Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Saturday, February 6, 2010

saya sayang ayah saya=))

tadi siang...
jejalan kat ekspo ict usm ni dengan coursemate aku...
si wawa tu nak beli printer....
si nani pulak nak mengusha2 dulu ape2 yang patut...

aku pulak telah diberikan "
task" awal2 lagi oleh kak bab...
hahahahaha...kak bab ni adik yang perempuan...
nama dia huda...baru darjah 6....

nak taw nape aku paggil dia kak bab???
sebabnya dia ni badan jenis bulat,berisi...aku panggil la debab....

lalalalalala...
ni kak bab a.k.a huda n sorang lagi adik aku...hannah

hmmm si kak bab dia awal2 lagi dah pesan sebelum aku balik ke USM hari tu... dia mintak aku belikan cooler pad untuk dia punya laptop...
n aku sebagai seorang kakak yang baik mesti la sedaya upaya nak tunaikan keinginan seorang adik...
yaya budak baik kan??
*angguk laju-laju ta
w...hahahahahame n kak bab=))

lepas dah beli printer si wawa ni...dia balun sekali dengan webcam...

webcam tue cantik..canggih...ada lampu... boleh pusing2 lagi...
huhuhuhuhu...
aku nampak riang ria nya riak wajah si wawa ni walaupun terpaksa mengusung printer baru dia mendaki bukit pulang ke hostel...

hahahahaha...

entri ni sebenarnya aku tulis nak cite siket pasal
my luvly dad a.k.a pa=))
tadi pergi ekspo ict hajat dihati nak beli earphone untuk mp4 aku...
tapi tadi tak jumpa plak yang berkenan di hati...
kami pusing n pusing...
cukup la 2kali tawaf sekitar dewan tu...

aku ternampak la car mp3 player...
ala...yang buleh cucuk pendrive 2...
yang kite cucuk dalam keta 2la...

huhuhuhu...aku pun belek2 la...
nak tengok dia punya function...
aishhhh
..menarik ni...

aku pernah la dengar pa cakap nak beli benda alah 2...
huhuhuhuhu...
ayah aku ni berjiwa rock masa muda2...

geng2 main gitar...
sekarang pun da lagi sikit2 habit lame2 tuh...
hehehehe
kekadang dia layan main gitar jugak
dengan anak2 laki a.k.a adik2 lelaki aku...

sama2 cari cord lagu2 baru...

dulu aku masa praktikal...
aku praktikal kat tempat kerja ayah aku...
selalu la pergi n balik kerja same2...
ayah aku boilerchargeman kat kilang kelapa sawit...

hahahahaha...yang klakarnya....

boleh dikatakan hari2 aku terpaksa dengar lagu thomas arya yang bertajuk
"bunga" tu....

nak taw kenapa?
??
aku ni seorang anak yang baik...
selalu aje tolong burn lagu2 tuk cd player dalam keta...
mengikut kehendak hati mak n pa..

satu hari tue pa cakap kat aku...
"eh angah...boleh tak kalau dalam 1 cd tu kita nak letak lagu same je??" *angah tu nama panggilan aku kat umah...kekadang depa panggil angah...kadang2 yaya*
"hmmm..boleh je..nape tak lehnya..."
"hmmm...kalau macam tu boleh la burnkan...pa nak cd lagu bunga je"
so kiranya kalu pergi n balik boleh la abeskan semua lagu dalam 1cd....
tu baru hari pertama....

hari kedua masih lagi dengan cd lagu2 bunga...hari ke3...hari ke4...
OMG...uwawawawa...sampai aku dah naik jemu dengar...
(T____T)
pernah la bila aku yang drive...
aku tukar cd thomas tu n aku gantikan dengan cd lagu2 korea...

sakan la pa merungut kat aku sebab dah tukar cd n cepat2 dia tukar balik... kadang2 pa pun nyanyi sama naik dengan penyanyi lagu bunga tu...
aku yang kat sebelah????

senyap je...layan aje....

tulah ayah aku a.k.a pa...

n aku sure...
kalau pa taw aku beli mp3 car player ni mesti pa suka...
silap2 haribulan beli pendrive 8G tuk letak lagu2 fevret dia...

tu aku tak kisah la asalkan jangan ulang lagu same aje setiap kali perjalanan sampaikan aku pun dah tak de perasaan n jemu...
sampaikan hati aku cakap "lamba
t lagi ke nak sampai ni..."
hahahahaha..
...
inilah ayah saya.....
walau macam manapun
yaya sayang pa=))


notakaki: kak bab dengan "debab" entri sebelum ini
adalah dua insan yang berbeza

hidup saya dikelilingi oleh orang2 yang debab...
tapi saya tak kisah...
sebab apa yang saya tahu...
mereka semua adalah kesayangan saya=))

No comments: