Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, March 26, 2010

no more time to "play2"

ini entri serius.....
sila baca dengan muka ketat & dahi berkerut....

korang nampak tak gambar kat atas????
berita baru diterima petang tadi...
masih panas cam pisang goreng...
sedang hangat diperkatakan/diperdebatkan oleh kebanyakan coursemate aku....

12 April... !!!!
dah tak lama...
tic toc tic toc
lebih kurang 2 minggu je lagi untuk siapkan tesis.
sangat cedey...
nak nangis laju2 (T___T)
kenapa tarikh untuk hantar tesis sentiasa berubah n semakin dipendekkan????
aku cdey..kecewa...diri merana...
kerana DIA .....
OMG...~uwawawawawa~
dulu2 dengar kena hantar 21 April..pastu 19 April..15 April...

n terbaru 12 April !!!!
gilak laa....aku dah tak ada masa yang banyak..
tinggal semput2 aje...
no more time to play2...
masa bersama keluarga...
mungkin jugat kena kasi potong masa berblogwalking...
status terkini aku...
in relationship with thesis....
oh tuhan...
sangat bercelaru rasanya....
aku cedey..mau pitam...
uwawawa...
kenapa2???? sape yang pandai2 tukar tarikh ni...
meh aku nak sepak laju2..
cakap berbelit2...
suka2 hati je pinda tarikh...
lain la kalau dari awal lagi cakap nak kutip cepat2...
tak ada la aku "culture shock" macam sekarang ni..
kesian kat aku...kawan2 jugak...
sebab ada yang masih tak siap dengan lab diaorang.....
lepas ni...
apa2 jadi....
aku REDAH aje....
hati sangat susah sekarang...
tapi masih mampu makan kenyang2....
itu je yang boleh ubati kelukaan aku yang parah ni....
sekian....don't play2
~lalala~kerja lah (T___T)

Sunday, March 21, 2010

erkkkk??!! walawehhhh~kena tag la pulak !!!

hahahahaha~kena tag la pulak....adoooiiii~maceh lah ek dia sebab sudi mengetag aku ....lately ni banyak kerja...xde masa pun nak hupdate blog...memandangkan tag ni sangat simple n aku pun tak de idea nak post kat blog ni ha...
aku pun jawab la tag ni..sambil tangan ligat2 kira result eksperimen...(baguskan aku??)


1) siapakah diri anda di rumah?
seorang anak dara kepada mak n pa..seorang adik kepada seorang akak yang bergelar misi..seorang kakak kepada 4 adik lelaki..n 2 orang perempuan..isk3..~ramaikan adik beradik aku?

2) siapakah diri anda di samping rakan?
tak tahu la ape yang diaorang anggap aku ni sebagai ape..tapi yang biasa aku dengar diaorang suka cakap aku sengal+senget+ngokngek..banyak mulut..tapi aku tak kisah pun diaorang nak gelar aku ape....muehehehehe "ada aku kisah???" tak de2...*geleng kepala laju2*

3) 5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai
  • aku nak g haji..kalau buley ngan mak n pa (uhuksss)
  • op kos la..my dream car..."honda jazz" yang mantoppp tuee
  • ingat dulu2 nak tambah ketinggian sikit...tapi nampaknya hajat tue tak akan kesampaian la...aku da 22 tahun..dah bantat pun...muehehehe~redha ajelah ngan 149cm nihhh~
  • nak makan tomyam...mak buat (dah lame tak merasa sob3....)
  • op kos la..muehehehe *due date 19 april 2010* kena siapkan tesis n grad ngan penuh bangganya~hahahahaha
pssss...aku rasa macam tak cukup aje 5 taw..banyak benda lagi tak tercapai ni haa...tapi aku sebagai seorang yang telah membaca soalan dengan betul mestilah menjawab mengikut kehendak soalan,..cheeewahhhhh~bertindak mengikut arahan~dat's rite (~_^)V

4) siapakah nama pasangan anda
erkkkkk~pasangan tue belum didedahkan lagi identiti dia...tapi orang kenal dia ngan nama dolly..donut..sarsa..periuk..debab...muehehehehe

5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda
a)entah la..taw macam mana nak describe...dia tak kuat makan cam aku..tapi montel cam donut terlebih yis...muehehehe
b)dia muncit hahahaha *gelak guling2*
c)tinggi sikit la dari aku...tak ada la kontot montot ajekan??
d)sebab dia sengal jugakk..senget menget sikit...paling penting buley "catch~up" ngan kawan2 aku
e)sebab aku suka kat dia la *blushing* muehehehehe

6) bila tarikh anda couple
hari ni la (21 mac) muehehehehe~anniversary yang ke~4 tuhhh=))

7) apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda
dia gelak sakan bila taw selipar aku putus masA kuar sama2...kejam betul (T___T)

8) lagu tema cinta anda
lagu??
erkkkk...hentah la wehhh...macam banyak aje

9)apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda
tak payah berubah la...aku suka je sape dia sekarang nihhh...huhuhu~kan sarsa *wink3*

10) tag 10 rakan yg lain
1-mira
2-wunny
3-chip
4-cik cahaya
5-kerak nasi
6-jari
7-bilet
8-zafirah
9-ruti
10-ulat geli

okehhhhh~kepada sesapa kat atas tuh..sila kembangka ape2 yang patut sebab aku nak bagitaw aku tag korang sebab korang memang cool~beshhhhh gila~sempaoiiii...uhukssss

ni ada sedikit pesanan penaja
: kepada sesiapa yang tak terkena tag tue..jangan la kesok2 ati ye....
korang lagiiiiiii cool~beshhhhhh gila n sempoi jugak....muhehehehe

Sekian,
Berkhidmat untuk negara...
TERIMA KASIH !!! (sebut macam Alleycats selalu buat time sudah abes nyanyi ye)

Thursday, March 18, 2010

tak payah ada tajuk lah...

dah hampir seminggu aku tak hupdate blog nihhh~
bukan tak ada taip entri baru....
tapi semua tue tersimpan kat draf aje...
masa taip berkobar2 semangat nak publish...
maklumlah...
emo sangat masa tue...
bila da ok...fikiran pun dah tak sewel...
tak tergamak la pulak nak publish...
hahahaha~
kang ada pulak terasa...
hentah lah weiiii...
lately ni banyak sangat kerja n macam2 dah terjadi...
dulu harapkan kat blog la buley sharing sumtin yang tak dapat dikongsi dengan kawan2 kat sini...
tapi sejak "pecah lubang" ni...
malas la...
aishhh...nak buat sumtin pun kena fikir betul2...
mujur la entri2 yang boleh mengundang spekulasi aku dah delete...
simpan kat draft aje...huhuhuhu~
aku tahu tulis sampah je...
aku tak pandai nak berfikiran jauh macam orang lain...
blog ni pun sekadar suka2 aje...tak ada kaitan antara hidup n mati sesiapa pun...
tapi agak terguris la dengan statement mereka2 yang pandang sepi penulisan aku...
yang dianggap sampah...
tak ada paksaan pun nak suruh baca paa yang aku tulis...
klu tak nak baca...
SILAKAN...
anda boleh pergi dari blog ini...
cari teman2 seperjuangan anda yang bombastikkkkkk chopsstikkk tue ha....
ada aku kesahhhh klu korang tak nak baca??
huhuhuhu~aku lagi suka kotttt...
tak ada la aku "kesok hati" macam sekarang...
menci la.....
what da frogggggg la dis people...
very annoying...
sekian dari aku...
*mood tak hokey*

Friday, March 12, 2010

aisshhh~iman aku memang tak kuat...


UNTUK PERHATIAN !!!!!!

sila fokuskan perasaan,minda & hati anda apabila baca entri aku kali ini...

