Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, April 29, 2010

tag

Hari ini mood tak ada~dia dah terbang pergi Gurney..hari ahad ni baru dapat kutip dia balik..hahahaha...so demi menghabiskan masa selain melenggang kangkung kat blog orang tue haa...aku pun dengan paksa tak berapa nak rela menjawab la tag dari hincik bayu muncit dan jugak cik eskrimgoreng hangit kita tue...~muehehehe...

cabaran dia senang aje..sila baca kat bawah ye tuk syarat2 nikah:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.

korek2 tambah tolak bahagi darab campur semua sekali..akhirnya gambar mulussss ni yang terpilih..sila terima seadanya dengan kemulusan muka2 masa first year kat USM ni..(ada siapa2 nampak aku x)~muehehehe~


ok..bercerita pasal gambar ni..gambar ni adalah sebahagian daripada coursemate aku+budak biologi+budak pendidikan. masa ni kami tengah buat kajian lapangan dekat Botanical Garden kat Pulau Pinang.aku pun dah lupe berapa haribulan gambar ni diambik..yang aku pasti hari sabtu la sebab masa tue hujung minggu..ditambah pulak kami kena tinggal dengan bas sekolah yang nak bawak kami kami ke sana. Biasalah kalau namenye perempuan..bersiap lambat sikit..kasi touch up situ ngan sini dului..pastu pulak gosip2 situ sini..skandal2 sikit..last2 makan asap bas je dari jauh..hahahahaha~pastu pulak terpaksa la kepit2 telefon kawan2 yang ada dalam bas tue nak suruh uncle bas tue pusing amek kami..nasib baik uncle tue sporting..kalau yang baran2 maunye dia geget kami sorang2 ala~ala drakula gitu..hahahahaha~ok~ok cite pasal gambo ni pulak...
kalau sape2 ada rasa kenal ngan budak yang paling depan bertudung hitam, tengah pegang kamera kiut~miut macam tuan dia tue (lalalalala jab) sila angkattt tangan (>,<)// hahahahaha~ haaa~tue la geng feluk2 aku...dia tue gila kamera..masa ni kamera dia dah abes bateri..terus rembat aku punya pulak..isk3 (sungguh tak sopan geng feluk2 aku ni kan??-->meh pakat2 geleng kepala laju2) owh ye masa ni kami tak jadi geng feluk2 lagi..masa ni kami geng cuit2 je muehehehehe:) haaa~dalam gambar ni jugak ada geng2 149cm yang mana aku selaku ketuanya walaupun tak berapa nak rasmi..geng 149 ni ada 6orang dalam dalam kos teknologi persekitaran ini dan merupakan majoriti dari segi ketinggian (bangga sekejab). nanti di lain masa aku akan memperkenalkan geng 149 ni ye..ok pasal gambar ni lagi jugak..masa ni kami semua dapat baju subsidi taw..besar gedabak lak tue..aku yang kementot ni pulak dapat baju saiz XL..mau cecah lutut tapi terpaksa terima dengan redha tak berapa nak ikhlas sebab semua wajib pakai baju subsidi tue...tapi kajian lapangan ni best la..dapat main tangkap2 ikan jugak (jakun tak aku) muehehehe~dah la..malas nak melalut pepanjang..

owh ye..dia suruh jugak aku tag 8 orang yang lain untuk jawab tag ni. dan dukacita dimaklumkan aku dengan sewenang2nya malas nak tag siapa2 ..lalalala~(ada siapa2 rasa nak marah x??)

Tuesday, April 27, 2010

hari ini saya pergi detim...

ke hadapan belog yang disayangi lagi dichentai,,,

sudah 2hari saya tidak menulis2 entri pada badan kamu kan??hehehe~di sini saya ingin cerita sikit pasal hari ini..tadi siang...selepas penat mngadap buku2..nota2 yang berjela itu...saya dengan kekasih gelap saya telah pergi detim ke pantai berhampiran Queensbay (QB).kami ke sana dengan menaiki motor..kekasih gelap saya telah memboncengkan saya sebagai awekkksssnya pada hari ini..untuk pengetahuan semua,masa saya untuk berdetim dengan kekasih gelap saya telah berkurang semenjak dua menjak ini kerana hati beliau telah dicuri oleh insan bernama lelaki jambu.( nama terpaksa dirahsiakan demi kepentingan bersama) jadinya masa detim kami telah terhad n saya hanya dapat detim dengan beliau sekali n sekala aje..biasanya pada waktu petang saya akan menghabiskan masa dengan geng feluk2 saya iaitu wunny..apakah khabar beliau sekarang?? sudah 2hari tidak ketemu sama dengannya. saya windu geng feluk2 saya....hmmm....tadi siang jugak saya n kekasih gelap saya pergi makan rojak tepi pantai..saya sangat kecewa sebab tak dapat makan lok~lok..:( nanti kuar detim hujung minggu ni saya nak ajak la geng feluk2 saya makan lok~lok..kena merasa sebelum kami blahhhhhh dari bumi penang yang terchenta ini...uhuksss~kat pantai QB itu tadi jugak ramai orang detim2 macam kami..tapi diaorang detim lelaki perempuan la..kami berdua aje yang detim perempuan~perempun..hahahaha~di situ jugak ramai lelaki galok2 yang macam tak pernah jumpa perempuan..saya agak mereka itu baru keluar dari hutan kotttttt..lalalalala...tadi kami nak bergambo jugak macam kapel2 yang lain tapi saya terpaksa pasrah saja sebab bateri kekasih gelap saya tue kehabisan bateri..owah tidak..saya rasa nak menangis laju2 dalam hati (T__T)

saya yang *shy~shy kucing*

tapi tak ape sebab selepas itu kekasih gelap saya telah membawa saya makan malam di Restoran Nazri...kami makan2 sambil tengok2 cerita adamaya..selepas makan,kami pulang..hujan tadi turun rintik2..sangat romantik lorrr....tadi masa sama2 naik motor jugak kekasih gelap saya cakap dia berbangga dapat membawa saya sebagai awekss dia pada hari ini..n tetiba jugak saya terfikir adakah saya kena berbangga jugak dapat memboncengkan geng feluk2 saya yang lagi berat dari saya tue?? (?__?)

sekian sahaja untuk kali ini..harapan kita ketemu lagi dalam edisi akan datang..bye~bye

saya + kekasih gelap saya~nadlia


notakaki: malam ini saya dilanda kesengetan..saya rasa macam ada wayar yang putus aje bila terpaksa menghadap nota "ayat~ayat" cinta yang berjela2 ni...(T__T)

Sunday, April 25, 2010

Can mali can

Kisah terjadi ini terjadi masa aku kecik~kecik dulu. masa tue umur aku 7~8 tahun kot. Arwah tokki ada bela kambing yang banyak. Aku dengan sepupu~sepupu semua suka "membuli" anak~anak kambing ni. Pantang aje anak anak kambing baru lahir mesti semua berebut2 nak bagi anak kambing minum susu dalam botol. Tak pun kami main kejar~kejar anak kambing ni sampai diaorang tak cukup tanah nak lari sambil mengembek2 panggil mak dia dia. ~muehehehehehe~ tak pun kami pakat duk tarik2 ekor, tak pun telinga dia (gila kejam kan??) sampaikan arwah tokki terpaksa kunci kandang kambing time kami balik bercuti kat kampung sebab tak mau kami duk lenjan kambimg2 tue sampai lemau ~muehehehe~ tapi kami semua mana reti duk diam..tak dapat masuk kandang ikut pintu kami panjat pagar dia ~hehehe~ pastu ada la satu hari tue..sepupu aku aku la main duk tunggang2 anak kambing yang masa tue baru remaja. Aku pun try jugak "test drive" kat anak kambing remaja tue. Kalau dia tak jalan kami pukul2 ngan daun. Bila dah seround dua bawak kami yang berat ni, anak kambing remaja tue macam penat aje. Masa tue dah nak maghrib. Kami pun balik la rumah. Esoknya arwah tokki cakap anak kambing tue sakit. Tak mau makan minum. *aku rasa anak kambing tue sakit urat sebab kami panjat badan dia hehehe* Kami sepupu sepapat semua pergi la melawat anak kambing tue kat kandang. Kami sua2 dia makan, air. Tapi dia tak nak jugak. Aku dah le tak jenis tak sabar. Aku jadi geram ngan anak kambing yang degil tak nak makan tue. aku pun amek kayu n jolok2 dia. Dia pun duk "mmmbekk~mmmbekkk" panggil mak dia. Dari jauh aku nampak mak dia pandang aku yang duk jolok2 anak dia. ~hahahaha~ aku hanya mampu tersenyum megah sebab mak dia tak dapat marah aku jolok2 anak dia ~lalalalala~ Disebabkan anak kambing ni sakit, arwah tokki asing anak kambing tue kat kandang kosong. yelah..mana taw diaorang gaduh2 ke..sondol menyondol ke..naya aje..~isk3~

