Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, February 26, 2010

hari ini dan semalam

dua hari...(semalam n hari ni)
sangat penat taw......
keluar bilik pagi2...
balik malam2 hari...
macam mak burung aje....
isk3~kuar mencari rezeki...~kih3
eh tak laaa...aku saje je....
kuar p lab la.....
menjalankan eksperiment tercHEnTa dengan penuh semangat (kunun2nya la...)
~lalalalalalala~

memang betul pe orang selalu cakap kan???
malang memang tak berbau....
n kalau malang tu berbau...
tak de lah aku ditimpa malang...kan3?
semalam...
macam biasa la...
amek sample kat sungai Bayan Baru...
sungai yang terkenal ngan bau...eiiiiyerkkkkkk~
warna hitam pekat...segala benda alah ada dalam tue.....tengah2 syok si wawa tue nak ambik sample...
tetiba aje...
botol tue melayang...nak dibawa arus...
OMG....kena cepat2 bertindak...wawa jerit2 "eh ya...ko turun bawah amekkan botol ni"
sambil dia tahan botol tu ngan sampling device...
aku pun....turun la slow2...nak ambik botol tue...
owh tangan ku pendek la...tak sampai nak ambik...
terpaksa berpijak pada tebing paling hujung...
yessss~got it....
n masa nak bangun...tetiba aje....
dushhhhhh~"arggghhh...makkkkk jatuh"~opsss termelatah pulak~
eiiiyerkkkkkk~kaki saiz 4 aku dah terjerlus dalam sungai itu....
seluar jeans aku pakai dah berat dengan lumpur...
uwawawawawa (T_____T)
wawa: "eh ya....ko ok x ni??bangun slow2 weh..."
kat tepi sungai tue jugak..ada la uncle india yang jual makanan...
dah sengih2 tengok aku terjerumus dalam sungai tue....
dari jauh...aku nampak mata ngan gigi uncle tue aje...
rasa nak nangis...sambil mulut dah ngomel2....
paip air tak ada...macam mana nak basuh ni....
dengan air botol yang ada dalam kereta...
aku basuh la serba sikit seluar aku tue....
sob3~sedih...dalam kepala dah fikir macam2 taw....
after lab nak g Bukit Jambul jugak Tesco...
macam mana nak g sana kotor2 cam gni...
aiiiiisaaaayyyyman.....
balik lab...terus p basuh...sambil dalam hati doa...
jangan la ada lalat sesat ikut aku....
kalau tak jatuh la imej aku...
da siap basuh....
kena perli sakan pulak dengan si wan hisyam tue...
dia cakap aku busuk...cisss2~
jaga ko...
dah tak nak bagi gula2 subsidi lagi....
konklusinya???
aku malang....
huhhhhhh~
dah la...
malas nak cerita panjang2 pasal ke"malang"an aku semalam...
malang memang tak berbau tapi bila dah malang memang akan berbau kan3??
(T__________T)

***korang nampak kan gambar2 kat atas tue???buley bayangkan perasaan aku jatuh dalam sungai tue??? *nangis laju2*


hari ini pulak....
pagi2 dah kuar bilik...
menapak pergi skul...
cuti2 bas tak ada...
sambil berjalan sambil bergosip ngan si wawa...
bercerita itu n ini...
ahakkksss...dah sampai skul...
pulun buat lab....
sangat penat...
macam robot aje....
aishhh...aku penat ngan FYP...
minggu depan last masuk lab...
owh masa cepat la berlalu....
aku nak bersenang lenang pulak...
aku tak suka ko FYP (T____T)
kau dah merampas masa remaja aku pada hari ini...
orang lain bercuti...berjalan2...
kau pulak...
saje je nak bagi aku bertapa lama2 dalam lab tue...
huhhhhhh~

Wednesday, February 24, 2010

gULLpp ..... =,=!!


aishhhh.........
tadi siang...kelas pepagi buta tue ha.....
environmental chemodynamic...
yang selalu bikin blood pressure aku naik....
hari ini...24 Feb 2010....
untuk kesekian kali ke berapa hentah...
aku kena point lagi.....

prof: "any question...ha...ada sape2 x nak tanya solan pasal ape aku terang tadi???"
*sambil jalan2 pusing sekitar bilik tutor tue n menapak menuju ke arah aku*
prof: "ha engkau...ape yang engkau dah salin?? oikkk...bila masa pulak yang ni tolak yang ni??? macam mana ko salin ni???~bla3"
*menuju ke depan n tunjuk balik part yang aku dah salah salin tadi*yang sebetulnya....

aku pulak....
erkkkkk....double check balik...yang tersalahnya....

owh...silap kurungkan dia...
kussssssss semangat aku.....
adoiiiii la~*sambil si wawa gosok belakang aku*
wawa: "turunkan balik darah ko ye ya"
aku????
mampu senyum ngan muka kelat aje...
~haishhhhh~
prof...lain kali tegur la saya dengan berhemah sikit...
saya ni name aje berdarah panas..spesis mamalia....
kalau kena sergah macam gitu gaya buley pitam la jawabnya...
sejuk 1badan taw...
saya ni sensitip...
kang saya nangis laju2 suruh prof antar balik umah mak saya....
prof jugak yang menyesal hilang student baik macam saya...
ye...memang la saya salah salin....
tapi prof pun baiki la tulisan kat transparency tue...
cantik sangat la...sampai tak dapat baca...
terkenyit mata saya yang besar ni nak baca..
tak pasal2 bertambahlah kerabunan saya yang dah sedia ada rabun ni....
nak salin pun main duk teka agak2 ape yang prof tulis ...
saya tak tipu taw...
tulisan prof cantik sangat sampai wunny pun cakap
"patut ke aku surrender salin note dia ni??"
(T_________T)

Tuesday, February 23, 2010

masyukkkkkkk(~_^)V

hari ini kan...
sangat suka....
ngehahahahaha~
meh gelak ramai2....
setelah sekian lame ber"hibenate"kan diri...
akhirnya wireless adapter sudey kembali berfungsi...
yea3~ (~_^)V
meh pakat2 tepuk tangan reramai..
~clap..clap..clap~

aishhhh...
mesti korang cakap aku jakun kan???
hahahahaha...
tak ape la weh...
bukan nak eksyen ke ape....
tapi saje mau cerita kat sini....
sebelum ni kan..wireless adapter my liptop rusak taw...
cedey3 (T_____T)
memang susah taw...
last2 aku beli broadband a.k.a berukbeng...
tapi line bukan OK memanjang...
sumtimes KO jugak membuatkan aku hangin satu badan...grrrrrrrr~
geram3...rasa nak tenyeh2 je...
lagi hangin kalau dia buat hal di saat2 enting...
contohnya: op kos la time iklan nuff rancak kuar masuk...
mesti la sibuk nak klik here n there...
ngehehehehehe.....

mula2 malas la nak p daftar wireless kat pusat komputer...
lagipun dah 2hari tak sekolah (tak de kelas or lab)...
lagi la aku malas nak keluar bilik...
last2 atas hasutan my sarsa...
aku pun menggagahkan diri menapak ke pusat komputer dengan ditemani hazel yang nak daftar wireless jugak.....
ternyata tak sia2 pergi daftar wireles....
balik kat bilik aje...
line memang masyuk...
superb!!!!!~mantoooopppp abes la....
sangat laju Hotsiput ni a.k.a Hotspot
hahahahahaha~
aku sukew3 (~_^)V
ditambah pulak wireless kat USM ni dah di"hupgrade"kan....
lagi la masyuk.....
1 router kongsi 4 bilik je...
duk depan pintu bilik aku pulak tue..
bukak pintu bilik aje....
tersembul la router atas kepala...
aishhh....memang beshhhh la......=))ha....korang nampak tak router wireless depan bilik aku ni??


sambil online sambil sengih melebar...
yihuuuuuu!!!!!

kiranya sekarang aku online guna wireless aje....
broadband buat standby aje...
senang sikit....
xpayah cucuk2 situ sini kat laptop...
macam sakit kronik aje...
berselirat aje ngan wayar2...
*eh jab..berukband ada pakai wayar ke??*
kihkihkih....
layan ajela....
sekian dari aku yang sedang berbahagia=))