IMAN DI DADA SETIPIS KULIT BAWANG....
itu ajelah konklusi yang aku dapat untuk tika n saat ini...
kenapa saya berkata sedemikian??
SEBABNYA...
sekarang aku kat library...
bersama teman main masak2 aku...si wunny tue ha....
aishhhh~
kami berangan2...
bercita2...berazam...bertekad...berikrar n sekelian ber~ber apa hentah lagi...
ye.....
kami nak start taip thesis...
muahahahaha...
status kat facebook pun ditukarkan semalam....
macam ni bunyinya "i know i can♥ ♥ ♥"
kunun2 nak bagi semangat la kat diri sendiri.....
bangun pagi2 tadi pun semangat jugak...
pergi kelas termo...
pastu membeli belah pulak....
beli window~7 yang ori hanya tuk RM5...
X~klusif untuk student USM..
pastu pergi opis amek surat...
pastu buley pulak berhenti tetengah foyer pusat pengajian semata2 nak copy cerita "adnan sempit"
yang baru di download...(tak puas tengok kat panggung)
pastu pulak...
tumpang harvest tanaman kat barn buddy pulak...miahahahaha
(aku memang barn buddyholic)haaaa...korang nampak tak gambar kebun aku yang chanteeeekk menawan bersama2 dengan haiwan kesayangan aku tuh?
gambar ni aku amek lepas dah harvest semua hasil kebun...
maklumlah..lambat2 harvest kang kene curik pulak...
isk3~jiran2 aku ni pantang nampak kebun aku banyak buah...
ringan tangan aje nak curik..isk3~
*kalau aku yang curik orang lain punya tak ape pulak ekk??*

jam dah pukul 11..dah sejam melagha...
p makan dulu kat restoran mamak...
kunun2 nak dapat feel taip tesis la...
kalau laparkan tak ada idea pulak..hehehehe~
dah kenyang makan merendek pulak ke farmasi...
tanya lebih aje kat ahli farmasi pasal ubat itu n ini...
belinya tak...muahahahaha~
*teruk betul anak mak ni*

isk3
lepas tue tunggu pulak si wunny tue pergi pejabat pos....
dia nak pos kan ubat tambah berat..ape name..B~complex??
aku pun tak tahu nama penuh dia...
eh3~anda semua...jangan salah paham pulak...
ubat tambah berat badan tue bukan tuk cik wunny kita ye...
dia tue dah terlebih zat...
hahahahaha~dia belikan tuk insan terchenta dia...
maklum la laki bini dah berbaik balik..
kena la sayang2~lalalalala

lepas tue...
baru la menapak pergi library...
masuk library aje...
kena mengadap pak guard misai lentik dulu...
"sila buka beg anda..saya nak tengok sama ada betul2 bawak laptop ke x"
*baca dengan nada serius ala2 gentel misai taw*
lepas dah dapat kad laptop...
cari port tersembunyi sikit...
*syok sikit berkhalwat lalalala*

dah on kan laptop...
benda first aku buka...
mesti la barn buddy...
lalalala~harvest lagi...

~kayo dennn~...
aku bercita2 nak beli panda taw...
level dah cukup tapi pitisss aje tak cukup...isk3


tengah sibuk2 duk harvest...si wunny tue cakap...
"eh yaya...ada iklan digi baru la..."
(ala..iklan yang turun escalator tue la..)
mula2 ingatkan iklan tue muncul kat blog otai2 aje....
aku pun buat derkkk @ don't know ajelah...
pastu lagi sekali si wunny tue "eh yaya..blog aku ada iklan la...blog ko pun"
aku pun ape lagi kan...
yea2~ada iklan..
terus mulakan aktiviti blogwalking...
keliksss2 here n there...

ni muka kelat si wunny tengah carik iklan..


nampak tak muka serius aku tengah cari iklan??


terus terpesong niat asal nak start taip tesis lepas
dah harvest tanaman kat barn buddy tuh...

miahahahaha~
lame jugak la main tembak2 nuff ni...
sampai pinggang aku naik lenguh....
sambil jugak mulut ngomel dengan si wunny
"weh...tesis bila nak start ni??"

tapi tangan sebok jugak duk kelikss2 iklan sampai la perang nuff tamat...
jam dah menunjukkan pukul 2.41 pm...
tesis tak start taip lagi nih...
~adoiiii~
jeles betul masa ni ngan aku...
tak pe2..bawak bertendang ye...
eh silap...
bertenang...cool ye...
pergi sembahyang Jumaat dulu....
daaaaaa~

misi lepas sembahyang Jumaat
TAIP TESIS

NOTAKAKI: jangan la ada siapa2 goda aku lagi lepas ni ye...
orang lain g library tuk study..aku pulak pergi klik iklan...
isk3~*mood insaf kejab*

