Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, February 14, 2010

ko pulak bila nak tobat r??!!

alhamdulillah...
sudah selamat tiba di rumah emak....
riang ria cuti sekolah sudah bermula...
yea3~

tapi,...
kegembiraan yang tak berkekalan lame...
aiseyman~
geram2...
ni ha...
ada la jiran sebelah umah ni...
1family dah pindah ke sarawak...
si suami jiran aku ni kerja sebagai pegawai FELCRA...
so kalau nak naikkan lagi pangkat kena la pindah luar dari semenjung untuk tempoh 2tahun...
tue aku tak kesah la...
yang aku kisahkan kat sininye ha.....
si bini jiran aku ni da amanahkan adik2 rockerssss dia jaga umah sepeninggalan dia n family...
tulun2 la tengok ape2 yang patut...
siram2...kasi potong itu ini...
itu pun aku tak kisah lah kan...
tapi yang buat aku jadi hoootttt tak hengat ni...
since 6month kotttt~*aku pun dah lupa bila dia pindah*
ala yang pasti dah agak lame la...
kalau si adik bini jiran aku ni datang kemas umah...
1benda yang dia takkan miss...
dia akan pasang radio kuat2...
dah la rumah sebelah menyebelah...
aku rasa 1 taman perumahan ni boleh dengar...
dah le asyik repeat lagu same aje...
korang taw dia pasang lagu ape???
tu ha...lagu wali band...
tobat maksiat...
aigoo3~stress tahap gugur rambut mendengarnye...
grrrrrrrrr~
geram nak tnya...
"ko plak bila nak tobat dari bukak radio kuat2??!!"

nak bersantai kat luar umah pun tak tenteram...
penat otak aku...
asyik tersumbat otak aku dengar lagu same aje....
(T_________T)
dalam hati selalu merungut...
"bila la adik dia ni nak siap kemas umah...cepat2 la balik umah mak ko plak..
jangan memekak kat umah aku...ada baby nak tito"
*sigh

1 comment:

AJ said...

Banyak2x kanlah bersabar..
Dugaan.....