Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, February 4, 2010

::F.O.B.I.A::T.R.A.U.M.A::A.L.L.E.R.G.I.K::=((

sob3.....(T________T)
Aku tengah sedey nih...
geli...geli...geli...eiiiiiii~yerkkkkkk
kenape aku kene jumpa dengan benda bulat2 lagi dalam hidup nih??

hmmmmmm...
macam ni citenye...
tadikan...
aku jalan2 la kat blog orang....
klik di situ & di sini....
aku pun stop la dekat satu blog nih...
tajuk dia macam best....
that why la aku usha...
klik....loadingggggg...
dan tetiba je...
kuar la gambar.....
uwawawawawawa (T_______T)
cepat2 aku tutup laptop gitu je....
serius terkejut tengok gambar tu....
tapi mata ngan otak aku sempat la tangkap imej tuh...
aduhhhh~sudah....abes la aku...
bila dah cool down sikit..bertendang di situ n di sini
aku pun switch on balik laptop....
masa tu aku da rasa sumtin xbest ngan diri aku ni...
sob3...
n tepat jangkaan aku....
badan aku da jadi gatal2...da naik biji2...
menggerutu...
macam peta jalan2 cari makan pun ye jugak
uwawawawa...
aku sedey (T________T)
nampaknya luka lama berdarah kembali....
aku dah lama tak kena macam ni...
sebab???
aku sangat berjaga2...
aku sangat alert kalau aku ternampak benda bulat2...
aku sedaya upaya tak akan pandang.....

hmmmmmm...
sebenarnya aku ternampak gambar bulat2 kat blog orang tuh...
aku ni pelik sikit dari orang...
special ke???
hmmmmm...
ntah...
pelik tapi benar...
dari kecik....
sampai la dah nak masuk usia 22tahun nih....
aku fobia@trauma@allergik dengan benda2 bulat...
bukan semua benda bulat la....
tapi yang paling aku allergik adalah bila benda bulat2 tu banyak2, rapat2 & kecik2...
dan....
gambar yang aku tengok kat blog tadi menepati semua ciri2 yang aku senaraikan kat atas....
(T____T)
eiiiiii~yerkkkk...
sampai sekarang...
aku geli lagi...gatal2....

aku start allergik dengan benda bulat2 ni masa kecik lagi...
masa kecik aku ni aktif...
suka masuk di situ n di sini...
pantang nampak ruang menyelit...
aku akan masuk...
n hari tu...
mak aku pergi bertandang ke rumah jiran sebelah umah kami..
aku n akak aku ikut jugak...
aku main ngan akak n kawan2 aku...
kami main sembunyi2...
aku sembunyi kat bawah rumah jiran...
kat bawah rumah dia tu gelap taw...
nampak suram...
tetiba aku macam terdengar suara katak...
aku macam tak pedulikan lah...
sekali aku terpandang...
aku nampak katak yang besar gila...
badan dia menggerutu....
waaaaaa~banyak gila bulat2...
katak tu macam tengah mengembang duk pandang aku...
aku tengok katak...
katak tengok aku...
aku rasa macam tak best je dengan pandangan katak tu..
aku pun slow2 gerak kuar dari bawah umah jiran tu...
masa tu aku rasa badan aku panas..gatal n berpeluh...
aku pun pergi la kat mak aku...
mak aku terkejut tengok muka aku yang pelik...
mak n jugak jiran aku tu tanya la aku kenapa...
diaorang soal aku macam2 la
*gaya macam polis pencen je
masa tu muka aku da gatal2...tompok2...
macam peta gitu....
n aku bagitau la apa terjadi kat bawah rumah tu..