Monday, March 8, 2010

saya pun nak cerita pasal nuff saya jugak=))

tadi....
aku merayap2 cari entri2 baru kat blog orang...
aku pun nampak la entri dekat blog si wawa n sorang lagi sape entah...
terlupa dah blog dia...
maklum la first time baca blog dia...
hehehehehe (sori yerkkk..saya betul2 lupa) =,=!
diaorang berdua...
sibuk bercerita pasal nuff masing2...
wah!!!!
seronok baca kisah diaorang...
income masing2 menaik setiap minggu...
uhukssss~kalau si wawa....
for sure senyum memanjang menayangkan 32 batang gigi milik beliau...
hehehehehe...

pada mulanya....
aku malas nak hupdate blog...
siang tadi diserang kesemputan a.k.a asma...
adoiiii~adoiiii~
tak suka la perasaan mengah2 tue....
susah nak nafas...
sepanjang hari berkepit dengan inhaler...
aishhhh (T____T)

melalut pulak...
hahahaha..mintak maaf....
berbalik kepada cerita nuff tadi...
kalau siapa2 yang dah mengikuti perjalananan entri blog aku ni...
korang ingat lagi tak entri aku pasal nuff...
ala...yang first income aku dapat 8hinggit dalam masa 5hari letak nuff tue...
kalau korang tak ingat buley keliksss kat sini...
eh sini pun buley=))

seingat aku la....
si sifu aku...a.k.a si wawa tue...
tulun aku letakkan benda alah nuff ni 2 Feb 2010 taw...
first week aku dapat RM8 taw...
sangat suka taw...*hemo~hemo (~_^)V*
pastu setiap minggu memang menaik la...
paling banyak aku dapat RM16 seminggu...
paling sikit pulak RM2
(tue pun sebab aku kat rumah...malas nak jalan2 kat blog n jugak keadaan line tenet yang tak mengizinkan..isk3)
hari ini pula...
setelah diperiksa ditolak n dicampur....
aku mendapat hasilnya sebanyak....


tadaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!
yihuuuuuuuuuuuu~

dalam sebulan lebih sikit2 letak benda alah nuff ni...
dapat jugak merasa RM50++
owh...sangat gumbira...syukur...
muahahahahaha (◕‿◕)✿
berbaloi la jugak kelikss2 here n there tetengah malam...
hehehehehe

dah la...
malas nak merepek panjang2...
sebelum terlupa...
terima kasih anda semua...
yang sudi keliksss2 my nuff...
yang datang2 melawat my blog...
yang tinggal2 jejak @ komen...
terima kasih taw...
jasamu tak kulupa....
yang korang punya pun....
sentiasa i tulun keliksss2 jugak taw...
dun worry:)

Sunday, March 7, 2010

++bila contact lens meleleh++

lately ni banyak kerja betul la...
aishhhh~
perasaan nak hupdate blog pun dah tak ada...
penat tahap gaban weh
korang bayang la tengah2 duk klik2 iklan pukul 12...
buley pulak aku tertido atas meja study ni ha...
kunun2nya la nak lelapkan mata sementara nak tunggu mana2 page yang loading punya la berat gila...
takpun iklan2 yang selalu buang liptopku hang..
tapi last2 bila sedar...
erkkk =,=!!...dah pukul 1.30..nuff pun dah masuk tido...
hahahaha...
nuff masuk tido aku pun ape lagi...
panjat katil...tutup kedai kopi tuk hari ini...
membuta krohhh~krohhh pulak...
aishhhh~sedapnya bila kepala jumpa bantal..
nikmat betul duniawai...~ahakssss
penat weh asyik bertapa aja dalam lab tuh...

hari khamis lepas....
leps abes kelas awal2 pagi tuh....
ada la gap sejam before kelas setrusnya...
aku p la ikut bebudak ni breakfast kat kafe...
aku makan mee sup...
hahaha~sedap taw mee sup kat kafe Bakti USM ni...
makan hari2 pun aku sanggup
~bila hati sudah jatuh chenta ngan mee sup~
uhukssss~
tetengah duk syok2 hirup kuah sup tue....
tiba2 aje...
adoiii~adoiii~adoiii~
aku kepedihan...
alamak...=,=!!
kuah sup terpercik masuk dalam mata aku...
gila punya pedih..berair2 mata aku...
sob3~ *sebelah tangan pegang mata..sebelah lagi tangan sapu2 air mata*
pastu pulak...
mengalir la sekeping contact lens keluar dari mata kiri aku...
(aku tak tahu la penjodoh bilangan tuk contact les...hentam aje labu...miahahahaha)
tiba2 aja muka si nani yang kat depan aku jadi terang n kelabu...
hmmm...kelabu sebelah..terang sebelah mata aku...
tak balance penglihatan...
sakit kepala...
adoiii~
nak pakai balik lens tue for sure la tak buley...
aku pun biar ajelah...
pakai sebelah je...
nak jalan pun teragak2...
especially nak naik tangga...nampak macam dua aje...
terpaksa la lebih berhati2...
kelas zcu100 pulak menjelma...
aisayyymannn~
nak tengok slide...
kecik besar kecik besar bijik mata aku....
tulisan tak jelas sebab aku pakai lens sebelah je...
kena tutup sebelah mata...
penat tangan kiri duk tutup mata..
aku pun mintak salotape ngan si hazel...
aku kerat salotape tuh n tampal kat mata yang tak ada lens...
buat macam tanda pangkah...ala2 lanun gitu...
selesa sikit~hahahaha
dah tak payah nak tekup2 mata lagi...
bernas betul idea aku (perasan sendiri)
bila aku pandang si nani...sakan dia gelak tengok aku cam gitu gaya....
si hazel pun sama...si idah..si ayu...
pendek kata masing2 cuit orang kat sebelah suruh tengok muka aku cam gitu gaya..
aku buat tak tahu aje...
sambil tangan syok2 salin nota kat depan...
hahahaha~
gila punya kerja...
lepas kelas aku terus balik...
seksa betul jalan dengan mata terang sebelah aje...
telinga aku pun jadi macam tak berapa nak dengar...
selalu salah dengar ape yang orang sebut..
aishhhh~konklusinya....
susah betul pakai lens ni...
cerewet...
tapi aku tak suka pakai cermin mata....
hidung aku dah le kemik...
tangkap leleh aje...
isk3

siapa2 yang tak rabun tuhhhh...
hargai mata anda ye...
maan carrot banyak2 eh??
jangan jadi macam saya...
(T____T)

Thursday, March 4, 2010

entri ni khas untuk bufday girl hidung meleleh...

baca tajuk pun aku rasa nak menyengih...
ngeeehehehehe....
*aku kena sengih lebar2 dulu before taip entri meleleh nih...hukhukhuksss~*


ada sape2 tak kenal gambar budak yang ditanda siap2 dengan anak panah kaler pink tuh??
ala yang gambarnya bersilat ala cekak musang tuhhh
(erkkk...ada ke silat nih??~hentam ajelah)

ape???
gambo ni tak berapa nak jelas muka dia??
wokeh2~dun wori...
meh sini..ada lagi aku tepekkan gambo dia kat bawah ni ha...

scroll down...

down...

down...

down..

down..

haaaaa......ini muka dia time innocent taw....
muka suci gitu..cam muka budak baik2...
* bukan aku cakap taw...budak bulat ni yang cakap pas orang snapkan gambar ni*


uikssss...muka cam familiar tapi kenapa tak pakai cermin mata ye??
jadi korang konpius yer?? (?____?)
tak pe2...ada lagi aku tepekkan gambo dia kat bawah nih...
turun bawah..

bawah lagi...

lagi..

lagi..

lagi..

haaa...yang ni jelas tak mukanya???
uhuksssss~
time ni muka dia cam gewdikss2 sikit..hahaha~
muka dah tak berapa nak baik...
dah tumbuh tanduk 3 batang...
asyik buli2 je mangsa2nya suruh snapkan gambo dia...
isk3 cameraholic *geleng2 kepala taw*

nama penuh budak kat atas ni
NURHAZWANI BINTI MOHD ISA...

ayah dia name MOHD ISA...
mak dia aku tak tahu la pulak nama ape...hehehe
name glamour dia wunny taw....
tapi aku hari pertama kenal je aku panggil wunnyi...
lepas tue aku panggil dia wawa...
(kawan2 yang lain pun ikut sama panggil macam itu~huhuhu)

nak taw kenapa??
SEBAB
mulut dia ni potpet~potpet
pendek kata kalau dia ponteng kelas
memang akan sunyi la jawabnya...