Monday, February 22, 2010

isk...isk...isk

finally....
selamat tiba ke USM tepat jam 5pagi....
itu pun tak berapa lena tito dalam bas....
OMG....
budak chinese sebelah aku giler2 kuat berdengkur...
tambah pulak dengan kesejukkan melampau dalam bas...
cukup membuatkan insan2 kekurangan lemak macam aku ni menahan kesejukan melampau
hampir 8jam...
pusing kanan...pusing kiri...bersila..bersimpuh...
macam2 gaya bebas sepanjang perjalanan balik ke Pulau Pinang...
tapi semua sia2 belaka....
still sejuk melampau...
dalam hati berdoa "cepat2 la sampai"

semalam jugak....
masa pa nak hantar aku ke terminal....
sebuah kereta diberi nama Perodua Kancil....
melenggang2 di tengah jalan...tengah...tepi...
sekejab ke kiri...kanan...
ape punya gaya memandu la...
masa tu keadaan tak mengizinkan lagi untuk sesi potong memotong...
tiba2...ternampak la aksi2 terlampau....
aiyoooo~
aku pun tak tahu la laki bini or pakwe makwe ke pe....
aksi lempang melempang...
tumbuk menumbuk....
dush~dush~dush...
jelas kelihatan...
patut la pun...
tengah gaduh rupanya...
patut la bawak keta semacam je....
pa pun hon keta kancil kat depan kami tu...
pin~pon~pin~pon~
barulah berhenti sesi wrestling dalam keta tu...
n bila keadaan mengizinkan pa pun memotong keta tu....
yelah...buat ape ikut belakang keta cam gitu gaya pemandunya...
membahayakan kita je kan kawan2?
masa tengah memotong keta tue...aku pun ape lagi...
buka tingkap luas2.....
bagi pandangan sinis terbaik punya kat insan2 dalam keta tue....
geram nak cakap.."nak gaduh balik rumah la"
pemandu keta tu tersengih aje...
tayang gigi dia yang 32 batang tue....
tanpa perasaan bersalah....buat muka seposen aje....

aishhhhh....
ni ke sikap pemandu2 kereta di Malaysia ni???
kalau macam ni lah gayanya....
buat la ape2 cara...langkah pun....
kadar kemalangan terus meningkat jugak....
tak guna buat kempen jalan raya di situ n di sini...
kempen je yang rancak...
tapi sikap pemandu masih di takuk yang lame...
tak ada kesedaran sivik langsung la...
isk3...*sigh

Friday, February 19, 2010

kau mengejar aku dikejar....

tengah hari...14 Februari 2010...
lebih kurang jam 3...
aku itut la mak n pa ke majlis kahwin anak rakan sekerja pa...
n salah seorang yang pergi 2 adalah adik aku aku yang lelaki...
solihin namenya...memang betul2 adik yang soleh r...
grrrr~geram3

lepas dah makan kenyang2...
aku n adik aku ni tunggu la mak aku....
dia berborak dengan kawan dia...
ayah aku pun same...
punya la lame berborak...
penat aku berdiri
sambil tu aku dah nampak seekor angsa kesunyian...
dia tengah minum air taw....
adik aku pulak sibuk duk kacau angsa 2...
duk main baling2 pasir...
aku da warning adik aku...
"eh solihin...jangan kacau la angsa tu...kang dia kejar kita"
tapi adik aku ni jenis telinga cap kuali tahan karat kot...
dia buat tak tahu aje...N..............
"haaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh"...uwawawa...dia sergah angsa tu...
angsa tu ape lagi...
terkejut ala2 nak terbang gitu...
terus la menjinjangkan leher dia ke depan...
n berlari2 ke arah kami...
aku dah le pakai baju kurung...
tanah pulak berpasir....
punya la payah nak angkat kaki...
mujur tak tersungkur je...
aku tanpa ragu n was2...
angkat kaki lari....
adik aku pun sama...
kami lari ke arah yang bertentangan...
tapi aku memang menjadi mangsa keadaan la....
angsa tu tak kejar adik aku yang sergah dia tapi kejar aku sorang je...
sambil berlari2 laju2...mulut aku sama bising dengan mulut angsa tu ha...
aku pun tak tahu ape yang keluar dari mulut aku...
tapi yang pasti mesti la mintak tolong kan...
angsa tu lari lajuuuu gila...
aku sangat risau kalau dia dapat menyudu betis or punggung aku...
kalau tak...
abes laaaaa (T___T)
gila punya takut sampai tak sedar air mata pun keluar jugak...
takut woooo~
aku dah pernah kena sudu ngan itik masa kecik2 dulu....
sebab kacau anak dia...
masih terasa2 sakit dia taw..,..
aku lari2 la keliling kawasan orang kahwin tu...
last destinasi...
aku nampak la peti ais yang besar...
aku pun bersusah payah panjat la peti ais 2 yang kaler merah tu...
ngan berbaju kurung....
angsa 2 kat kat bawah duk ang3 lagi ngan aku....
mujur la...
aku pun tak tahu siapa....
siram angsa tu ngan air...
baru la dia blahhh~
lepas make sure angsa tu betul2 pergi...
baru la aku aku turun...
tiba2...
terasa panasss....
OMG (T_______T)
nak nangis laju2...
baru perasan selipar aku dah tak ada kat kaki
n pulak....aku terpijak angsa tu punya &%$@#
uwawawawawa....gila punya malang nasib (T_____T)
*mood nangis henjut2 bahu taw*

aku cari selipar aku...sambil2 beberapa makcik pakcik abg2 kakak2 kat situ tanya aku ok ke x...
n jumpa selipar aku...
owh..dah putus kamu...
cedey lagi...sob3...(T_____T)
aku dah jalan...tanpa toleh kiri n kanan...
pergi basuh kaki n then masuk dalam kereta....
tunggu nak balas dendam kat adik aku yang sengal tu ha...
grrrrrrrrr~n masa on the way nak balik...
my dad cakap....
tuan punya angsa tu bagitaw angsa dia memang garang....
lagipun dia tak ada kawan....
sebenarnya dia bela 2ekor angsa tapi yang lagi 1dah mati...
tinggal la yang tu seekor...
kesepian n tak berteman...
2la dia meroyan...
garang semacam....
asyik kejar orang aje walaupun tanpa sebab yang kukuh...
cissss....
n salah satu mangsanya adalah aku.....
balik rumah tokwan kena perli "kaw2" ngan sepupu mak aku punya laki...
dia cakap...
"angah..biasa lah tu..angsa jantan..ttak ada kawan pulak tu,kesian dia...mesti angsa tu tahu angah blaja kat penang...sebab 2la dia kejar...dia baru jumpa kwan sekampung yang boleh cakap ang3 (hang) macam dia..."huhhhh~
*aku ape lagi..terus tarik muncung 14*
yang lain semua pakat duk gelak kat aku...
~grrrrrrrrr~

n aku jugak...
lancarkan mogok ngan muhammad solihin bin sulaiman...
huhhhh~
geram3...
tapi last2 tegur balik...
2pun lepas dapat beli selipar baru...
yea3....
Align Center

sekian lame....

setelah sekian lama....
tak mengh"update"kan ape2 kat blog tak bermotip ni..
akhirnya...
tap..tupp..tap..tupp..*bunyi menaip
aku meneruskan langkah berbekalkan sedikit kerajinan..ahaksss~
aku malas betul time kat umah ni...
~mood holiday + honeymonn~
dengan line yang tak berape laju...
up sikit je dari siput sedut yang tengah menyedut....
terkedek2...
hilang semua mood nak berblogging...
spoil semua...
dengan komitmen2 kat umah...
jadi supir hantar n amek adik2 dari skul...

tabah lagi dengan saki baki cuti raya cina yang ada,,...
ada antara insan..jiran2..waris2..mengambil kesempatan untuk membina masjid...
bagus la kan???
alhamdulillah....
asal time cuti je kahwin...
asal kahwin je time cuti...kn3???
kene menempelkan muka kat majlis kahwin orang...
n jugak peristiwa kene kejar dengan Mr.Ang3....
huhhh...jahat3~
balik ke kampung...
tetengah perjalanan nak balik kampung...
ternampak pulak abang2 polis baru kuar training yang kulit tak seberapa rentung lagi duk pegang senapang...
sangat kacak...*wink3
aishhhh...tergoda2...
mesti aku dah jangkit ngan perangai si wawa....
isk3...

cuti skolah ni penuh dengan jadual sesi jalan2...
dapat pulak mak ayah kaki jalan2...
lagi la panjang langkah aku meleret2 langkah aku ke sana n ke mari..
erkkkk...
tadi siang pergi tengok my little bro test menyelam...
hahahaha...
kelakar tengok orang menyelam...
yang tak pandai pun ada...
agaknya macam tu la gaya aku berenang...
hahahahahaha....
yang berenang ala2 menari inang pun ada...
kuang3...
serius kelalar~macam2 gaya ada...
tergelak aku tengok...
aishhhh....
*huduh perangai tol anak dara macam aku*


psssss...pssssss...
lagi 2hari je nak balik penang...
aishhhhh......
malas nak kemas bagasi honey aku tuh...
hmmmmm...

Sunday, February 14, 2010

MiToS ZaMaN KeCiK~KeciK

pssss...pssss...
"wehhh...korang kecik2 dulukan...selalu tak kena sogok ngan cerita2 mitos??? tak kisah la dengan sape2 pun..mak,,ayah..atuk..tok wan kew...pernah x???"
haaaaaa...kepada sape yang tak pernah kena sogok dengan cite2 mitos zaman kechik2 dulu...
meh sini...duduk dalam saf semua ye...
rapat2...
jangan kasi setan duk kat celah2...
ahakkkksss~
aku nak cite sikit pasal mitos zaman kanak2 aku...
bak cakap orang sekarang...
"sharing is caring" *malu2..*

1) mak selalu cakap jangan suka bahasakan diri ngan "aku" nanti jadi hantu paku...
~kihkihkih...ni rasa nak gelak...
dulu kicik2..time gaduh ngan akak or adik2 or anak2 jiran..mesti cakap aku...mung..(bese la orang ganu)..hahahaha...tak pun kat skolah...kawan2 asek cakap "aku" je...
balik umah mesti la nak test power ngan adik2 plak...mula la guna aku jugak...
n mak pun dengar...terus kena marah...mak cakap "tak baik guna aku...nanti jadi hantu paku"..
aku lepas tue terus insap(masa kecik je)...
tapi bila dah besar ni..dah buley pikir sendir...aku guna je "aku"
moral value: aishhh...aku jadi sangat penakut sampai sekarang..selalu aje terbayang hantu..~ngeeeeeeee....hahahaha

2) jangan balik maghrib2...nanti ada "bokbong"
  • haaaaaaaa...aku pun sampai sekarang xtaw ape ke benda alah bokbong ni...ramai sangat cakap macam tue ngan aku....pelik...bukan mak aku je...aku pun pernah dengar jiran2 aku cakap benda yang sama ngan anak2 dia...konpius aku (?__?)
moral value: tak boleh main sampai maghrib..sebelum maghrib baik balik umah mak...setan pak itam kan tengah ramai berkeliaran maghrib2 tuhhh..

3) jangan telan biji buah...nanti tumbuh pokok dalam perut...
  • hmmm..yang ini aku pasti ramai je pernah dengar...kn3?? huhuhuhu...kecik2 dulu..selalu suka telan biji buah..contohnya tembikai or jambu...mesti korang pun same cam aku kan3??
moral value: tak elok sebenarnya telan biji buah..memudaratkan kesihatan..contohnya buley jadik sakit apendiks maaaaaaaa~

4) pakai slipa la nak kuar umah..kang kuman korek kaki....
  • dulu2..suka kluar umah ngan kaki togel...malas pakai slipa..hehehehe~biasa la aku...tapi mak selalu cakap macam tu...insaf la kejab...esoknya kembali tak pakai slipa...ngehahaha
moral value: kena pakai selipar kuar umah taw...tak elok tak pakai..banyak organsma yang kita tak nampak boleh buat kita sakit...

5) sape mandi lambat..dia lambat busukkkk...ahakksss
  • al~kisahnya macam ni...masa skolah2 dulu...selalu bangun lambat..liat nak mandi di pagi hari..n selalu la kena marah ngan akak aku yang asek kena tunggu aku yang lambat siap time nak g skolah...pagi2 lepas dia mandi mesti dia perli..cakap aku busuk..takut air,takut sejuk bla3..aku pun merajuk...terus tak nak mandi langsung...(pernah je g skolah tak mandi..ahaksss huduh perangai kn??eh...dulu2 je taw...sekarang dah tobat..lalala) n mak la pujuk2 aku...pura2 marah ngan akak ake ke sebab usik aku..n mak la yang kuarkan statement "xpe angah...sape mandi cepat dia cepat busuk la..macam aja"
moral value: dalam banyak2 mitos...yang ni ajelah aku still apply sampai sekarang...hahahaha~well biasa la aku...suka mandi lambat kalau tak ada nak kuar mana2..n bila kawan2 perli aku sebab tak mandi lagi...mesti aku cakap..."mak aku cakap sape mandi awal dia cepat busuk,so aku mandi la lambat2"...lalalala

hmmmm..tetiba aje dah kering idea nak tulis pasal topik ni..tadi banyak sangat...sebenarnya banyak lagi mitos2 lain nak share...tapi dah malas nak taip...
lain kali la pulak ye...hehehehe..

ko pulak bila nak tobat r??!!

alhamdulillah...
sudah selamat tiba di rumah emak....
riang ria cuti sekolah sudah bermula...
yea3~

tapi,...
kegembiraan yang tak berkekalan lame...
aiseyman~
geram2...
ni ha...
ada la jiran sebelah umah ni...
1family dah pindah ke sarawak...
si suami jiran aku ni kerja sebagai pegawai FELCRA...
so kalau nak naikkan lagi pangkat kena la pindah luar dari semenjung untuk tempoh 2tahun...
tue aku tak kesah la...
yang aku kisahkan kat sininye ha.....
si bini jiran aku ni da amanahkan adik2 rockerssss dia jaga umah sepeninggalan dia n family...
tulun2 la tengok ape2 yang patut...
siram2...kasi potong itu ini...
itu pun aku tak kisah lah kan...
tapi yang buat aku jadi hoootttt tak hengat ni...
since 6month kotttt~*aku pun dah lupa bila dia pindah*
ala yang pasti dah agak lame la...
kalau si adik bini jiran aku ni datang kemas umah...
1benda yang dia takkan miss...
dia akan pasang radio kuat2...
dah la rumah sebelah menyebelah...
aku rasa 1 taman perumahan ni boleh dengar...
dah le asyik repeat lagu same aje...
korang taw dia pasang lagu ape???
tu ha...lagu wali band...
tobat maksiat...
aigoo3~stress tahap gugur rambut mendengarnye...
grrrrrrrrr~
geram nak tnya...
"ko plak bila nak tobat dari bukak radio kuat2??!!"

nak bersantai kat luar umah pun tak tenteram...
penat otak aku...
asyik tersumbat otak aku dengar lagu same aje....
(T_________T)
dalam hati selalu merungut...
"bila la adik dia ni nak siap kemas umah...cepat2 la balik umah mak ko plak..
jangan memekak kat umah aku...ada baby nak tito"
*sigh

Friday, February 12, 2010

aku mahu pulang..yeah3 (>,<)//

masa korang baca entri ni...
maybe yaya dah ada dalam bas kottt...
hehehehe...
mau pulang ke rumah mak yang terChenta...
ahakkkksss.....

perjalanan dari penang ke kuantan ni lebey kurang 8+jam sumtin la....
lame kan???
adoiiiii.......
hmmmmm...lambatnya nak sampai umah,....
hehehehehe...
kan bagus ada sayap...
buley terbang ke sana ke mari dengan cepat...
hehehehehe.....

hmmmm...kepada sape2 yang da tulun kelik2 my nuff...
time kasih la ye...
n sila tinggalkan jejak anda kat chat box....
tinggalkan tapak kasut anda pun jadi la...
nanti yaya akan jejak anda semua kembali...
ahakkkksssss....
mekasih semua (^_~)V

MENGHITUNG DETIK BALIK UMAH MAK......=))

sekarang ni......
hatiku sangat gumbira dan berbunga2 riang.....
menanti detik nak panjat tangga bas pulang ke pangkuan keluarga...
yiiiiiiiiiihuuuuuuuuuuuuu
sangat suka...
macam dah lame aje tak balik umah...
hehehehehehe....

sekarang ni...
tengah busy duk menggulung baju masuk dalam beg...
ahakkkksssss....
ikutkan hati muda aku nihhh...
ingin rasanya bawak body aje balik umah...
tapi ape kan daya...
da jadi student final year ni...
mesti bayak barang nak kene angkut bawak balik rumah...
buku2 lagi..baju...kasut2...
OMG...
banyaknya barang aku nak bawak balik...
mampu ke tak dengan kudrat tak sebarapa ni???
=,=! *muka riso*

tapi tak ape...
ketepikan semua halangan tu...
biasa la kalau dah bergelar perantau...
mesti banyak barang....
hahahahahahaha...
pssssss...psssss mesti pa risau kalau nak amek aku akhir sem ni...
al-maklum la...
macam nak kena sewa lori aje...
hehehehehehehe...

yea2...
mood semalam yang dah hilang kini kembali...
baru la macam diri sendiri....
berita gembira ye anda semua...
air dah ada....
yea3.......
sila tepuk tangan ramai2...
*clap...clap..clap*
lepas ni dah tak payah nak bernomad cari port nak mandi...
ahakkksss....

gembiranya...
lalalalalalala......
ok la...
sekian saja untuk kali ini...
kembali mengemas...
kene p terminal awal...
setiap kali cuti bas ke Kuantan mesti ramai orang...
tempat letak barang mesti penuh...
yaya mesti cepat n tangkas malam ini....
kalau tak....
memang terpaksa meriba la beg sepanjang 8+ perjalanan...
uwawawawa
(T_____T)
~tak sanggup~
menghadapi itu semua lagi...

notakaki: pengalaman mengajarku...
lain kali kene p terminal awal2 sket...
kuikuikuikui...

Thursday, February 11, 2010

Hari ini............

hari ini...
xde mood.....
owh sungguh tak ape2 perasan or napsu nak merepek merapu....
tak tahu kenapa...
mood dah fly away...
tapi aku gagahkan diri jugak...
pas balik dari meronggeng ke Sunshine ngan rummet tadi...
mula2 ingat tak nak post ape2...
tapi demi sifu tercheNta a.k.a wunny...
yang beria2 suruh aku update even sepatah ayat...~huhuhuhu
aku taip la sepatah demi sepatah.....
bertemankan segelas vico panas...3 biji karipap yang lia buat time kelas masak2 td...
aku mula mengorak langkah...
tappp tuppp tappp..menaip apa2 yang patut...
demi tatapan anda semua..

hmmmmmm...
hari ini jugak...
aku macam orang nomad...
merantau ke sana dan ke mari...
nak tahu kenapa?????
sebab toilet kat kluster aku nih tak ada air...
*uwawawawawa* mode menangis henjut2 bahu taw
(T____________T)
OMG...aku paling tak boleh terima kalau tak ada air....
aku boleh hidup tak ada letrik tapi aku tak buleh tak ada air taw...
sob3...
aku dah le seorang pengunjung setia toilet tuh....
tiba2 aje tak ada air...
n aku rasa nak meroyan...
stress tak ada air...
aku dengan ditemani sepasang slipa jamban...peralatan mandi...tuala...
mengorak langkah mencari port mandi...
uwawawawawa * mode nangis laju2 pulak....
sedihnya jadi yaya pada hari ini...

hari ini jugakkkk...
aku rasa macam nak lempang orang aje...
owh sungguh banyak ke"kacau"an dari sumbody yang tak ada body tuhhhhh.....
aku serabut la...
dah2 le tu...
aku pun memerlukan masa n ruang aku sendiri...
jangan expect sumtin yang lebih dari aku la....
aku serabut3...
*stress sampai wayar otak berselirat*

hari ini lagiiiii...
sekarang ini.....
aku kena paksa ngan lia a.k.a my rummet....
aku kene pikir idea a.k.a isi2 untuk dia tulis karangan BM...
tajuknya ape hentah...
lia ada cakap tadi tapi aku yang tak letak dalam kepala otak aku nih
OMG....aku dah le tak ada idea....
sob3.....
mintak maaf lia ye....
(T_______T)

otak dah tingtong....
mana la perasaan aku ek???
balik la...aku tak suka macam ini...
macam bukan diri aku aje...
sekian saja untuk hari ini.....
~dari aku yang tak ada perasaan~

Wednesday, February 10, 2010

alahaiiii mak ni=))

tadi tengah hari....
tengok telefon...
" 1 missed call~mak calling"...
cepat2 telefon mak balik....
"tutt..tutt..tutt"
mak: "assalamualaikum....baru habis kelas ke?"
aku: "waalaikummussalam...a'ahh..tadi ada kelas...baru sudah makan soto huhuhuhu..nape mak telefon angah??"
mak: "owh..xde la..saje je...mak dekat kauntan ni....bawak hannah pergi klinik Choi bla3~.....eh angah..mak ada beli baju tido taw...mak nampak macam cantik je baju tu..mak beli la..."
aku: "ha..???ye ke??huhuhuhu...baju tido macam mana pulak??ada gambar pooh x??~bla3"
*terlebih terkurang macam ni la perbualan aku dengan mak tengah hari tadi..*
hehehehehehehehe...
macam biasa la....
aku sebagai director blog tak ada motip ni terpaksa la kerat2 dialog yang tak perlu tuhhh...
cuma nak highlight kan sikit keyword kita pada hari ini...
iaitu...
baju tito baru...
yea3 !!!! (~_^)//

tujuan aku tulis entri baru ni bukannya nak eksyen tak hengattt dunia pasal dapat baju tito baru pun...
*wakakakakakaka*
cuma rasa terharu dengan mak aku...
hmmmmmmm...
lagi 2hari nak balik umah...
tak sabar rasanya taw...yiiiipiiiieeee !!!!!!
n kalau aku nak balik umah...mesti mak ada belikan sumtin baru untuk aku...
biasanya baju tito la.....
hahahahahaha...
dah manyak koleksi baju tito aku...
gambar kartun...bunga...ropol2...renda2...macam2 kaler n corak ada...
semua ada...
mak selalu la sangat belikan anak dara dia ni baju tito taw....
n dia taw...kartun feveret aku adalah WINNIE DA POOH yang muncit macam debab...
ahakkkksss~jangan marah ye sarsa *wink3
dia taw...nak dara nih name aje da nak masuk 22tahun...
tapi perangai cam kanak2 lagi...
bila yaya nak berimej matang nih?
isk3.....

tak sabar mahu pulang ke rumah...
mak dah menanti dengan baju tito baru...
sayang mak kat angah ek??
huhuhuhuhu...
suka3=))
terima kasih mak...nilah gambar mak aku...
seorang emak yang baik..tabah n penyayang kat anak2 dia...
aku bertuah dapat seorang ibu yang baik...=))
wait 4 ur daughter ye mak...
i love you.....

Tuesday, February 9, 2010

pedih hulu hati (T_________T)

semalam...
hari ini...
rasa sangat kecewa...
geram taw...
uwawawawawa (T_________T)
bukan geram dengan sesiapa...
tapi geram dengan tenet ni ha.....
sob3,,...
saja buat hal time2 tengoh syok duk klik3...
memang tak boleh nak tengak yaya bahagia sikit....
grrrrrrrrrrrrr~

orang cakap kalau nak bagi sumtin tu berfungsi lancar..
kita kene puji dia...
n aku dah amalkan petua tu...
tapi macam tak jalan aje...
macam2 ayat cinta da sogokkan kat dia...
tapi dia mogok jugak...
still lagi terkedek2 je taw....
"ala cayang2....cepat la,laju la sikit..cian yaya..iklan tengah banyak ni "
macam tulah lebey terkurang nya aku pujuk dia...
tapi dia buat tak taw aje...
sob3 ....
dia dah bikin aku jadi hoootttttttttttt tah hengat....
n semalam tito dalam kekecewaan...
n nampaknya kekecewaan tue berterusan sampai pagi ni
(T_____T)
owh kejamnya kau tenet !!!!!
nama aje broadband....
tapi bila ko asyik sawan ni aku nak panggil ko BERUKBENG plak....
uwawawawawa...
*mood nangis sampai meleleh*

Monday, February 8, 2010

owhhhhhhh nyamuk kejam (T_______T)

Hari ini dalam sejarah...
setelah sekian lama...

tak kena gigit ngan nyamuk...
tiba2 aje....
bertempat dekat desasiswa tekun USM ni ha...
ada la nyamuk2 durjana dah gigit kaki aku...
grrrrrrrrrrrrrr~geram...

cepat2 buka laci katil...
keluarkan ubat nyamuk elektrik yang dah bersawang dalam laci tuh...

buka plug.."tabbbbb" dah pasang nihhhhh
~
arggggggghhhh...lawas3...
hahahahaha...

dah tak de musuh dalam selimut lagi...
padan muka ko nyamuk!!!!
*mood gelak sambil golek2 taw*
tapi asyik tergaru2 aje sambil taip2 entri ni...

kuikuikuikuikui~


hmmmmmmmmmm....

orang selalu cakap...
kalau selalu kena gigit dengan nyamuk..

maknaya orang tu berdarah manis....
betul ke x???
sape pernah dengar @ setuju dengan statement ni sila angkat tangan anda (>,<)//
aku pun tak taw darah aku manis ke tak...
belum pernah cuba rasa ahakkksss

aishhh~masa kecik2 sampai la dah besar ni...
selalu aje jadi mangsa nyamuk... aigoooo3...
dalam family aku sorang aje macam tu...
orang lain boleh rilek wilek aje tito tanpa pasang ubat nyamuk...
tapi aku???????
kalau tak pasang ubat nyamuk alamatnya tak tito la aku...