Lepas tue kami semua sepupu sepapat main kejar~kejar..sambil duk nyanyi2 lagu "di mana anak kambing saya" (aku tak taw la tajuk lagu ni..kecik2 dulu selalu la nyanyi2) sampai la maghrib. Dah penat main kejar~kejar, kami semua balik rumah. Disebabkan tersangat penat main kejar~kejar tadi, aku tertido la sambil duk tunggu turn nak mandi. Maklumlah bilik mandi satu aje, time cuti sekolah mesti umah Arwah tokki penuh ngan cucu, sampai nak mandi pun kne Q ~muehehehe~

Tetengah tido tue kan, aku termimpi la. Aku duk sorang2 kat umah arwah tokki yang besar tue. semua orang tak ada kat dalam umah. umah tue gelap gelita n sunyi. aku macam terdengar suara mak aku n sedara2 yang lain tengah bersukaria+ bercakap2 kat luar umah. aku pun pergi la nak join diaorang. tetengah aku carik pintu tetiba aje aku dengar bunyi pelik. Bulu roma berdiri tegak,bunyi itu semakin kuat, seakan-akan hendak mengejar aku. Dengan secepat kilat aku... tapi.... tiada orang kat belakang. aku pun jalan lagi tapi bunyi tapak kaki tue ada lagi. Bunyi nya tidak seperti bunyi tapak kaki manusia..... kelekuk... kelekuk... kelekuk.....begitulah lebih kurang bunyinya... macam kuda. Satu gugusan angin (erkkk~betul x penjodoh bilangan yang aku guna ni??) tiba-tiba menerpa menghembus ke muka.... bunyi tapak kaki semakin kuat...... aku pun buat2 la berani dan toleh sekali lagi. Memang aku terkejut gila2 la bila sejenis makhluk berbadan kambing berkepala manusia merenung tepat ke arah aku. Kelihatan darah menitis -nitis dari mulut makhluk tuhan paling seksi tue, matanya merah menyala. Rupanya amat menyeramkan. aku sangat takut sampai tak leh nak gerak, nak menjerit pun tak mampu jugak.
Makhluk tuhan paling seksi itu datang kat aku... setapak demi setapak dia melangkah... terdengar bunyi nafas makhluk tue yg sungguh menggerunkan.aku dah tak dapat nak buka mulut,rasa nak nangis aje mulutnya seakan-akan dikunci, berpeluh2 aku bila aku tengok mulut banda alah tue ada taring n macam nak baham aku. Makhluk itu semakin dekat hingga mukanya bertentangan dgn muka aku. Dengan satu pandangan yg tajam, makhluk itu membuka mulut dan bersuara,

DIMANA DIA ANAK KAMBING SAYA.... ANAK
KAMBING SAYA YG MAKAN DAUN PALAS..... DIMANA DIA BUAH HATI SAYA.... BUAH HATI
SAYA BAGAI TELOR DIKUPAS.........

ooohhhhhhHHHHH.. CHAN MALI
CHAN!" "Oi!
Oi!" (ader suara background lagik)
"CHAN MALI CHAN!" "Oi Oi
"CHAN MALI CHAN KETIPONNNNGGGGPAYONGGGGG...
oooOOOOHHHH"
Everybody!... let's sing together!!!!!! CHAN MALI CHAN
OI OI CHAN MALI CHAN OI OI CHAN MALI
CHAN KETIPONGGGGG PAYONG.....

ngaaaaaaaa~aku jerit kuat bila darah dari mulut makhluk tuhan paling seksi tue terpercik kat aku masa dia duk nyanyi2 tue. time tue jugak aku rasa muka aku sejuk2 aje. rupa~rupanya mak aku dah percik2 air kat muka aku. aku nampak jugak sepupu~sepapat aku semua duk tengok2 aku. mak cakap aku ngigau. macam duk nyanyi2 tapi tak jelas sebutnya. *~omaigod~omaigod* =,=!! erkkk..malu betul bila sepupu2 duk perli2 aku yang macam terbuang tebiat. nasib baik la masa tue aku kecik ag.. kalau dah besar2 macam gini mgaya maunya 40 hari 40 malam aku tak kuar mandi..~hahahaha~last2 aku pun jadi macam kambing..~lalalalalala~

konklusinya...tak baik ye kawan2 tido maghrib2 ni..banyak setan..~isk3~ *geleng kepala laju2* lagi satu..kalau ada binatang belaan tue,jangan la korang duk buli2 dia pulak..kesian dia.lepas dari mimpi tue aku da insaf, xde dah buli2 mana2 anak kambing. anak kambing yang sakit tue pun da sihat balik lepas tue..bagus2~xde la aku bergelar pembunuh kan3??~
ni haa aku saje tepekkan gambar masa aku kecik n jugak gambar sepupu2 aku. kalau korang hebat teka la aku yang mana satu..hehehehehe (~_^)V

Friday, April 23, 2010

tata viva~welcome konvo



muehehehehehe~*hemo~hemo*
tadi siang..
ada presentation untuk final year project a.k.a viva.....

yang mana masa nilah korang akan kena hentam hidup2
pasal projek yang korang oleh panel yang buat2 tak ada perasaan...
n masa ni jugak la sesi soal jawab...
sampai solan yang korang tak pernah
terfikir wujud pun akan diutarakan..dikorek2 jugak oleh si panel2 tue semata2 nak tengak tahap confident pelajar tersebut...

n benda yang sama jugak la terjadi ngan aku tadi siang.....
tapi aku rasa viva tadi enjoy gila...memang sempoi abess...
aku rasa aku dah terjatuh lagi2 suka pula ngan supervisor aku yang berbangsa iran tue....
Dr. Abbas Mubarek Al.Kharkhi tue...
anda memang daddy cool la....
memang sporting gila2...*gambo ni aku kidnap dari blog wawa....kiut~miut daddy cool aku ni kan??
duk pun ala2 orang bersanding aje..lalalalala*

sampai aku yng memang nebesssss ni dah tak ada nebesss....
tadi masa nak present buley pulak daddy cool ni sebut nama aku Siti Nor Hadiah?????
apekahhhh~Hidayah dah jadik Hadiah pulak.....tergelak laju2 aku tadi...
presentation hanya dihadkan 10min seorang...
so aku cakap la selaju yang mungkin...nasib baik slide sikit aje...ngam~ngam 10min....uhuksss....ok done ngan presentation...
ok sekarang part Q&A pulak...
haaa...tang ni la yang lame...
dekat sejam jugak le aku rasa berdiri kat depan tue...

ngan muka kerut (dah tak muka ketat ye) ngan kening jungkit2 pikir jawapan yang logik...*muka sempit duk fikir jawapan*

sambil jawap tue ada jugak jawapan back up memback up dari fyp~mate aku si wunnyy...maklumlah..kami kan main cedok2 air sungai yang sama...
mesti la same2 taw segala susah senang
event menangguk di air yang keruh ni....

ada seorang panel ni...
siap nak bet RM100 ag ngan aku dan sedaya upaya argue balik ape yang aku cakap tue...
last2 tak de sape yang menang sebab aku tak salah....
dia pun tak salah...lalalalala

tapi aku tak kisah pun dia duk tanya aku macam2+buat muka tak ada perasaan sebab aku enjoy sangat ngan sesi Q&A tue tadi....
~aloooohaaaiiii~
buat penat aje aku bermuka ketat semalam...
dah la tue sakit gigi jugak..isk3~


tata viva~gud bye tesis
pasni boleh la aku melenggang kangkung baca note..
2 more paper to go......
tapi feel macam sudah konvo aje=))
berusaha menghabiskan ape yang aku dah mulakan....
yoshhhh~

Thursday, April 22, 2010

ViVa BuKaN PeRoDuA ViVa =,=!!