lepas tu mak aku suruh balik mandi...
petang tu....
gatal aku makin teruk...
muka bengkak...
tapak kaki..bibir...
seme bengkak n gatal2...
aku asyik nangis je...
tak tahan gatal...
aku garu2 sampai luka kulit...
mak n pa pun tak tahu nak buat macam mana ngan aku...
pergi klinik & dr kat situ suspek aku sakit buah pinggang...
sebabnya kebanyakkan bengkak2 aku kena tu dekat bahagian sendi...
setiap bulan la pergi klinik...
asyik kena ambik sample darah je...
dah la ku ni spesis tak cukup zat...
*cian ngan aku kan?

bila keputusan makmal hospital keluar...
aku bebas dari sebarang penyakit...
tapi penyakit gatal2 aku still berlarutan..
macam2 ubat dah try...
tapi macam xjalan je semua tu...
aku asyik gatal2 jugak...
sekolah pun asyik ponteng je...
sebab ape????
duduk umah aku bebas...
gesel2 badan dekat tiang...
hahahahaha...Italic
sebab doktor+mak n pa tak bagi aku garu guna kuku...
yang kelakarnya pa siap belikan aku berus gigi...
khassssss untuk aku menggaru....
hahahahahahaha....
kalau kene gatal2 kat sekolah palk...
cikgu mesti bagi aku garam suruh sapu kat badan....
abes garam mak cik kantin 2...
huhuhuhuhu...

bila aku dah darjah 3..
ada la sorang kawan mak syorkan seoang bomoh nih...
dia orang tulen myammar...
orang panggil dia pak Hamid...
bila nak ubatkan aku...
dia selalu makan sirih...
terkumat kamit baca ape ntah....
dia selalu ubatkan aku malam2 la...
bila da siap baca2 dia tu...
dia panggil aku...
n mula la tiup2...sembur2 sirih yang dia makan tu kat seluruh badan aku...
~puuuuhhhhh puuuuhhhhh~
sampaikan rambut aku pun jadi merah sebab sireh...
hahahahaha...
banyak kali jugak la aku merasa penangan sireh dia 2...
nasib baik la masa tu aku kecik n xde perasaan...
klu aku da besar2 macam sekarang 4 sure aku xnak...
hahahahahaha...

masa berubat tu jugak dia bagi aku "air jampi"
hari2 la aku minum....
malam pulak berubat ngan sireh dia tu...
n alhamdulillah...=))
aku pun ok la dari penyakit gatal2 tu....
tapi kadang2 kalau aku main kat lalang...rumput2...
aku akan jadi gatal2 balik tapi tak seteruk dulu la...
n paling penting...
aku kena elakkan jumpa benda bulat2...
kalau x....
hmmmm...aku naik gatal xhengat dunia la...
semakin aku besar da kurang la penyakit gatal tu...
hooooyeahhhhh!!!!!
aku suka....
sebab bila da gatal2...
aku jadi tension...
geram...serabut=((

kalau kat hostel ni...
pernah je aku nampak baju..beg..cadar...
ada corak bulat2.....yang pasti bukan aku punya la...
n aku akan sedaya upaya xpandang...
pernah la sekali hari 2...
aku ternampak la cadar bulat2...
sape la sidai kat laluan g bilik aku ni ha...
aku da cuak...
nasib baik ada henset...
aku pn... "tettt..tettt"
tepon kawan aku si wa8...
"eh wa8...ko datang jab...tolong angkat cadar bulat2 ni ha...
aku tak leh lalu la weii
"
nasib baik la aku ada kawan2 yang memahami=))
wa8 pun datang amek cadar tu sambil aku balik ke bilik...
then wa8 sidai balik cadar tuh...
huhuhuhuhu...
n esoknya bila aku ternampak lagi mcm cadar yang semalam...
aku pun xjadi la naik lif...aku turun ngan tangga then baru naik lif...
seksakan idup aku????
hmmmmmm....

malam nihhhhh....
aku terkena lagi...
sob3....
aku tido ngan ati sengsara...
garu dis itu n jugak di sini...
bilakah semua ni nak berakhir...
aku xnak fobia@trauma@allergik
lagi...hmmmmmm (@_@)









No comments: