Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, April 8, 2010

~Lia owh lia...buka la pintu ni....~

lately ni...
da jarang sesangat jalan2 kat blog orang...kerja menimbun2...
semua ngah beratur panjang nak rasa air tangan aku...
hmmmm~
tesis pun da nak sampai due...
da double test termo lagi..home test chemo..presentation..assignment...
nak gila rasanya...
luar buleh la senyum2~gelak2...
dalam hati tuhan je tahu betapa resah gelisahnya...
waktu makan..waktu tido pun dah jadik tunggang terbalik...
*sigh*

semalam tido pukul 2..pukul 4 pagi da bangun...
orang lain klu baby orang tak hairan la kalau bangun masa ni...
tapi aku yang tak de anak ni...
kena paksa2 diri jugak bangun...
bangun untuk "my new baby"
thesis !!!!! ye..nak touch up dia kasi cantik2...
pastu pulak due date pun da nak sampai...
terpaksa lah buat2 tabah walaupun urat muka dah berselirat 14...
grrrr =,=!!!

lepas bangun kol4 tue ha..dah tak tido2..
tersenggung2 aku kat meja...
duk study termo..chemo jugak...
aku pun emo (T__T)
ingat nak tido kejab tapi macam tak sampai hati plak mengenangkan "my new baby" yang memerlukan perhatian 100% dari aku...

tadi test termo pukul3...
pukul 1 aku duk study lagi..
tersengguk2 kat meja...
nak melalak pun da xde mood...
so nak hilangkan ngantuk aku pergi la gosok baju...
bilik iron kat aras aku ni rosak...
terpaksa la turun lif g tingkat 3...
masa ngah jalan rasa terawang2 aje..nak tido..penat...semua campur aduk...
da siap gosok baju...
ngan gagah perkasanya aku menapak la balik ke bilik..
tap~tup~tap..jalan2....
buka pintu bilik...
"eh kunci???lia g mana??tadi dia cakap tak pergi mana2 hari ni..kelas pun dah tak de"
*lebih kurang macam tue la monolog dalaman aku*
"tok~tok~tok..lia..buka pintu jab....kita lupa bawak kunci la"
"tok~tok~tok" tak lama lepas tue..pntu pun terbuka...
seorang budak tengah duk tenyeh2 mata...
baru bangun tido kottt....
aku pun cakap "sori kacau lia tido..g gosok baju tadi..lupa plak bawak kunci"
aku pun terus masuk bilik...
nak gantung baju.."aikkk?? mana tempat aku selalu gantung baju ni..tadi ada lagi"
aku pun buat tak tahu n gantung dalam almari...
"rasa macam lain la pulak almari ni" (monolog dalaman)
aku pun tak buang masa..terus g ke meja study nak sambung kerja2 aku...
"budak" yang tadi pun da sambung tido balik bila aku masuk bilik..

kat meja study plak...
"aikk?? mana nota termo aku??laptop??alat tulis??" pelik (?__?)
tengah2 duk fikir..tetiba aje ada orang tepuk bahu aku...
"budak" tadi rupanya..dia cakap.."eh awk siapa??" (*tunjuk muka pelik kat aku*)
masa dia tanya aku tue baru la aku perasan...
ya ampun !!!! aku salah salah masuk bilik ke??...OMG~OMG...mana nak letak muka..!!!
ngan confidentnya da ceroboh almari orang..jugak dah xplore meja studi orang lain jugak..bulp!!!
"eh awak..sori2...salah masuk bilik..."terkulat2 aku bangun...
terus kuar bilik tue...tapi teringat pulak baju...
patah plak balik bilik tadi...tok~tok~tok
"erkkk..awak..baju saya dalam almari rummet awak"
dia pun ambikkan n bagi kat aku...
kami tersenyum2 je...aku nak gelak tapi macam terkejut lagi...
yelah..mana taw dia cakap aku nak rompak dia ke..muehehehehe~
budak tue pun masih ngan muka pelik n terkejut dia...
pastu dia tanya aku.."bilik awak kat mana??"
aku pun pandang nombor bilik dia..."erkkk~no bilik kita sama..tapi aras je berbeza..sori awak..saya tak perasan tadi"
dia pun cakap..."tak pe2..saya pun ngantuk tadi..ingatkan rummet saya dah balik"
konklusinya???kami same2 mamai...jadinya aku pun xsalah la kan??
boleh pulk aku terlupa ak naik lif balik ke aras aku..adoii laa
klu korang nak tahu..
kedudukan n nombor bilik kat semua aras adalah same kecuali aras je berbeza..

lepas tue balik bilik..pandang pintu dulu...tengok no bilik betul ke tak..
tersengih2 aku sesorang..hahaha~
cerah kejab mata aku sebab insiden salah masuk bilik (@_@)
before exam termo...aku cite ngan kosmate2 aku...
sakan kena gelak...
adoiii la...serius r...
penangan tesis...test berderet..esemen....
buat aku jadi tak betul jab...
~isk3~

15 comments:

zue yang baek said...

hahaha...gelak guling2~~~

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

amboiii zue...lajuuu je ko bab2 komen eh??

zue yang baek said...

HEHEHEHE:P

aku suke bab2 komen neh~~
maklum la ngah stress...
bukan senang nk tgk aku senyum skang ni..

saya_arief said...

tesis..siste...istes..sstie..stesi..
haha..saje conteng2..

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

zue: jgn la steress sgt dear..kne senyum gak..kang abes karat urat senyum ko..hehehehe:P

saya_arief: haa~jemput la conteng2..nk kaler2 pn xpe jgk:P

fiezah91 said...

tgn ttba gatal nak mengomen.. huhu.. jap2.. nak tlg gelak..hehe :D

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

fiezah: jemput la gelak2..kasi terlerai urat2 brselirat tue:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

banyak meng0mel neh :)

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

miss lolly a.k.a luvfareda:hahaha~yaya msti da jngkit ngan cik lolly..kn3?skit kuat ngomel:p

Amalina Omar said...

hahaha.. lawak la kak yaya ni.. hehe.. boleh pulak salah masuk bilik. memang mamai la.. hehe ni mesti kes pening byk keja sgt.. haha tetiba nama lia jd tajuk entri. wah popular kejap..:)

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

amalina: ha..2la amal...k.ya fenin..knangn tue amal..amal pn sila la tiru mcm k.ya jgak:)

zue yang baek said...

ok...dah setting...try la nanti...huhuhuh

blueCITY® said...

salam,

akak org ganu gok. kpg kemamang gok, tapi keje kl lening.
kemaman kat ner?
kak dulu duk gong limau, lening pindoh taman desa solehah doh.

salam kenal deh

Amalina Omar said...

haha tunggu 3rd year nanti la. bila penin2 macam ni, amal teringat kat kak yaya, mesti terbuat macam tu.. haha

Chef Az said...

Perkara yang sama terjadi kat kawan hamzah masa kat matrix dulu... hehehe
memang sweet