esokkkk...
ye esokkkkk...
presentation untuk final year project....
sangat cuakk....
ketaq kepala lutut~nebes jugakk~tapi makan masih berselera lagi...
owhhhhhhh cepat la hari sabtu....
aku nak bersenang lenang plak....
aiyooo~buat slide....
orang cakap kena kurang dari 15....
tapi bagi aku yang manyak2 graf...
macam mana nak "cut~cut"
3 orang panel...300 ragam agaknya....
mau nanges aku depan diaorang semua tue....
ni sedaya upaya kurangkan jumlah slide...
kasi potong situ sini...
touch cantik2 sikit sambil pikir jugak baju nak pakai hari esok...
alohaaiii~
berdebar jantungku....
nebessssku datang lagi..a'ahh~a'ahh *nyanyi ikut tone dangdut ye*
malam ni jugak...asah lidah bagi lembut sikit...
kalau la ada asam jawa dah lame aku rendam....
ngaaaa~cuak~cuak...
tak mampu nak buat muka ketat...
sakit gigi....
kejam la duniawi ni...
cepat la abes semua penderitaan ni...
aku tak mau la rambut aku botak sebelum tiba masanya....
sob2 (T___T)
viva~jangan main kasar2 ngan aku esok ye...
tak baik taw.....tuhan marah....
sekian dari aku...
anak dara yang jauh dari mak n pa (nangis laju2)

Wednesday, April 21, 2010

Chemo memang bikin EMO =,=!!

tadi exam.....
sangat gedixxx solan dia...
mengada2...memang aku rasa nak geget2 je kertas solan tue...(kalau la boleh)
eiiiiiii~menyampah taw.....
lecturer tue pun satu...
langsung tak dibaginya rumus yang berantai jela2 tue haa....
dah la tak datang jaga masa kami exam tadi...
kalau tak buley jugak aku nak tanya2...(dia nak jawab ke kalau aku tanya)
muehehehehe----->tawa dalam tangisan...
betul2 kejam la duniawi ni....(T__T)

lecturer yang jaga masa exam tue pun kesian ngan kami taw...
tapi depa tak mampu nak bantu sebab luar bidang...
bila da push2..kol situ sini...
baru la pembantu si lecturer chemo tue datang gedek2 bawak senarai rumus....
baru aje muka ketat nak tenyum balik bila taw akan dapat rumus...
tapi harapan hanya tinggal impian...
rumus2 tue hanya harapan palsu taw...
indah khabar dari rupa...--->nangis laju2....
membazir ajelah wehhhh ko p photostat rumus2 yang tak ade gunanya tue la!!!!!
seyes.....muka masih ketat ag....
(sori...muka terlalu ketat sampai gambo pun tak leh diupload)

dah la..tak mampu nak taip panjang2...
sekarang ni masih dalam mode "merawat hati yang lara"
bye2 chemo~aku nyampassss wehhhh ngan ko....
nape la kena belaja subjek engineering dari 1st year sampai 3rd year....
wat da frog la (T___T)

Tuesday, April 20, 2010

aku da cakap aku tak reti tido kejab2 nie (T__T)

aku selalu dengar...
orang cakap nak tido 10min..setengah jam..20 min..
tapi aku???
mana mungkin mampu semua tue...
sape2 yang kenal aku...
mesti korang slalu dengar ayat ni kan...
"aku tak tak reti tido sekejab2 ni..kurang2 pun kena sejam la"
SEJAM...itu pun kalau aku mempunyai keazaman yang tinggi untuk bangun balik...
kalau keazaman yang tak berapa nak tinggi....
aku akan terus la tido sampai 2~3jam yang mendatang...
buktinya malam ni...(T__T)
aku da kunci jam tuk tido 30min...
tapi bila aku buka mata je...(tue pun sebab sarsa tepon)
tengok2 jam..erkkk =,=!!! da pukul 12malam...
uwawawawa~sudah melajak 3jam !!!
kalau tak ada sape telefon sumpah aku tak bangun...
sob2...membazir masa remaja aku...
aku pelik....nape la selalu tak dengar bunyik jam loceng ni haa....
songal bonar...bunyik tepon buley pulak dengar...
check n punya check...
patut laa....aku set jam 9.30 a.m....not 9.30 p.m...
nebes sangat dapat tido~cetttttttt
sob3....(T___T)
~bangun3~pulun study....

be smart...not semak...
be good...not goat...
be wise...not waste...

saje aku tulis tuk sedapkan hati sendiri..
final exam da dekat...

*study mode*

Tuesday, April 13, 2010

bila "artis" nak balik rumah mesti ada yang sanggup ponteng sekolah....


hahahahaha~
tajuk memang tak buley belahhhh kan??
tapi tak pe..aku memang...
memanggg saje tulis macam tue...
saja jugak mau heksyen2 sket....lalalalala

gambo kat atas tue....
adalah gambo "artis" tersebut ngan peminat2 dia yang sanggup tak p sekolah
bila dengar "artis" tue akan balik umah....
haaaa~yang paling kiri tue adalah "artis" tersebut..
yang tetengah tue hannah..N
tudung biru tue adalah kak bab a.k.a huda...
yang si hannah ni mesti bagi alasan nak demam la..sakit perut sebab tak nak pergi sekolah...
yang si kak bab ni pulak mesti bagi alasan"hari ni hari sukan" tak pun "hari ada merentas desa"
lebih kurang macam tue la alasannya sampaikan mak si "artis" terpaksa redha jelah ngan anak2 dara dia yang 2orang ni..
bila ada peminat yang sanggup tak pergi sekolah sebab nak turut serta menjemput "artis" tersebut kat terminal bas...(bas je..bukan flight pun..hahaha)
mesti la "artis" tersebut kena ghase terharu..kan3???
lagi perasaan tak leh blahhhhh~
lalalalalala....

situasi ni same aje setiap kali "artis" tue balik umah masa budak2 skolah...
isk3~nampaknya artis ni dah terfikir...
agaknya dia tak leh balik umah masa budak2 sekolah...
nanti kang terjadi lagi peristiwa2 yang tak diingini macam ni..
sebagai "artis" yang berimej bersih...
mesti la kena bagi contoh n pengaruh yang baik2 aje kat budak2 sekolah kan...
bagus tol artis ni kan?? (wekksss.,,,muntah hijau)
hahahahahaha...



Monday, April 12, 2010

tesis siap...balik makang ikang!!!!


hehehehehehe~
saje heksyennn..tayang2 tesis...
walaupun tak buat hard cover lagi...muehehehehe
berbaloi semua jerih payah tak tido malam...
muka yang ketat da kembali kendur...
urat yang da simpul 14 pun da terurai semua...
hahahahahaha~
tata tesis~duk diam2 ye dalam library tue...
nanti kita jumpa lagi masa presentation 23 hb ni ye...
lalalalalalalala...

tadi lepas anto tesis...pergi meronggeng sat ke QB...uhukssss....
wawa belanja tengok wayang...
aku suka~aku suka...(~_^)V
tengok cerita "Semerah Cinta......." (aku lupa tajuk..hahaha)
belaja lagi satu ayat baru...
"lekkkkkkkkkkkk luuuuuuuuuuu" ahakkkssss.....
sebut kena muncung panjang2 taw....
dapat bedal jugak tomyam campur mangkuk besar...
agaknya sama besar ngan muka aku...
hehehehehe~


ni tengah kemas2 lagi...
malam ni mau berangkat balik umah mak...
jenguk ayam itik kat kampung...(erkkk...=,=!! aku ada ke semua tu)
balik mau makang ikang jugak...
hehehehehe~dah lame tak makanggggg ikanggggg...
sadis tol la hidup sebagai perantau ni...
isk3....
mau makan kerepok lekor jugak...
sudah sebut semua list makanan idaman ngan wawa tadi...
aishhhhhh~teruja nak balik umah mak...
yippppieeeee !!!!

wokeyhhhh la.....
selamat jalan romeo untuk aku...
lalalalalalalala~
tata USM....tata jugak Penang...
Kuantan...wait 4 me=))



Thursday, April 8, 2010

~Lia owh lia...buka la pintu ni....~

lately ni...
da jarang sesangat jalan2 kat blog orang...kerja menimbun2...
semua ngah beratur panjang nak rasa air tangan aku...
hmmmm~
tesis pun da nak sampai due...
da double test termo lagi..home test chemo..presentation..assignment...
nak gila rasanya...
luar buleh la senyum2~gelak2...
dalam hati tuhan je tahu betapa resah gelisahnya...
waktu makan..waktu tido pun dah jadik tunggang terbalik...
*sigh*

semalam tido pukul 2..pukul 4 pagi da bangun...
orang lain klu baby orang tak hairan la kalau bangun masa ni...
tapi aku yang tak de anak ni...
kena paksa2 diri jugak bangun...
bangun untuk "my new baby"
thesis !!!!! ye..nak touch up dia kasi cantik2...
pastu pulak due date pun da nak sampai...
terpaksa lah buat2 tabah walaupun urat muka dah berselirat 14...
grrrr =,=!!!

lepas bangun kol4 tue ha..dah tak tido2..
tersenggung2 aku kat meja...
duk study termo..chemo jugak...
aku pun emo (T__T)
ingat nak tido kejab tapi macam tak sampai hati plak mengenangkan "my new baby" yang memerlukan perhatian 100% dari aku...

tadi test termo pukul3...
pukul 1 aku duk study lagi..
tersengguk2 kat meja...
nak melalak pun da xde mood...
so nak hilangkan ngantuk aku pergi la gosok baju...
bilik iron kat aras aku ni rosak...
terpaksa la turun lif g tingkat 3...
masa ngah jalan rasa terawang2 aje..nak tido..penat...semua campur aduk...
da siap gosok baju...
ngan gagah perkasanya aku menapak la balik ke bilik..
tap~tup~tap..jalan2....
buka pintu bilik...
"eh kunci???lia g mana??tadi dia cakap tak pergi mana2 hari ni..kelas pun dah tak de"
*lebih kurang macam tue la monolog dalaman aku*
"tok~tok~tok..lia..buka pintu jab....kita lupa bawak kunci la"
"tok~tok~tok" tak lama lepas tue..pntu pun terbuka...
seorang budak tengah duk tenyeh2 mata...
baru bangun tido kottt....
aku pun cakap "sori kacau lia tido..g gosok baju tadi..lupa plak bawak kunci"
aku pun terus masuk bilik...
nak gantung baju.."aikkk?? mana tempat aku selalu gantung baju ni..tadi ada lagi"
aku pun buat tak tahu n gantung dalam almari...
"rasa macam lain la pulak almari ni" (monolog dalaman)
aku pun tak buang masa..terus g ke meja study nak sambung kerja2 aku...
"budak" yang tadi pun da sambung tido balik bila aku masuk bilik..

kat meja study plak...
"aikk?? mana nota termo aku??laptop??alat tulis??" pelik (?__?)
tengah2 duk fikir..tetiba aje ada orang tepuk bahu aku...
"budak" tadi rupanya..dia cakap.."eh awk siapa??" (*tunjuk muka pelik kat aku*)
masa dia tanya aku tue baru la aku perasan...
ya ampun !!!! aku salah salah masuk bilik ke??...OMG~OMG...mana nak letak muka..!!!
ngan confidentnya da ceroboh almari orang..jugak dah xplore meja studi orang lain jugak..bulp!!!
"eh awak..sori2...salah masuk bilik..."terkulat2 aku bangun...
terus kuar bilik tue...tapi teringat pulak baju...
patah plak balik bilik tadi...tok~tok~tok
"erkkk..awak..baju saya dalam almari rummet awak"
dia pun ambikkan n bagi kat aku...
kami tersenyum2 je...aku nak gelak tapi macam terkejut lagi...
yelah..mana taw dia cakap aku nak rompak dia ke..muehehehehe~
budak tue pun masih ngan muka pelik n terkejut dia...
pastu dia tanya aku.."bilik awak kat mana??"
aku pun pandang nombor bilik dia..."erkkk~no bilik kita sama..tapi aras je berbeza..sori awak..saya tak perasan tadi"
dia pun cakap..."tak pe2..saya pun ngantuk tadi..ingatkan rummet saya dah balik"
konklusinya???kami same2 mamai...jadinya aku pun xsalah la kan??
boleh pulk aku terlupa ak naik lif balik ke aras aku..adoii laa
klu korang nak tahu..
kedudukan n nombor bilik kat semua aras adalah same kecuali aras je berbeza..

lepas tue balik bilik..pandang pintu dulu...tengok no bilik betul ke tak..
tersengih2 aku sesorang..hahaha~
cerah kejab mata aku sebab insiden salah masuk bilik (@_@)
before exam termo...aku cite ngan kosmate2 aku...
sakan kena gelak...
adoiii la...serius r...
penangan tesis...test berderet..esemen....
buat aku jadi tak betul jab...
~isk3~