Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, May 9, 2010

Kontest Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku

9 Mei adalah hari ibu...kamu2 yang kat luar sana da wish belum dekat ibu masing2 Selamat Hari Ibu??hehehehe~yaya sebagai budak yang baik tentu2nya dah telefon mak tadi..
hehehe~gembira dengar suara mak tadi:) tak sabar nak balik rumah esok..hip~hip hooooreayy (>,<)//

ok..sempena hari ibu yang menjelma ni..yaya nak join kontest hari ibu yang dianjurkan oleh kak zai...kontest ni akan berakhir pada 14 mei dan kalau ada sesape nak join sila la terjah sini untuk baca syarat2 penyertaannnya....kontest ni yaya dapat tahu dari blog keyyah yang join jugak kontest ni..tengsss keyyah untuk info kontest ni..sharing is caring *wink3

name kontest ni adalah Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku dan salah satu syarat penyertaan adalah kena upload gambar kita n mak kita..hehehe~setelah penat2 korek gambar dalam my lappy tadi..yaya pilih gambar kat bwah ni untuk join kontest ni..hehehehe:)



dalam gambar ni ada mak..kakakku hajar,yaya n jugak adik perempuan, huda...untuk entri kontest ni pulak dah lame yaya fikir nak tulis ape..yelahhh~peserta2 lain semua kreatif2 belaka tapi yaya pulak kera aktif lalalalalala:) setelah penat2 conteng kat draft ni sekian lama....yaya pun nak tunjukkanlah entri yang yaya dah tulis tuk kontest ni...jangan gelak taw~


Dear Mom,
You are the queen of the family,
There is no love like yours,
You give your best in everything,
You clean, you work, you cook us delicious meals,
But it’s not just that,
You were there when we need you,
You understand every single misery of ours,
You hold us tight when we feel down,
You show us the meaning of love and caring.

For all the thoughtful things you do,
I feel sorry for the burden we put on you,
If I could give you diamonds,
For each tear you cried for me,
If I could give you gold,
For heartache that you have felt,
If I could give you pearls,
For the difficulties you have been through all this life,
You might be the richest woman on earth.

But Mom, I have none of those,
No diamonds, no gold, no pearls,
The only thing that I can promise you,
Is my purest and endless love,
Not to forget my pray,
So please God,
Dry her tears and heal her heart,
Give my mom your blessings,
Provide her with happiness and joy,
Let me hear her laughs and see her beautiful smiles,
Cause YOU know she deserves that.

To you, Mom,
Thanks for all that you have given me,
From I was a baby till turned into a fine young lady,
I will always love you, forever and ever,
Although now we are living apart,
Recalling your love makes me feel glad.
Happy Mother's Day to my dear MAK.

p/s: sayang mak sangat2..wait for me ye:)

12 comments:

BayuSenja said...

sayang mak gak ketat2..tunggu ye arini kami balik :)

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

bayu senja: laju je komen..muehehe~
eh nape kami plak balik..yaya sorang je yang balik ok??

BayuSenja said...

bayu mmg laju...polis pon x dpt kejat..eh..pe plak yaya sorang je..kita la kita k??

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

bayu senja: kejat??hahaha~bayu pelat..lalalalalala...kita??sori sikit...yaya balik umah mak yaya..bayu balik la umah mak bayu..sebok je nak itut orang...

BayuSenja said...

bukan pelat la...[R] ngan [T] sebelah menyebelah...silap tekan ler =.= .... isk heksyen ye...mentang2 nk balik umah...nk itot pon x bley..

Chaon Cornerz said...

di kesimpatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari ibu... sekian..

eh yayyayaya... hahha..

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

bayu senja: eleh..saje le tue bagi alasan..pdhal pelat ngaku jelah muehehehe~eh msti la kena heksyen klu nak balik umah mak muehehehe~bayu xleh itut..dah le mkn byk..kang abes plak mkanan kat umah yaya...

chacha'on cornerz: kesimpatan??haaa..yg ni lg sorg pelat isk3...tapi masih boleh dimaafkan lagi la...mekaih en.chacha'on..neway yaya xjadi ibu lagi..yaya kecik lagi taw..

wadud@duad said...

pasni nak call ibu la..huhu.. info terbaru, 1.10 P.m berlaku gegaran di Banda Aceh Indonesia, sya da kat situ, kuat gile gempa..huhu.. kawan2 doakan kami mahasiswa Malaysia di Banda Aceh supaya selamat :-)

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

wadud@daud: sila la tepon ibu anda..muehehe~eh betul ke ada gempa bumi kat sana??semoga semuanya selamat ye:)

Syahrul Iman said...

selamat hari ibu kepada yaya dan ibu yaya..muehehe ^_^

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

syahrul iman: muehehehe~mekasih iman...neway yaya blom jdi ibu lagi la..hahaha

aneka ragam makalah said...

Ibu merupakan sosok yang sangat berjasa yang jasanya tidak dapat dibalas dengan apapun. Ibu adalah sumber inspirasi setiap anak yang menegerti dan paham akan eksistensi seorang Ibu baginya. Tidak saja melahirkan, menjaga, merawat, hingga membesarkan kita, Ibu juga telah memberikan pelajaran-pelajaran yang bermanfaat dan berguna bagi kita untuk masa depan.