hari ini 4 MAC 2010...
dia ni diberanakkan 4 MAC 1988...
so kiranya hari ni hari jadi dia la kan???
hukhukhukssss~
selamat hari jadi wawa yang ke~22 (dah tua ko ek??)...
semoga panjang umur...murah rezeki..berjaya tulis tesis...
n paling penting...
mesti punya..
selamat tambah lemak kat badan...ngeehahahaha~

aku tak habis lagi cerita pasal dia nih...
dia pun ada blog taw...
ha mana2 nak kenal buley kelikss kat sini...
sini...
opsss~kat sana pun boley..hukhukhuksss~
dia la ajar aku menda2 lah blogging..nuffnang..blogwalking..bla3~

hmmmmm...
kenapa entri ni aku namakan sedemikian???
SEBAB
hehehehe (kena gelak dulu bawah meja)
budak bulat a.k.a si wawa ni demam...
suara sengau...
sambut bufday dalam demam...
meleleh aje hingus....
srottt sreettt sroottt sreeetttt sedut hingus
siap offer2 lagi kat orang..isk3 *tak senonoh betul*
dia demam...jadi slow sikit..senyap aje...
cakap menda2 perlu aje...
tapi tadi...masa depan masjid USM...
aku tanya2 dia pasal perkahwinan abang long kepada coursemate aku si Nabil..
bila sebut aje abang si Nabil yang ke~2 a.k.a feveret si wawa ni..
terus aje tukar kepada mode muka miang...
hilang kejab suara sengau...
adoiii laaa...wawa ni memang ini macam...
dia selalu aje jatuh cinta dengan lelaki2 specky...
kamu2...lelaki2 yang bercermin mata...
yang terbaca entri aku ni...
sila la berAWAS dengan cik wawa kita ni...
hahahahaha...

dulu2...
aku tak ada la rapat sangat dengan si wawa ni...
tapi semenjak dua menjak kena mengerjakan FYP bersama2 ni...
jadi ngam r pulak...
sampai ada lecturer paggil kami kembar...
asal jumpa tengah jalan je..
kalau nampak aku or wawa ni jalan sorang aje...
mesti tanya "eh..mana kembar kamu sorang lagi??"
hahahaha~
macam itulah.....

wawa ni FYP~mate aku taw...
seorang FYP~mate yang gagah perkasa taw....
mampu angkut kotak sample 20 Liter...
pergghhhhh~
aku pun tak ada kudrat nak angkat tue semua...
hebat kan FYP~mate aku nih..
jugak same geng 149cm..
*bukan geng merompak ke ape..tapi geng2 sama2 tak cukup inci*
hehehehehe
jugak geng bina badan sama2 dengan aku..
time makan aje selalu mintak nasi lebih...*itu MESTI*
sekarang ni aku pun risau...
berat badan dah naik..aishhhh (muka stress)
juga rakan sesama bisnes...
bisnes keliksss2 here n there
jugak sama2 drebar bolossss~
skill memandu ntah ape2...
hentam aje...
dengan syarat *tak langgar bontot keta orang lain sudah*
ngeeehahahaha

sedap sangat melalut...
tak sedar pulak dah berjela2...
ngehahaha~
okeh daaaa...

to wawa.....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
WISH YOU LONG AGE N CHEAP REZEKI..
WISH ALL LUCK TO YOU...
LOVE YOU...*ummmmuahhhh....
erkkk..terlupa tulis benda penting...*semoga cepat kahwin*
amiiiiiiinn....

sebelum berpisah..kita tepekkan jugak gambar si wawa ni dengan tuan punya tanah...
hehehehe...


SEKIAN
TAMAT SUDAH

Wednesday, March 3, 2010

layankan aje....




nampak semua gambar2 kat atas tuh??
saje je nak tayang...
ngeeehahahaha~
tadi siang da test termodynamics....
hari ni lupa bawak gula2...
punya la ngantuk...
~isk3~
test sejam...mengajar sejam...
aishhh..tetegah hari yang romantik tuhhhh~
langsung tak lekat ilmu kat otak aku...
ngeeehahahaha....

tapi kelas termo aje...
terus segar,...
si mega pulak ajak pergi tengok karnival kebudayaan jepun kat foyer dewan kuliah...
katanya teringin sangat pakai kimono...
aku ikutkan aje...
hahahahaha....
walaupun kimono tue tak ada size untuk orang2 berketinggian 149cm macam aku ni...
aku bantai aje....
nak pakai pun agak susah n amek amek masa yang lama la...
jalan pun cover2 aje...
kang terpijak kimono tue ha tak pasal2 tercium lantai...
~ngeeehahahaha~ *baru padan muka aku
kimono punya pasal...
redah aje..
cakap 1 malaysia...
kn3??

huhhhh...KEDEKUT !!!

hmmmm..hari ni aku,,,
nak cite lagi...
pasal lecturer chemodynamics..
ala yang suka point2 kat aku lately nihh time kelas dia tu...
adoiiiii (T____T)
kalau sesiapa yang ada baca entri aku sebelum nih...
tentu korang ingat lagikan aku kena marah sebab tersalah letak tanda kurungan masa salin equation dia bagi tu...
bagi sape2 yang baru first time baca blog aku nih..
korang bolek kelikss kat sini nak baca entri yang lepas...
kelikss kat sini pun buley jugak...hehehe~

hari ini..masa kelas dia...
dia tak mengajar taw...
just suruh present segala mak nenek graf2 yang dapat after memperkotak-katikkan sesetengah pekali (kott??)
(erkk..aku tak tahu la menda alah variable dalam BM ,,sori)
lepas dah present...adalah sedikit kemusykilan...
so prof tue nak la explain sambil conteng2 kat whiteboard tuh...
pastu dia cakap...
"ha mana mende nak tulis tuh..aku tak bawak hari ini"
###menda alah whiteboard marker tuh biasanya aku lah yang tukang supply kat dia...
tapi tadi aku lambat sikit keluarkan dari pencil case...
maklumlah banyak sangat barang atas riba...

bila dia dah tanya cam gitu...
mata semua classmate aku automatik la pandang kat aku...
pastu prof tue pun menapak la kat aku dengan bercekak pinggang ala2 samseng...
dia datang kat aku n ambil marker tue sambil cakap...
"huhhhh...KEDEKUT !!!" (sebab aku lambat bagi marker tue)
erkkk...sebijik kena atas muka aku..terkebil2 jab pandang dia..
last2 terkuar jugak kat mulut aku...
"mana ada,,," (sebut dengan gaya agak geram...hahahaha)


ada la 2 3 orang kosmate aku pandang aku n gelak...
aishhhhh~asyik kena aje aku ni...
hmmmmmm....
hari ini dia bagi lagi assignment baru...
graf lagi...
aiseyyyman...
aku tak suka betul la benda2 berkaitan software n program2 ni...
kenapa aku kena belajar semua nih..
(T_____T)

Monday, March 1, 2010

adoiii~(T___T)

hari semalam...tak ke mana2..
bertapa dalam bilik aje...
macam orang frust menonggeng...
macam tue la keadaan aku...
bukan sebab putus cinta ke pe...
tapi sakit perut...
adoiii...(T___T)
ni la bahana yang aku dapat...
sebab tak jaga pemakanan...
makan tak teratur...lambat2 pulak tue..
~isk3~
kan dah gastrik...
pusing kanan..pusing kiri..
still sakit...
uwawawa...
last2 nangis bawah bantal..
nak nangis kuat2 kan segan ngan rummet...
lepas minum susu n makan roti...
lega la sikit..dah tak sesakit tadi...
aku pun study la sikit...
rabu ni ada test termodnamics...
baru study sikit dah sakit balik...
(T______T)

mula2 aku buat tak tahu je...
last2 tak tahan sangat aku panjat katil tido..
~sob3~ *termenangis lagi*
lia: kenapa yaya??menangis ke??
yaya: hmm..sakit perut la lia...
lia: ha tue la...malas makan lagi...~bla3~ambik la balm kita ni sapu kat perut...
yaya: hmmmm...mekasih lia...
*aku pun tido la sampai ke petang*
satu kerja pun tak jalan..isk3
petang tue bila dah ok sikit aku mesej hazel..ajak keluar makan...
lapor tak tertahan..
lepas maghrib kami keluar makan..,
terserempak pulak dengan si wunny n konco2nya ang setengah masak tue...
tapi aku tak banyak cakap la...
sakit perut lagi..tambah pulak lapar..
~ngehahahaha~
aku seorang yang suka bercakap taw...tak kisah la dengan sape2...aku layan je semua...
tapi aku jugak ada habit buruk taw..kihkihkih
*meh pakat gelak kat aku*
hmmm..aku kalau sakit @ lapar...
aku jadi pendiam..senyap aje...
tapi orang2 disekeliling aku da cukup paham ngan habit aku yang 1 ni...
kalau lapar or sakit...
aku jadi pendiam=))
**psss..psss..wunny..mintak maaf la tak cakap banyak ngan ko semalam..
ko jangan "kesok hati" ngan aku plak..hehehehe...

kat kedai makan aku bedal tomyam...
si hazel dah larang aku makan pedas2 tapi aku ni degil..
nekad sangat nak makan tomam peberet aku tuhhh...
baru suap 2 3 sudu...
sakit perut datang balik...
makin kuat sakitnya...
perut aku lapar n sakit...
aku rasa menyesal la pulak tak dengar cakap hazel..
sob3 (T___T)
otw balik...aku jalan bongkok2...dah tak boleh tegapkan badan...sakit sangat...
hazel dah gelak2 ngan tengok aku jalan...perli kat aku yang degil nih..
pas2 hazel ajak aku g klinik...
tapi bila tengok ramai sangat orang...
aku terus tak jadi...
dah tak mampu nak tunggu lama...
dalam kepala aku ingat katil je...
baik aku balik bilik je tido...
lia tak ada..kuar makan..aku nangis semahu2nya~kuat2..
nak tepon mak..tapi takut kena bebel..
tepon akak misi..tapi dia tak angkat...musti kerja shif malam...=((
last2 tepon sarsa...aku ngadu sikit je..tapi dia bebel sekarung dulu baru la pujuk2 aku...
last2 tertido g2 aje..
aishhh..tido lagi...
konklusinya????
hmmmm..main aktiviti aku semalam adalah...
TIDUR


notakaki: dah sakit2 nih,..teringat kat mak...mak mesti taw ape yang aku suka n tak suka..
rasa nak balik umah mak la pulak (T_____T)



++mak kesayangan saya++

*@'''''''''''@*
**( '0' )**
*(@)=#=(@)*
*(@) (@)*
to my warm n lovely mum...
hehehehe...happy birthay to u..
wish u long age n cheap rezeki...
u r always da greatest mum 4 me..
~i love u mak~ =))

**massage sent to 013-93967**

"tuttt~tuttt~tuttt"~mak calling....
aku:hehehehe...mak..hello....assalammualaikum..da kat KB eh?? chat x?
mak: wsalam..semua kat sini chat belaka..terima kasih ingat bufday mak..ingatkan dah lupa..lambat aje respon..
aku: hmm..mana da lupa..tak pernah lupa la..ingat nak kol mak..tapi takut mak sibuk pulak..tue la bagi mesej dulu....mak dah pergi ke kenduri abg zaid??
mak: a'ahhh..baru balik kenduri dia la ni...sekarang mak n pa kat wakaf Che Yeh...
aku: wahhh~syok le tue beli barang..hehehe jgn lupe belikan tuk angah sekali...hehehe
mak: mak ingat je semua anak2 mak.. itu la..barang2 kat sini murah2 belaka..
mak rasa tak mau balik je...~bla3~


hmmmm.....lebih kurang macam te la perbualan aku n mak tadi..
kihkihkih..ni la mak aku...
kalau dah pergi Kelantan..memang tak miss beli barang2..maklum la..
murah2 belaka..banyak pilihan pulak tue..
kalau kat tempat sendiri tak dapat harga yang sama macam kat sana taw..
rambang mata jadinya...
mak n pa pergi Kelantan sebab cousin aku kahwin..tambah pulak melawat anak dara yang lagi tue kat sana...
ala akak aku yang jadi misi cucuk2 orang tuhh~hehehehe

27 Feb 2010..hari jadi mak yang ke-46..
bertambah umur mak..maka bertambah2 la sayang aku kat mak aku nihh~
huhuhu~jugak dah belikan mak beg tangan baru...
tak adalah mahal sangat...*student macam akumana ada kudrat nak beli barang2 mahal*
tapi cukup la sekadar tanda ingatan dari aku tuk mak=))
kn3??

**en3 ni lambat sikit dikeluarkan..sebabnya??ada laa...adoiii,,,