Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, February 5, 2010

tolong la basuh sisa2 anda ye !!!!

hari ini dalam sejarah......
aku dan wawa membuat kerja amal.......
kenapa????
sebab ada insan2 yang terlampau educated tapi otak letak dekat lutut...
grrrrrrrrrrrrr~
aku geram nih...
geram3....
tadi...my coursemate wahidah a.k.a wa8 datang membawa sepucuk surat bertulis tangan n jugak lakaran sendiri kedudukan waste tu dalam lab...
surat tu berbunyi macam ni la terlebih n terkurangnya...
"kepada sesiapa punya waste kat singki belakang,
En Sadali (lab assistant yang in charge) pesan suruh bersihkan ....
kalau x lab akan dikunci dan korang tak akan dapat masuk lab lagi"
sekali baca aku macam tak de perasaan taw...
maklum la...
masa disuruh baca note tu..aku baru je bangun tido...
tapi bila dah dapat ingatan balik..
baru la aku risau...
"kalau lab tutup macam mana dengan lab aku???"
aku tak nak guna lab lain...
panas....
lab en sadali banyak glassware...banyak radas...alat canggih manggih...
paling penting mannnntttopppp~ada aircond...
tu la aku suka...
lagi pun kebanyakan alat yang kami nak guna ada kat lab en sadali la...
sob3...(T________T)
tapi bila aku pikir2 balik...
aku rasa waste dalam besen tu dah lame ada kat belakang taw....
sampaikan air dia dah jadi kaler hijau yang dah tak berapa nak hijau ala2 coklat gitu...
hmmmm....mesti budak2 master @ insan2 terdahulu punya kerja nihhhh...
saje je suka suki letak "buah tangan" diaorang kat situ...
isk3...
aku n wawa dengan hati yang pasrah dengan redha rela ajelah nak tolong bersihkan waste tu demi kepentingan masa depan kami bersama...
hmmmm...
aku tak marah plak dengan en sadali tu...
dia baik taw...
senang bawak berbincang...
suka sengih2....n paling penting tak pernah merungut atau tarik muka 14 atau marah2 kalau kami mintak sumtin ngan dia...
so...aku pun nak la jugak mengekalkan imej bersih and hubungan baik aku ngan dia
*ayat tak leh blahhhh kn??
senang cerita macam ni lah...
aku nak kekalkan persepsi n pandangan baik dia kat kami (aku n wawa la)
lepas dah setel kerja2 lab kami...
wawa pergi kelas EMS...
aku pulak stay kat lab je...
aku tak amek paper tuh....
sambil duk tunggu wawa...
aku tulis2..lakar...kaler2 sket jadual untuk buat lab esok...
tetiba datang pulak en Mazlan...
*(lab assistant gak tapi lab dia gila xbest wehhhh hahahahaha)
dia datang bagi limau kat aku...
pastu siap kirim ag 3biji limau untuk 3orang budak melayu yang dapat dekan sem lepas n sebijik
pulak tuk kembar terbaru aku...si wawa tu la...
lepas encik mazlan kuar...
tinggal la aku berdua aje ngan en sadali...
aku kat depan...dia dalam bilik dia...
sesekali dia keluar ronda lab n tanya
"cik mek kecik bila nak balik nih??"
kihkihkih~ada pulak panggil aku gitu...
aku pun sesengih jawAb "pukul5...hari kami tak buat OT...esok baru OT"
pastu dia masuk balik bilik dia...
"tit..tit...tit..." masa berlalu....
aku tengok jam...
lambatnya nak pukul 5...aku macam dah segan gila berdua-duaan ngan en sadali nih...
hahahahahahaha~
aku pun keluar lab...sambil tangan sebok2 tekan encet antar mesej
"eh wawa...ko cepat sikit taw...aku dah naik segan ber2-2an dengan en sadali kat lab ni.."
kenapa aku antar mesej tu kat wawa...
sebab aku taw...
kalau dia jumpa dengan mek...mesti lame...geng kuat bergosip wehhhh~
then tak lama lepas tuh wawa pun datang...
ngan muka kelat ala2 semput berlari naik tangga
hehehehehehehehe...(aku dah boleh sengih lebar)
yea3~

kami pun meneruskan lah niat hati untuk volunteer nak cuci waste...
lepas dah buang waste tu ternampak la segala daki2...kerak2...
~pergggghhh...
dengan gagah n perkasanya aku sental semua tuh....
sambil dibantu wawa si tukang simbah air n curah *tempek2 sabun (letak sabun)
abes keluar semua urat hijau aku duk menyental benda alah tu...
tapi still jugak tak tanggal...
isk3...(kotoran degil kan???)
lepas dah siap semua tu en sadali pun balik dari sembahyang asar...
dengan sengih panjang dia ucapkan "terima kasih" kat kami...
aku n wawa sengih lebar je...
en sadali cakap aku n wawa patut dapat pingat Hang Tuah....
kan wawa kan??
*wink3 (~_^)V

nota kaki: kami budak baik taw...
walaupun orang selalu cakap
aku setengah masak....wawa pulak tak masak2...

isk3...(sebut sambil geleng2 kepala taw)
kepada semua pengguna lab 262 a.k.a water analysis laboratory...
tolong la anda ye...
buang sampah..waste ke...
ape2 jelah yang korang nak buang ke tempat yang disediakan...
jangan sampai aku nyanyi lagu recycle pulak kat sini...
aigo0o3~

2 comments:

ieQa sWetLuv said...

ika sangt sensetif n x suke tengok orang buang sampah rata2.. huhu

~pRouD2byAyA~ said...

hmmm...betul 2..
buruk kn perangai diaorang nih?