malang kan??? (T_______T)
dah la mempunyai seorang kakak kaki buli... ahakkksss...
my sis tu setahun aje beza umur ngan aku...
name dia @j@ a.k.a hajar...
ha....nilah dia kakak aku yang "lovely" sangat masa kecik2 dulu..

masa muda2 a.k.a kecik2 dulu...

before tito mesti ikut turn sape yang kena pasang ubat nyamuk...

katakanlah malam ni turn aku...
malam esok pulak dia...
lusa aku..tulat dia..
begitulah seterusnya kan...

tapi akak aku ni selalu aje cilokkk duty dia taw...
dia akan buat2 derkkk a.k.a buat2 tak tahu @ saje2 masuk tido awal...

kalau macam aku argue ngan dia pasal ni...
mesti aku kalah...

dia takkan nak pasang ubat nyamuk punya...

n muka aku ni la yang selalu jadi mangsa...
sebabnya kalau tak pasang ubat nyamuk aku plak yang merana...
sob3....cedey kan??


aishhhh~
aku tak nak bibir aku seseksi Angelina Jolie kena kiss ngan nyamuk...
tak pun badan ada peta dunia...
OMG...sungguh aku tak sanggup...
tu ajelah nak cakap tuk malam ni...

konklusinya???

aku benci nyamuk...

musuh no.1 aku adalah N.Y.A.M.U.K
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr (T____________T)

M:O:O:D H:A:R:I I:N:I ~~~Tersengihhhhh sampai ke telinga...

hari ini isnin...
macam biasa la...

aku tak ada kelas....

pagi2 dah celik mata walaupun mata still kelat lagi...
sembahyang... after that cepat2 buka facebook....
loadinggggg...Barn Buddy...yeah3~harvest3...
hahahaha....
itu ajelah kerja aku... addict tol...
klik2 ape2 yang patut di situ n di sini...
dah cukup3...off laptop...
kelip2 mata tengok rummet siap2 nak g kuliah....
aku pun tertido...
dudududududududu...
tengah2 syok tito...
tetiba melodi lagu masa kecik2 dulu...
"
bangun pagi gosok gigi mandi buang daki bla3....."
menerjah otak...

aku pun cepat2 bangun n cekalkan semangat pergi basuh baju...
dah siap mendobi tetiba aje..
it's like this...it's like that...i got dough..i got stacks..
* ringtone phone~wawa ET calling
"hello yaya,,..nape ko tak balas mesej aku r???aku dah tak sabar ni..."
"eh sori la...baru pas basuh baju ni ha,...kenapa weyy?"
"hahahahaha...ya !!!!!!!!!!!aku gembira...tadi aku check nuuff aku...duit aku dah naik RM8 weyyy...dah jadi RM29.++.. ko punya pun aku dah check jugak...ko dapat RM8 ya...hahaha"
"eh ye ke?biar betul...hahahaha...bla3~bla3~bla3"
*dialog seterusnya terpaksa dikerat... hanya nak highlight point penting aje ye=))

motifnya???
cuma nak berkongsi kegembiraan aku je...
tak sia2 malam2...
aku duk klik blog orang...di situ n di sini....
buka tab bebanyak...
sampai laptop hang...
hahahaha... akhirnya dapat la RM8...
mungkin bagi korang...
nilai tu tak seberapa kn??
tapi bagi aku yang masih lagi mentah dalam dunia blog ni...

yang kalau dihitung dengan jari tak sampai pun seminggu wawa letakkan nuff kat blog aku nih...
aku ni baru aje buat blog taw...

entri pun tak sampai lagi 20 taw...
follower pun tak ramai..
n boleh dapat RM8 dalam masa 5hari...
mesti la aku
suka...gumbira...
cepat2 mesej debab...
"yaya epy taw hari ni...huhuhuhu...jawab kuiz leklok hu3"
tak lama lepas tu debab tepon aku ...
aku pun ~bla3~ la cerita itu n ini dengan dia...
hahahahaha...
dia la salah seorang mangsa paksa rela buka yang aku suruh baca blog aku malam2 time nuff tengah aktif...
mekasih taw sarsa...*wink3

hmmmmmm... berbalik pada RM8 yang baru dapat tu...
bukan tujuan aku nak riak,eksyen @ kerek tak tentu pasal...

cuma nak share ape yang aku dapat dari nuff ni...
n jugak nilai tu aku jadikan sebagai rotibasi a.k.a motivasi untuk diri aku terus
merepek merapu kat blog aku yang tak de motip ni
hahahahaha....
konklusinya???
hari ini... aku bahagia....
lalalalalalalalalala (~_^)V

Notakaki: thanks semua yang sudi terjah blog aku nih... yang sudi klik2 nuff aku kalau dia tak tito... kepada sifu aku~si wawa a.k.a wunny...mekasih la ajar aku benda2 alah ni... trimas juga untuk hemo2 a.k.a hamzah untuk teguran membina hari tu... really appreciate it=)) peng"komen" a.k.a peng"omel" yang sudi komen2 kat blog aku ni...
my followers=)) last but not least....my debab ahaksss~ yang sudi memahami hobi baru yaya nih.... yang sudi bebel2 kalau yaya terlalu asyik ngan benda alah ni... hahahahahaha mekasih ye anda semua....=))

Sunday, February 7, 2010

mY oh My R @ ! n b 0 W





kenal tak gambar sape nih??
hehehehe...
meh sini nak cerita sikit pasal dia...
hmmmmm...
dia dalam gambar ni adalah kucing jantan...
nama dia Rainbow taw...
dia ni kucing yang terjadi hasil kacukan kucing parsi+kucing hutan...
nampak gagah perkasa je keturunan dia kn3??
hahahahaha...
tapi korang jangan tertipu atau terpedaya taw....
dia ni badan aje debab....
erkkkkk...debab kesayangan i tue jangan terasa plak...
lalalalalalala....=,=!
rainbow ni badan aje besar...
tapi penakut gila...
isk3.....
dia ikut perangai sape la ek??
rainbow ni xencem pun...
hidung dia pun tak mancung, tak ada batang sangat pun....*erkkkk...macam hidung aku kew?? (buat2 tak tahu aje) lalalalalalala...

rainbow ni badan nampak gagah perkasa....
tapi dengan ayam pun dia takut taw..
*meh pakat gelak kat dia ramai2...
hahahahahaha *gaya gelak sampai nampak anak tekak taw...
kalau la mak suruh aku nagi dia ni makan...
mesti kene tunggu taw...kene temankan dia...
kalau tak...
mesti ayam datang kacau...
yang aku pelikya bukan ayam yang takut kat dia..tapi dia yang takut kat ayam..
ape la rainbow ni...
memalukan kaum aje la...
isk3...
kalau kami balik kampung...
raya la contohnya...
mesti kene usung sekali rainbow ni dalam kereta...
kalau tinggalkan kat rumah alamatnya mati kebuluran la...
tak pun dapat kecederaan yang parah...
asyik kene buli dengan kucing lain aje...
kalau dalam kereta...
dia tak ada la buas sangat...
gerak ke situ n ke sini...
tapi dia selalu nak menyelit kat lubang air~cond tu ha...
saje je kembang kempiskan lubang idun dia tu kat situ...
bila dah puas merasa air cond...
dia sebok2 pulak nak menempelkan muka dia kat cermin keta...
nampak gewdiikk kan rainbow ni??
hahahahaha...
gewdik2 aje..tapi ngorat pun tak pandai...
isk3...
nampak je kucing lain...
tak kisah la jantan or betina...
mesti cepat2 lari masuk umah...
dengan anak kucing pun ko takut..
ape la ko ni rainbow...
makan aje pandai...
kalau time makan...
dengan tak teragak2 aje dia datang sambil goyang2 ekor...
~meow~meow~
sambil gesel2 kepala dia kat betis aku...
saje la 2 nak manja2...
nasib baik aku sayang ko taw...
kalau tak dah lame kasi lempang
lalalalalalala
tapikan ada satu spesis haiwan yang rainbow tak takut...
cicak...
pagi2 mesti nampak ada cicak mati...
n aku taw...
ni mesti kerja rainbow...
sebabnya dia berani eksyen dengan haiwan tu aje...
mY oh My R @ ! n b 0 W
rindu bangat sama kamooo~
hahahahaha...
nanti balik aku kurung ko dalam toilet lagi ek??
lalalalalalala...



c0unTing D-Day~~=D yiiiiippppeeeeeeeee!!!!!!!!!!

happy mood (~_^)V
yeah...yeah...!!!!!
nak taw kenape??
sebabnya...tika dan saat ini.....
perasaan aku...rasa hati aku dah tak berada bersama aku lagi....
dah terbang pulang ke rumah mak....
hahahahahaha...
yea3!!! nak balik rumah...
lalalalalalalalalala...
balik kampung ho ho balik kampung...
hati riang....

hmmmmmm...tak sabar taw nak balik umah...
sudah rindu sama tomyam mak..~nyum3...
rindu jugak dadih pelbagai perisa yang selalu mak buat petang2...
rindu jugak dengan kak bab & hannah...
rindu nak sakat adik2....
usik2 diaorang time tito....
rindu sama "gorengan" gitar pa...
huhuhuhu...rindu dengan suara adik2 lelaki main game...
hmmmmm...rindu semua....
rindu haikal jugak...dekat fathurahman jugak....
tunggu kak yaya balik taw...
mau cubit2 pipi gebu kamu hahahaha....
rindu sama rainbow~meow meow....
rindu nak santai belakang dapur...
rindu jugak nak mengembara bersama perodua kembara...
bawak adik2 ronda....
rindu makanan fevret kat pasar miggu...
kuih denderam & hamlet~nyum3...
last but not least....
rindu jugak pada budak debab yang naik motor LC....
nanti kita jumpa ye..*wink3
aku rindu semua benda yang mewarnai hidupku=))

Saturday, February 6, 2010

saya sayang ayah saya=))

tadi siang...
jejalan kat ekspo ict usm ni dengan coursemate aku...
si wawa tu nak beli printer....
si nani pulak nak mengusha2 dulu ape2 yang patut...

aku pulak telah diberikan "
task" awal2 lagi oleh kak bab...
hahahahaha...kak bab ni adik yang perempuan...
nama dia huda...baru darjah 6....

nak taw nape aku paggil dia kak bab???
sebabnya dia ni badan jenis bulat,berisi...aku panggil la debab....

lalalalalala...
ni kak bab a.k.a huda n sorang lagi adik aku...hannah

hmmm si kak bab dia awal2 lagi dah pesan sebelum aku balik ke USM hari tu... dia mintak aku belikan cooler pad untuk dia punya laptop...
n aku sebagai seorang kakak yang baik mesti la sedaya upaya nak tunaikan keinginan seorang adik...
yaya budak baik kan??
*angguk laju-laju ta
w...hahahahahame n kak bab=))

lepas dah beli printer si wawa ni...dia balun sekali dengan webcam...

webcam tue cantik..canggih...ada lampu... boleh pusing2 lagi...
huhuhuhuhu...
aku nampak riang ria nya riak wajah si wawa ni walaupun terpaksa mengusung printer baru dia mendaki bukit pulang ke hostel...

hahahahaha...

entri ni sebenarnya aku tulis nak cite siket pasal
my luvly dad a.k.a pa=))
tadi pergi ekspo ict hajat dihati nak beli earphone untuk mp4 aku...
tapi tadi tak jumpa plak yang berkenan di hati...
kami pusing n pusing...
cukup la 2kali tawaf sekitar dewan tu...

aku ternampak la car mp3 player...
ala...yang buleh cucuk pendrive 2...
yang kite cucuk dalam keta 2la...

huhuhuhu...aku pun belek2 la...
nak tengok dia punya function...
aishhhh
..menarik ni...

aku pernah la dengar pa cakap nak beli benda alah 2...
huhuhuhuhu...
ayah aku ni berjiwa rock masa muda2...

geng2 main gitar...
sekarang pun da lagi sikit2 habit lame2 tuh...
hehehehe
kekadang dia layan main gitar jugak
dengan anak2 laki a.k.a adik2 lelaki aku...

sama2 cari cord lagu2 baru...

dulu aku masa praktikal...
aku praktikal kat tempat kerja ayah aku...
selalu la pergi n balik kerja same2...
ayah aku boilerchargeman kat kilang kelapa sawit...

hahahahaha...yang klakarnya....

boleh dikatakan hari2 aku terpaksa dengar lagu thomas arya yang bertajuk
"bunga" tu....

nak taw kenapa?
??
aku ni seorang anak yang baik...
selalu aje tolong burn lagu2 tuk cd player dalam keta...
mengikut kehendak hati mak n pa..

satu hari tue pa cakap kat aku...
"eh angah...boleh tak kalau dalam 1 cd tu kita nak letak lagu same je??" *angah tu nama panggilan aku kat umah...kekadang depa panggil angah...kadang2 yaya*
"hmmm..boleh je..nape tak lehnya..."
"hmmm...kalau macam tu boleh la burnkan...pa nak cd lagu bunga je"
so kiranya kalu pergi n balik boleh la abeskan semua lagu dalam 1cd....
tu baru hari pertama....

hari kedua masih lagi dengan cd lagu2 bunga...hari ke3...hari ke4...
OMG...uwawawawa...sampai aku dah naik jemu dengar...
(T____T)
pernah la bila aku yang drive...
aku tukar cd thomas tu n aku gantikan dengan cd lagu2 korea...

sakan la pa merungut kat aku sebab dah tukar cd n cepat2 dia tukar balik... kadang2 pa pun nyanyi sama naik dengan penyanyi lagu bunga tu...
aku yang kat sebelah????

senyap je...layan aje....

tulah ayah aku a.k.a pa...

n aku sure...
kalau pa taw aku beli mp3 car player ni mesti pa suka...
silap2 haribulan beli pendrive 8G tuk letak lagu2 fevret dia...

tu aku tak kisah la asalkan jangan ulang lagu same aje setiap kali perjalanan sampaikan aku pun dah tak de perasaan n jemu...
sampaikan hati aku cakap "lamba
t lagi ke nak sampai ni..."
hahahahaha..
...
inilah ayah saya.....
walau macam manapun
yaya sayang pa=))


notakaki: kak bab dengan "debab" entri sebelum ini
adalah dua insan yang berbeza

hidup saya dikelilingi oleh orang2 yang debab...
tapi saya tak kisah...
sebab apa yang saya tahu...
mereka semua adalah kesayangan saya=))

Friday, February 5, 2010

bila debab main futsal...

tadi..macam rasa dah lame je tak call debab...
tett...tett..tett..013957****
tutt...tutt..tutt (nada dering)
++aku++
"hello...are ada??~aku saje buat2 tanya..." *mood ceria=)
++orang kat sana a.k.a debab++
"hello..."hehehehehe...ye saya...yaya wakpe tue??"
++aku++
"huhuhu...saje tepon awak....bla3...bal3...bla3"...*mood ceria=)
++orang kat sana a.ak.a debab++
"yaya...jab lagi pukul9 nak main futsal"...
macam dah lame je tak main...huhuhuhu
++aku++
errkkk??main futsal ke?*mood tak berapa nak ceria=(
"ala...baru nak ajak ym...huh!!" *nada nak majuk...
++orang kat sana a.k.a debab++
"ala ya...tolong la faham....main futsal kejab je...."
++aku++
"ye2...saya cuba faham....oklah...nak g mandi...bye2..."
*nada berjauh hati=((

++orang kat sana a.k.a debab++
"ok bye2...nanti are mesej awak kalau dah balik k?jangan majuk taw.."
*nada nak sedapkan hati aku
"hmmmm...yelah2" *nada tak de perasaan dah
konklusinya????
aku tak suka bola....taw???
kamoo~aku cuba "paham" macam kamo0 nak...
tapi dengan cara aku tak respon ngan ko nanti...
ko pun kene paham aku jugak...
taw???????? =,=

aku tak suka kalau......

hari ini...
macam biasa la aku busy sesangat...
ke sana ke mari dalam lab tuh...
penat taw...
tetiba dapat mesej beep beep
"yaya senget...ko wak ape tue??"
*hamba Allah ni memang suka panggil aku cam gitu taw...
aku pun reply...
"sori la z _ _ _ l..aku dalam lab nih...petang karang baru abes...sori lupe nak mesej ko semalam...
aku memang bz kalau hari khmis n jumaat...sori ek...
nanti2 k??"
beep beep....
"brenset la ko...hmmm...tak ape jelah...wak kerja elok2...kalau ngan aku selalu ko macam ni kan??
yelah...aku sape la kan...boleh la ko sombong2...
aku tak pandai macam ko...
ko tak pernah nak pandang kat aku dari dulu kan?? take care!!!"
aku terkedu kejab...
brenset??
macam pernah dengar...
aku pun tanya la FYP~ mate aku..."eh wawa...brenset tu ape ek??"
wawa pun explain la kat aku...brenset tu macam orang orang maki kat aku la...
macam cakap "tak guna" pun ye jugak=((
aku terkejut la jugak...
hamba Allah ni tak pernah maki aku...
kalau kutuk2 yelah...
tapi aku tak pernah kisah pun...
aku anggap tu cara dia nak bergurau...
tapi bila ko cakap macam tu kat aku...
aku geram la...
aku paling tak suka orang cakap aku sombong sebab aku pandai.....
aku tak macam tu taw...
aku tak pernah pilih kawan...
aku kawan je dengan semua orang....
cedey orang cakap aku macam tu...
aku taw la muka aku ni masam...macam tak mesra alam...
orang yang tak kenal aku memang akan cakap macam 2...
terus hukum aku tanpa sebab...
aku geram la ngan ko z_ _ _l
aku tahu la semalam birthday ko...
n aku pulak lupa nak wish sampai la ko sendiri tepon aku...
aku bz...sibuk...tapi tak bermakna aku lupakan ko...
kitekan kawan...
kenapa ko cakap aku macam tu??
macam la ko tak kenal aku siapa....
(T______T)

tolong la basuh sisa2 anda ye !!!!

hari ini dalam sejarah......
aku dan wawa membuat kerja amal.......
kenapa????
sebab ada insan2 yang terlampau educated tapi otak letak dekat lutut...
grrrrrrrrrrrrr~
aku geram nih...
geram3....
tadi...my coursemate wahidah a.k.a wa8 datang membawa sepucuk surat bertulis tangan n jugak lakaran sendiri kedudukan waste tu dalam lab...
surat tu berbunyi macam ni la terlebih n terkurangnya...
"kepada sesiapa punya waste kat singki belakang,
En Sadali (lab assistant yang in charge) pesan suruh bersihkan ....
kalau x lab akan dikunci dan korang tak akan dapat masuk lab lagi"
sekali baca aku macam tak de perasaan taw...
maklum la...
masa disuruh baca note tu..aku baru je bangun tido...
tapi bila dah dapat ingatan balik..
baru la aku risau...
"kalau lab tutup macam mana dengan lab aku???"
aku tak nak guna lab lain...
panas....
lab en sadali banyak glassware...banyak radas...alat canggih manggih...
paling penting mannnntttopppp~ada aircond...
tu la aku suka...
lagi pun kebanyakan alat yang kami nak guna ada kat lab en sadali la...
sob3...(T________T)
tapi bila aku pikir2 balik...
aku rasa waste dalam besen tu dah lame ada kat belakang taw....
sampaikan air dia dah jadi kaler hijau yang dah tak berapa nak hijau ala2 coklat gitu...
hmmmm....mesti budak2 master @ insan2 terdahulu punya kerja nihhhh...
saje je suka suki letak "buah tangan" diaorang kat situ...
isk3...
aku n wawa dengan hati yang pasrah dengan redha rela ajelah nak tolong bersihkan waste tu demi kepentingan masa depan kami bersama...
hmmmm...
aku tak marah plak dengan en sadali tu...
dia baik taw...
senang bawak berbincang...
suka sengih2....n paling penting tak pernah merungut atau tarik muka 14 atau marah2 kalau kami mintak sumtin ngan dia...
so...aku pun nak la jugak mengekalkan imej bersih and hubungan baik aku ngan dia
*ayat tak leh blahhhh kn??
senang cerita macam ni lah...
aku nak kekalkan persepsi n pandangan baik dia kat kami (aku n wawa la)
lepas dah setel kerja2 lab kami...
wawa pergi kelas EMS...
aku pulak stay kat lab je...
aku tak amek paper tuh....
sambil duk tunggu wawa...
aku tulis2..lakar...kaler2 sket jadual untuk buat lab esok...
tetiba datang pulak en Mazlan...
*(lab assistant gak tapi lab dia gila xbest wehhhh hahahahaha)
dia datang bagi limau kat aku...
pastu siap kirim ag 3biji limau untuk 3orang budak melayu yang dapat dekan sem lepas n sebijik
pulak tuk kembar terbaru aku...si wawa tu la...
lepas encik mazlan kuar...
tinggal la aku berdua aje ngan en sadali...
aku kat depan...dia dalam bilik dia...
sesekali dia keluar ronda lab n tanya
"cik mek kecik bila nak balik nih??"
kihkihkih~ada pulak panggil aku gitu...
aku pun sesengih jawAb "pukul5...hari kami tak buat OT...esok baru OT"
pastu dia masuk balik bilik dia...
"tit..tit...tit..." masa berlalu....
aku tengok jam...
lambatnya nak pukul 5...aku macam dah segan gila berdua-duaan ngan en sadali nih...
hahahahahahaha~
aku pun keluar lab...sambil tangan sebok2 tekan encet antar mesej
"eh wawa...ko cepat sikit taw...aku dah naik segan ber2-2an dengan en sadali kat lab ni.."
kenapa aku antar mesej tu kat wawa...
sebab aku taw...
kalau dia jumpa dengan mek...mesti lame...geng kuat bergosip wehhhh~
then tak lama lepas tuh wawa pun datang...
ngan muka kelat ala2 semput berlari naik tangga
hehehehehehehehe...(aku dah boleh sengih lebar)
yea3~

kami pun meneruskan lah niat hati untuk volunteer nak cuci waste...
lepas dah buang waste tu ternampak la segala daki2...kerak2...
~pergggghhh...
dengan gagah n perkasanya aku sental semua tuh....
sambil dibantu wawa si tukang simbah air n curah *tempek2 sabun (letak sabun)
abes keluar semua urat hijau aku duk menyental benda alah tu...
tapi still jugak tak tanggal...
isk3...(kotoran degil kan???)
lepas dah siap semua tu en sadali pun balik dari sembahyang asar...
dengan sengih panjang dia ucapkan "terima kasih" kat kami...
aku n wawa sengih lebar je...
en sadali cakap aku n wawa patut dapat pingat Hang Tuah....
kan wawa kan??
*wink3 (~_^)V

nota kaki: kami budak baik taw...
walaupun orang selalu cakap
aku setengah masak....wawa pulak tak masak2...

isk3...(sebut sambil geleng2 kepala taw)
kepada semua pengguna lab 262 a.k.a water analysis laboratory...
tolong la anda ye...
buang sampah..waste ke...
ape2 jelah yang korang nak buang ke tempat yang disediakan...
jangan sampai aku nyanyi lagu recycle pulak kat sini...
aigo0o3~

Thursday, February 4, 2010

::aku, dia & hari nih::

hari ni macam biasa...
kelas chemo...
kelas yang boleh buat student cepat sakit jantung...
nak taw nape???
sebab lectrer tu suka2 aje point kat sape2 secara tiba2....
dan antara yang bertuah hari ni adalah...
A.K.U (T_______T)
terkejut gila bila dia tanya kat aku.
"ha...engkau...aku tengok engkau ni diam aje...aku bagi ni kan"
*sambil tangan dia kepal2 penumbuk...
korang rasa ngeri x belajar dalam kelas macam ni??
n ape yang aku mampu buat...
telan air liur je.....
~dalam hati dah nangis laju2 taw~
lepas kelas dia kami g makan...
lepak2...penuhkan perut lepas zone mara bahaya..
cari feel untuk kelas seterusnya plak...
cheeeewah
serius tak reti2 lagi nak makan creampuff dengan sopan...
asyik nak meleleh je...
mawar yang pendiam tu pun pandai gelakkan aku...
hmmmmmmm....
lately ni mulut aku asyik "bocor" aje...
makan ape2 mesti tumpah...
ahahahahahahaha
pastu ada kelas zcu...
aku tertido dalam kelas masa group presentation...
punya la sejuk...
orang cakap sampai ke tulang sum2 still terasa sejuknya
sampaikan aku terpaksa menyewa lab coat yati aku buat selimut...
pas abes kelas ambik keta sewa...
huhuhuhuhu...kali ni kami sewa kenari...
n sumbat ramai2 dalam keta tue sampai penuh macam tin sardin...
tapi aku suka walaupun terpaksa berhimpit n bersempit
~ronda2..aku kan kaki suka merayap=))
petang plak amek sample air sungai yang busuk macam air t#%$ tu ha...
sumpah tak tahan bau...
nak termuntah pun ye...
sabarlah yaya....
lagi 2 kali je ko kene mengadap benda ni semua...
lepas amek sample cepat2 pergi lab...
amek pH n adjust pH then simpan dalam incubator...
esok nak buat lab...
huhuhuhuhu...
petang plak pergi minum ais cendol dekat kedai Halalan Toiyiba
*unikkan nama kedai nih?nyum3~
kat situ jugak aku makan mee tomyam...
kenyang makan g top4 minyak n jejalan lagi...
maklumlah...aku n my FYP~mate wawa messssti tak akan lupe carik passenger untuk dibawa jejalan...
n penumpang kami hari ni adalah Puan Mek, cik Mawar and cik muda Nani....
*hahahahahaha gelaran kat depan tu aku saje je letak=))
kami jejalan...
tengok laut kat teluk tempoyak tu haaaaaaaaa...
cantik...seronok kat sana...
ada masa mussssti datang try ikan bakar...
hahahahahahaha...
~before grad...kan wawa kan?
*wink3 (~_*)V

::F.O.B.I.A::T.R.A.U.M.A::A.L.L.E.R.G.I.K::=((

sob3.....(T________T)
Aku tengah sedey nih...
geli...geli...geli...eiiiiiii~yerkkkkkk
kenape aku kene jumpa dengan benda bulat2 lagi dalam hidup nih??

hmmmmmm...
macam ni citenye...
tadikan...
aku jalan2 la kat blog orang....
klik di situ & di sini....
aku pun stop la dekat satu blog nih...
tajuk dia macam best....
that why la aku usha...
klik....loadingggggg...
dan tetiba je...
kuar la gambar.....
uwawawawawawa (T_______T)
cepat2 aku tutup laptop gitu je....
serius terkejut tengok gambar tu....
tapi mata ngan otak aku sempat la tangkap imej tuh...
aduhhhh~sudah....abes la aku...
bila dah cool down sikit..bertendang di situ n di sini
aku pun switch on balik laptop....
masa tu aku da rasa sumtin xbest ngan diri aku ni...
sob3...
n tepat jangkaan aku....
badan aku da jadi gatal2...da naik biji2...
menggerutu...
macam peta jalan2 cari makan pun ye jugak
uwawawawa...
aku sedey (T________T)
nampaknya luka lama berdarah kembali....
aku dah lama tak kena macam ni...
sebab???
aku sangat berjaga2...
aku sangat alert kalau aku ternampak benda bulat2...
aku sedaya upaya tak akan pandang.....

hmmmmmm...
sebenarnya aku ternampak gambar bulat2 kat blog orang tuh...
aku ni pelik sikit dari orang...
special ke???
hmmmmm...
ntah...
pelik tapi benar...
dari kecik....
sampai la dah nak masuk usia 22tahun nih....
aku fobia@trauma@allergik dengan benda2 bulat...
bukan semua benda bulat la....
tapi yang paling aku allergik adalah bila benda bulat2 tu banyak2, rapat2 & kecik2...
dan....
gambar yang aku tengok kat blog tadi menepati semua ciri2 yang aku senaraikan kat atas....
(T____T)
eiiiiii~yerkkkk...
sampai sekarang...
aku geli lagi...gatal2....

aku start allergik dengan benda bulat2 ni masa kecik lagi...
masa kecik aku ni aktif...
suka masuk di situ n di sini...
pantang nampak ruang menyelit...
aku akan masuk...
n hari tu...
mak aku pergi bertandang ke rumah jiran sebelah umah kami..
aku n akak aku ikut jugak...
aku main ngan akak n kawan2 aku...
kami main sembunyi2...
aku sembunyi kat bawah rumah jiran...
kat bawah rumah dia tu gelap taw...
nampak suram...
tetiba aku macam terdengar suara katak...
aku macam tak pedulikan lah...
sekali aku terpandang...
aku nampak katak yang besar gila...
badan dia menggerutu....
waaaaaa~banyak gila bulat2...
katak tu macam tengah mengembang duk pandang aku...
aku tengok katak...
katak tengok aku...
aku rasa macam tak best je dengan pandangan katak tu..
aku pun slow2 gerak kuar dari bawah umah jiran tu...
masa tu aku rasa badan aku panas..gatal n berpeluh...
aku pun pergi la kat mak aku...
mak aku terkejut tengok muka aku yang pelik...
mak n jugak jiran aku tu tanya la aku kenapa...
diaorang soal aku macam2 la
*gaya macam polis pencen je
masa tu muka aku da gatal2...tompok2...
macam peta gitu....
n aku bagitau la apa terjadi kat bawah rumah tu..

lepas tu mak aku suruh balik mandi...
petang tu....
gatal aku makin teruk...
muka bengkak...
tapak kaki..bibir...
seme bengkak n gatal2...
aku asyik nangis je...
tak tahan gatal...
aku garu2 sampai luka kulit...
mak n pa pun tak tahu nak buat macam mana ngan aku...
pergi klinik & dr kat situ suspek aku sakit buah pinggang...
sebabnya kebanyakkan bengkak2 aku kena tu dekat bahagian sendi...
setiap bulan la pergi klinik...
asyik kena ambik sample darah je...
dah la ku ni spesis tak cukup zat...
*cian ngan aku kan?

bila keputusan makmal hospital keluar...
aku bebas dari sebarang penyakit...
tapi penyakit gatal2 aku still berlarutan..
macam2 ubat dah try...
tapi macam xjalan je semua tu...
aku asyik gatal2 jugak...
sekolah pun asyik ponteng je...
sebab ape????
duduk umah aku bebas...
gesel2 badan dekat tiang...
hahahahaha...Italic
sebab doktor+mak n pa tak bagi aku garu guna kuku...
yang kelakarnya pa siap belikan aku berus gigi...
khassssss untuk aku menggaru....
hahahahahahaha....
kalau kene gatal2 kat sekolah palk...
cikgu mesti bagi aku garam suruh sapu kat badan....
abes garam mak cik kantin 2...
huhuhuhuhu...

bila aku dah darjah 3..
ada la sorang kawan mak syorkan seoang bomoh nih...
dia orang tulen myammar...
orang panggil dia pak Hamid...
bila nak ubatkan aku...
dia selalu makan sirih...
terkumat kamit baca ape ntah....
dia selalu ubatkan aku malam2 la...
bila da siap baca2 dia tu...
dia panggil aku...
n mula la tiup2...sembur2 sirih yang dia makan tu kat seluruh badan aku...
~puuuuhhhhh puuuuhhhhh~
sampaikan rambut aku pun jadi merah sebab sireh...
hahahahaha...
banyak kali jugak la aku merasa penangan sireh dia 2...
nasib baik la masa tu aku kecik n xde perasaan...
klu aku da besar2 macam sekarang 4 sure aku xnak...
hahahahahaha...

masa berubat tu jugak dia bagi aku "air jampi"
hari2 la aku minum....
malam pulak berubat ngan sireh dia tu...
n alhamdulillah...=))
aku pun ok la dari penyakit gatal2 tu....
tapi kadang2 kalau aku main kat lalang...rumput2...
aku akan jadi gatal2 balik tapi tak seteruk dulu la...
n paling penting...
aku kena elakkan jumpa benda bulat2...
kalau x....
hmmmm...aku naik gatal xhengat dunia la...
semakin aku besar da kurang la penyakit gatal tu...
hooooyeahhhhh!!!!!
aku suka....
sebab bila da gatal2...
aku jadi tension...
geram...serabut=((

kalau kat hostel ni...
pernah je aku nampak baju..beg..cadar...
ada corak bulat2.....yang pasti bukan aku punya la...
n aku akan sedaya upaya xpandang...
pernah la sekali hari 2...
aku ternampak la cadar bulat2...
sape la sidai kat laluan g bilik aku ni ha...
aku da cuak...
nasib baik ada henset...
aku pn... "tettt..tettt"
tepon kawan aku si wa8...
"eh wa8...ko datang jab...tolong angkat cadar bulat2 ni ha...
aku tak leh lalu la weii
"
nasib baik la aku ada kawan2 yang memahami=))
wa8 pun datang amek cadar tu sambil aku balik ke bilik...
then wa8 sidai balik cadar tuh...
huhuhuhuhu...
n esoknya bila aku ternampak lagi mcm cadar yang semalam...
aku pun xjadi la naik lif...aku turun ngan tangga then baru naik lif...
seksakan idup aku????
hmmmmmm....

malam nihhhhh....
aku terkena lagi...
sob3....
aku tido ngan ati sengsara...
garu dis itu n jugak di sini...
bilakah semua ni nak berakhir...
aku xnak fobia@trauma@allergik
lagi...hmmmmmm (@_@)