Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, June 2, 2010

only me...

feel like updating my blog again..

being a student again sometimes makes me feel that even though my past is still haunting me and i can't seem to forget those memories..maybe GOD still wants to give me a chance this one time ...maybe to remind me that life isn't over yet by the time i gave up on my dreams...

i have lost my dreams and i have lost myself...those times is still painful for me even now...i'm trying my best even though i know that i still didn't give my very best yet all this time...being a person that stubbornly follows her heart cause me a really deep pain that i know would take me thousand years of my life to heal it...maybe not that long, right?but still, it affect my everything...

sometimes, i wonder what the h*ll is wrong with me at that time...stubbornly follows my heart..maybe yes maybe no or i'm just not sure anymore...

feel like updating this some more..need to write longer..but, i'm totally feel sleepy...maybe cause by the test this morning , CPR or our medical short-drama hours before...mmmm, maybe

till, then...so long =)

Wednesday, May 12, 2010

aku ke yang bersalah???

Pada malam itu, ibu bapa saya tiada di rumah. Saya tinggal di rumah seorang diri. Saya berasa sangat takut.
Tiba-tiba, saya mendegar suara orang menetok pintu. Saya sangat takut. Saya pun membuka pintu. Tiba-tiba saya terlihat seekor seorang seekor hantu. Hantu itu memandang saya. Saya sangat takut, lalu menutup pintu.
Selepas itu pintu saya diketuk lagi. Saya lagi takut. Saya pergi buka pintu. Hantu tadi masih ada di situ. Hantu itu memandang saya. Saya sangat takut lalu menutup pintu.
Selepas itu pintu saya diketuk lagi. Saya sangat takut, lalu saya pergi buka pintu. (Hantu itu sangat takut). Saya pun menutup pintu. Kerana saya sangat takut.
Selepas itu ibu bapa saya balik. Hantu itu sudah tiada. Saya sangat gembira. Ibu saya memeluk saya. Dia sangat gembira. Hantu itu gembira jugak kah?

Jumpa cikgu!


*sila klik untuk paparan lebih meluas*

notakaki: aishhhh~adik sape punya kerja la ni..isk3~nak tergelak pun ada bila aku baca karangan kat atas tue. Kalau aku balik rumah mak je mesti ada menda "pelik2" terjadi kat budak dua orang tue.Bila ditanya kenapa buat karangan cincai je.?? Jawapannya pun mudah saje "nak cepat2 siapkan kerja sekolah, nanti boleh jalan2 ngan angah (aku la tue)". Bila cikgu dah pulangkan balik homework si kak bab ni, pandai pulak nak susah2 hati takut kena+marah ngan cikgu dia. Apa nak jadi ngan peminat fanatik adik2 aku ni??~isk3--->geleng kepla laju2 (=,=") . Anyway.............

AKU KE YANG BERSALAH????


Sunday, May 9, 2010

tata semua.....

saat ini...aku dalam perjalanan pulang ke rumah mak.....tetiba aje rasa syahdu nak tinggalkan bilik aku yang mewah ni...rasa sedih jugak nak berjauhan dengan USM yang terchenta ini...nampak padang USM yang luas terbentang saujana mata memandang tue pun aku da scrotttt scretttt tarik tisu kesat hingus (aku reka je)~lalalalala (T__T)

Malas nak cakap panjang2 lagi..aku cuma nak ucapkan
"SELAMAT TINGGAL USM..BYE2 PENANG"

jangan la sedih2 bila aku dah tak ada kat sini lagi..aku cuma balik umah mak je...jangan riso..aku bukan nak lari ke Lombok pun....doakan aku selamat sampai umah ye~tata USM...
kereta kuda aku dah siap sedia menuggu aku kat luar hostel...

bulan 8 ni aku balik untuk konvo pulak...hehehehe~jangan ada rasa rindu ngan aku taw....

kat bawah ni haaa....
saje aku tayang muka bahagia nak balik umah mak...lalalala


contest SENYUMAN PALING MENAWAN~

First2 aku kena tag tuk contest ni oleh gmah..hari ni pulak kena paksa rela jugak buat entri tuk contest ni oleh mawaddah..yelah...~tadi aku tag dia n dia da selesaikan tag aku tue dengan setangkas kilat..so sekarang turn aku pulak nak kena menjawab tag dia..alooohaiiii~segan wehhh laaa nak masuk contest ni hahahaha~--->rasa nak gelak laju2 je....



okeh..untuk syarat2 penyertaan pulak..boley la terjah kat sini ye

Kenapa aku suka senyum???

Mula~mula sekali mesti la aku nak bagitahu jawapan yang selalu dan sangat2 biasa kita semua dengar..senyuman tuekan sedekah...ye tak?? pastu pulak..aku memang suka sengih2 kerang busuk..nak2 kalau dengan geng feluk2 aku..kami suka gelak2...sengal2 sikit...boleh dikatakan sehari tak gelak2..sengih2..senyum2 memang tak lengkap la..kawan2 au pun selalu cakap kalau aku senyap...tak ada gelak2..mesti dia orang akan rasa pelik...setiap manusia ni ada kelemahan dan kekurangan..aku pun macam tue jugak la kan?? terus terang la aku cakap aku tak mampu nak senyum kalau aku lapar (buruk perangai aku kan??) kalau aku lapar aku jadi senyap je...kalau lapar+penat..lagi la muka aku ketat...aku terpaksa berhibernasi dari bercakap2 or senyum2 semasa proses kelaparan itu sedang berlaku..muehehehe...mujur lah orang2 di sekeliling faham je ngan perangai aku yang satu ni..so kalau diaorang nak ajak jalan2 ke, mesti kena bagi aku makan kenyang2 dulu..kalau tak mesti terpaksa pandang muka ketat+kelat+semput aku...lalalalala~
ok...sebab lain aku suka senyum adalah untuk mengekalkan awekkksss awet muda pada wajah..ehem~ehem...supaya maintain muda chantekkk comel gebu lawa n semua la perkataan yang sama erti dengan cantik...aummm~aummm...bila senyum jugak urat2 muka semua dalam keadaan rilekss taw..so tak ada la korang akan nampak segala urat2 hijau merah biru timbul kat muka korang macam aku.hehehehehe~tue jelah aku nak cakap..so lepas korang baca entri ni sila la senyum lebar2..besar2..senyum sorang2 pun tak pe jugak tapi jangan amalkan selalu sebab nanti konpem korang akan tempah wad kelas satu kat hospital bahagia muehehehe~senyum2 selalu dan selamat beramal:)

seterusnya part paling segan nak kena tayang dalam entri ni...hahaha~kepada sesiapa yang baca tue..harap jangan senyum sorang2 la bila tengok gambar yang aku pertaruhkan untuk join kotest ni..hehehehe~tadaaaaaa

marilah sengih2 kodomo lion bersama yaya ye:)

untuk 4 orang yang bertuah tue..aku nak tag:
  1. Bayu Senja (saja nak dera macam dia dera aku hahahaha--->senyum jahat)
  2. Wunny ( geng feluk2 aku)
  3. Wan Hazel (dia ni suka join2 contest)
  4. Eskrimgoreng (haaaa~saja nak tambah hutang tag dia yang dah berjela tue..lalalala)




Kanak-kanak Ribena...Mari belajar ABC


Ok...senaman otak pada hari ini ialah dengan bermain dengan huruf2 ye....nampak je simple..senak jugak otak nak kena fikir...hehehe~ok here we go:)

A
Abu Bakar Atan ( kesian Atan sungguh kejam Abu)

B
Bulat & besar untuk mata saya

C
Cendawan saya tak suka makan

D
Dolly makhluk tuhan kesayangan saya

E
Epul tukang tag saya

F
Fuluss (duit) itu memang penting ($__$)

G
Gigi bongsu saya tumbuh tak habis lagi

H
Hidung saya kemik je

I
Iman budak manja

J
Jantina saya perempuan

K
Kaki saya pendek je

L
Laju2 memang suka sebut

M
Malam ni saya balik rumah mak

N
Nama saya Hidayah bukannya Hadiah

O
Ogos ni saya konvo yea2 (>,<)//

P
Penat fikir untuk jawab tag ni

Q
Que Haidar saya tak berapa minat

R
Rongak untuk Bayu

S
Saya selimss melimss (perasan sendiri jab)

T
Tinggi saya 149 je

U
Umur baru 22 (saya kecik lagi ok??)

V
Viva belum pernah naik lagi (ada sape2 nak tumpangkan x??)

W
Wanita itu adalah saya

X
X-ray tak perlu sebab saya sihat2 je (alhamdulillah)

Y
Yaya budak baik kesayangan ramai orang (iye ke??)

Z
Zoo tempat paling boring kottt???

yang kena tag;
Bayu (hahaha...first time berjaya tag lalalala)
Iman (budak manja yang ada bantal busuk)
Adah (budak yang selalu cakap rindu ngan yaya muehehe)

tag lagi..isk2~

macam biasa la...tag kali ni datang lagi dari pak hincik bayu senja yang memang tak pernah hidup senang dari tak mengetag aku..isk3~--->buruk kan perangai dia??? dengki jew~

Syarat2 nya spt berikut (copy paste jer ahahah) :

It’s harder than it looks…
Copy to your own notes…Erase my answers…
Enter yours and tag twenty (20) people…
Use the first letter of your name to answer each of the following questions…
They have to be real…
Nothing made up…
If the person before u had the same first initial, you must use different answers…
You cannot use any words twice…
and
You can’t use your name for the boy / girl name question…

1. What is your name : Hidayah
2. A four letter word : High
3. A boy’s name : Hanan
4. A girl’s name : Hannah
5. An occupation : Housewife
6. A colour : Hitam
7. Something you wear : High heel
8. A food : Hotdog
9. Something found in the bathroom : Hair Fall Control Syampoo

10. A place : Home
11. A reason for being late : Hurmmm.....i dont know why I'm being late
12. Something u shout : Hoikkkk !!!!
13. A movie title : Halimah Jongang???
14. Something u drink : Horlick
15. A musical group : Handy Black
16. An animal : Horse
17. A street name : Haji Taib
18. A type of car : Honda Jazz

Abes dah jawab, pastuh nk teruskan sesi mengetag nih, jangankan dua puluh..sorang pun aku tak nak tag...muehehehehe~ada rasa dengki x????


Sekian....lalalalalala~

Kontest Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku

9 Mei adalah hari ibu...kamu2 yang kat luar sana da wish belum dekat ibu masing2 Selamat Hari Ibu??hehehehe~yaya sebagai budak yang baik tentu2nya dah telefon mak tadi..
hehehe~gembira dengar suara mak tadi:) tak sabar nak balik rumah esok..hip~hip hooooreayy (>,<)//

ok..sempena hari ibu yang menjelma ni..yaya nak join kontest hari ibu yang dianjurkan oleh kak zai...kontest ni akan berakhir pada 14 mei dan kalau ada sesape nak join sila la terjah sini untuk baca syarat2 penyertaannnya....kontest ni yaya dapat tahu dari blog keyyah yang join jugak kontest ni..tengsss keyyah untuk info kontest ni..sharing is caring *wink3

name kontest ni adalah Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku dan salah satu syarat penyertaan adalah kena upload gambar kita n mak kita..hehehe~setelah penat2 korek gambar dalam my lappy tadi..yaya pilih gambar kat bwah ni untuk join kontest ni..hehehehe:)



dalam gambar ni ada mak..kakakku hajar,yaya n jugak adik perempuan, huda...untuk entri kontest ni pulak dah lame yaya fikir nak tulis ape..yelahhh~peserta2 lain semua kreatif2 belaka tapi yaya pulak kera aktif lalalalalala:) setelah penat2 conteng kat draft ni sekian lama....yaya pun nak tunjukkanlah entri yang yaya dah tulis tuk kontest ni...jangan gelak taw~


Dear Mom,
You are the queen of the family,
There is no love like yours,
You give your best in everything,
You clean, you work, you cook us delicious meals,
But it’s not just that,
You were there when we need you,
You understand every single misery of ours,
You hold us tight when we feel down,
You show us the meaning of love and caring.

For all the thoughtful things you do,
I feel sorry for the burden we put on you,
If I could give you diamonds,
For each tear you cried for me,
If I could give you gold,
For heartache that you have felt,
If I could give you pearls,
For the difficulties you have been through all this life,
You might be the richest woman on earth.

But Mom, I have none of those,
No diamonds, no gold, no pearls,
The only thing that I can promise you,
Is my purest and endless love,
Not to forget my pray,
So please God,
Dry her tears and heal her heart,
Give my mom your blessings,
Provide her with happiness and joy,
Let me hear her laughs and see her beautiful smiles,
Cause YOU know she deserves that.

To you, Mom,
Thanks for all that you have given me,
From I was a baby till turned into a fine young lady,
I will always love you, forever and ever,
Although now we are living apart,
Recalling your love makes me feel glad.
Happy Mother's Day to my dear MAK.

p/s: sayang mak sangat2..wait for me ye:)

Friday, May 7, 2010

shaye chantekkk??

1. buat entry tentang award yg cntik ni
Award chantekk ni tak tahu la dari mana asal usul dia datang..sape tukang rekanya aku pun tak tahu..tak kisah la macam asal usul award ni pun..yang penting kena hargainya..ye dok???
aku pun tak tahu la nak melalut panjang2 pasal award ni..yang penting award ni aku dapat sebagai tanda penghargaan dan ingatan daripada blogger2 lain..muehehehe (~_^)V
(ke aku perasan sendiri je??lalalala..abaikan je....)

2. copy badge 'Beautiful Blogger Award' - selesai sudah

3. ucapan terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut - selesai sudah

ni lah senarai2 orang2 yang bertanggungjawab bagi aku award ni:

bayu------> peng "tag" setia yang suka bagi aku hutang banyak2
keyyah ------->misszek kita yang merangkap kawan mawaddah
belalang --------> tak tahu la spesis belalang jenis ape sebab name blog dia suara bawah tanah
mashimaro-----> geng main guli hehehe
eskrimgoreng ------> dia cakap aku budak pramatang...apekah???
princess -------> baru aje bagi award ni tadi..maceh ye=))
en sparkle-----> insan terbaru bagi award ni..

4. senaraikan 15 blogger sebagai penerima award.
~hahaha..part ni macam biasa la kan..aku xmo tag sesape...ada sesape rasa nak marah x??
*hemo~hemo*

Thursday, May 6, 2010

aku suka~aku suka


tadi siang.....
kami jalan2 hari pasal lagi...
minggu ni memang jadual aku penuh ngan aktiviti jalan2 carik pasal...
muehehehehe~


berjalan2 sambil bergambar di sekitar USM terchenta ni memang besh...
n tdi jugak buat pertama kalinya kami masuk Muzium Tunku Fauziah kat USM ni...hahahahaha...da last2 ni baru nak masuk...
kami memang student yang baik kan???lalalalalalala~


lepas da puas jejalan sekitar USM...
kami serombongan meminang mak Kiah pergi lunch kat Mc'D
sangat kenyang sampai tak mampu nak abeskan french fries...
last2 si geng feluk2 aku bagi suggestion suruh nyanyi sambil rotate french fries tue..
kalau dah habis nyanyi sape yang terkena te kena makan french fries tue...
uhuksss...
macam2 lagu rakyat ngan lagu zaman kanak2 kami nyanyi...
sangat happening hari ini...
aku suka~aku suka!!!!
n petang tadi jugak geng feluk2 aku dah diambil alih oleh mak ayah dia...

aku sedey jugak la da tak dapat jumpa lagi geng feluk2...


sob2...ape2 pun hari ni sangat beshhhh la=))

bukan lembu koban ye..

okey......aku dapat makhluk tuham paling seksi ni dari cik bayu rongak...

dia tue memang...suka bebenor tag2 aku ni haa....

saje je nak tambah kerja sekolah aku...huhhhh

dengki aje...tak buley nampak aku bersenang lenang sikit...

Syarat-syarat sebelum terima wasiat ni..:

1. Thank & link the person that gave you the cow

#done

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active

aku ni suka langgar pantang larang masa jawab tag..nasib la ye n ayat kat bawah ni pun aku copy paste dari blog cik bayu....saje nak cukupkan syarat menjawab..lalalaalalala


#Sesapa yang teraktif #Sesapa yang tak aktif

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

#Sudah jugak (aku cakap kat diri sendiri je)

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

#berkelip2 mata
#men"nganga"kan mulut
#mengembang kempiskan lubang idun kemik aku

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan

tak pernah lagi makan pelik2 setakat ni..

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK.

#lagi 25orang nak sampai 600--->sila kira sendiri ye..kalkulator aku masuk air...

7. Feveret soalan ni…..camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe…kat mana???

#soalan sensitiviti kaum nih...tak nak jawab

selesai sudah...hooooyeahhh2~

kembali senyum=))

*exam termo
*edit + jilid tesis
*pos barang balik rumah
*sesi jalan2 yang berfaedah
*paperwork kompos

finally...hip~hip hoooreay (>,<)//
segala minggu yang ketat+sempit+kelat sudah berlalu pergi...
n aku "never say good bye2" kat minggu yang dah buat emosi aku terganggu...
saje je..nasib baik tak kena sakit darah tinggi...
huhhhh....

disebabkan kesibukan melampau dan terlampau...
masa aku nak update blog ngan blogwalking jugak semakin kureng....
kadang2 tak buka langsung.... (sedey tak cerita aku??)
last week..banyak benda aku dah buat...
pergi majlis kahwin lecturer...
pastu round2 island penang sambil pakai pakai baju kurung
pada hari yang bukan jumaat bersama kosmate lain...
pastu pulak....
menghabiskan masa hujung minggu dengan berjalan2 sampai lebam...
tapi aku seronok la dapat menghabiskan masa remaja aku
dengan geng feluk2 aku n 2 orang pelencong setia kami...:)


semalam exam termo....
dewan exam sejuk gila...(kesian aku yang banyak tulang ni)
paper termo tadi buat muka aku ketat jugak sikit...
tapi aku redah aje...n kuar exam dngan senyuman kodomo lion....
bukan senyuman biawak komodo ye cik bayu muncit...

balik pulak duk kemas baang tuk pos...
maklumlah barang2 aku kan banyak....
mak cakap kalau nak datang amek kena sewa lori trailer...
muehehehe~penat la jugak memungah barang ke kafe hostel...terkeluar semua urat hijau biru merah aku...isk3~

semalam jugak...
tido tanpa ditemani spongebob n pendekar penyu....
sunyi malam2 aku tanpa diaorang bila mereka terpaksa
jugak aku poskan walaupn dengan hati yang lara...masa nak tutup kotak tue aku da pesan kat spongebob ngan pendekar penyu supaya jangan gaduh2...

nanti kami akan bertemu kat rumah pulak

tetiba aje air mata aku meleleh (aku tipu je) masa taip entri ni
mengenangkan nasib spongebob ngan pendekar penyu
yang terpaksa bersesak2 dalam kotak tue (T__T)

hari ini jugak ada sesi photoshoot...
mau menghabiskan masa di sekitar usm sebelum say bye2...
9hb ni baru dapat balik umah...
aishhhhhh~lambat betul la... (T__T)

Saturday, May 1, 2010

bahagia hanya seketika (T__T)

viva fyp dah lepas-----> muka gembira ^__^
da nak balik umah-----> muka bahagia (~_^)
exam satu paper lagi-----> muka separuh ketat (0__^)
kena edit tesis balik------>memang muka ketat abessss (T__T)

uwawawawawa------> nangis laju2 (@___#)
ngaaaaaaaaaa~menci2..
semalam jumpa lecturer...
lame taw...
nak ambik tesis sebelum nak buat hard cover...
pergi ngan senyuman...
balik ngan muka ketat+kelat+sempit (T___T)
nape kena tambah lagi discussion tue...kena kena tambah lagi...????
tak cukup lagi ke ngan ayat~ayat cinta berjela2 yang aku main taip2 dalam tesis tue????
tak cukup lagi ke dengan graf2 palang2, titik bulat2 yang aku lukis tue????
tak cukup lagi ke dengan jadual2 cantek2 yang aku buat macam jadual bertugas masa skolah2 dulu????
tak cukup lagi ke ngan penderitaan aku yang terpaksa mengorbankan masa tido sampaikan mata pun macam mata panda????
tak cukup lagi ke aku makin selim melim sebab terpaksa ke sana ke mari sebab fyp ni????
uwawawawawawawa....
tak puas hati tapi apekan daya (aku hanya insan yang lemah) sob3...
malang nasib aku...
baru nak bersenang lenang sikit...
rasa macam baru semalam aje gelak2 viva dah abess..
tapi hari???
memang....bahagia hanya seketika...
pedih hulu hati ngan nasib malang ni (memang nak kena mandi bunga)
aishhhhh~terasa bahang stresss....
paperwork kompos tuk homestay belum siap lagi....
adoiiii~i hate final year!!!
huhhhhh~!!!!! (muncung panjang...)


notakaki: entri ni tak ada gambar...muka sangat ketat+sempit+kelat sampai tak boleh diupload...
sekian...

Thursday, April 29, 2010

tag

Hari ini mood tak ada~dia dah terbang pergi Gurney..hari ahad ni baru dapat kutip dia balik..hahahaha...so demi menghabiskan masa selain melenggang kangkung kat blog orang tue haa...aku pun dengan paksa tak berapa nak rela menjawab la tag dari hincik bayu muncit dan jugak cik eskrimgoreng hangit kita tue...~muehehehe...

cabaran dia senang aje..sila baca kat bawah ye tuk syarat2 nikah:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.

korek2 tambah tolak bahagi darab campur semua sekali..akhirnya gambar mulussss ni yang terpilih..sila terima seadanya dengan kemulusan muka2 masa first year kat USM ni..(ada siapa2 nampak aku x)~muehehehe~


ok..bercerita pasal gambar ni..gambar ni adalah sebahagian daripada coursemate aku+budak biologi+budak pendidikan. masa ni kami tengah buat kajian lapangan dekat Botanical Garden kat Pulau Pinang.aku pun dah lupe berapa haribulan gambar ni diambik..yang aku pasti hari sabtu la sebab masa tue hujung minggu..ditambah pulak kami kena tinggal dengan bas sekolah yang nak bawak kami kami ke sana. Biasalah kalau namenye perempuan..bersiap lambat sikit..kasi touch up situ ngan sini dului..pastu pulak gosip2 situ sini..skandal2 sikit..last2 makan asap bas je dari jauh..hahahahaha~pastu pulak terpaksa la kepit2 telefon kawan2 yang ada dalam bas tue nak suruh uncle bas tue pusing amek kami..nasib baik uncle tue sporting..kalau yang baran2 maunye dia geget kami sorang2 ala~ala drakula gitu..hahahahaha~ok~ok cite pasal gambo ni pulak...
kalau sape2 ada rasa kenal ngan budak yang paling depan bertudung hitam, tengah pegang kamera kiut~miut macam tuan dia tue (lalalalala jab) sila angkattt tangan (>,<)// hahahahaha~ haaa~tue la geng feluk2 aku...dia tue gila kamera..masa ni kamera dia dah abes bateri..terus rembat aku punya pulak..isk3 (sungguh tak sopan geng feluk2 aku ni kan??-->meh pakat2 geleng kepala laju2) owh ye masa ni kami tak jadi geng feluk2 lagi..masa ni kami geng cuit2 je muehehehehe:) haaa~dalam gambar ni jugak ada geng2 149cm yang mana aku selaku ketuanya walaupun tak berapa nak rasmi..geng 149 ni ada 6orang dalam dalam kos teknologi persekitaran ini dan merupakan majoriti dari segi ketinggian (bangga sekejab). nanti di lain masa aku akan memperkenalkan geng 149 ni ye..ok pasal gambar ni lagi jugak..masa ni kami semua dapat baju subsidi taw..besar gedabak lak tue..aku yang kementot ni pulak dapat baju saiz XL..mau cecah lutut tapi terpaksa terima dengan redha tak berapa nak ikhlas sebab semua wajib pakai baju subsidi tue...tapi kajian lapangan ni best la..dapat main tangkap2 ikan jugak (jakun tak aku) muehehehe~dah la..malas nak melalut pepanjang..

owh ye..dia suruh jugak aku tag 8 orang yang lain untuk jawab tag ni. dan dukacita dimaklumkan aku dengan sewenang2nya malas nak tag siapa2 ..lalalala~(ada siapa2 rasa nak marah x??)

Tuesday, April 27, 2010

hari ini saya pergi detim...

ke hadapan belog yang disayangi lagi dichentai,,,

sudah 2hari saya tidak menulis2 entri pada badan kamu kan??hehehe~di sini saya ingin cerita sikit pasal hari ini..tadi siang...selepas penat mngadap buku2..nota2 yang berjela itu...saya dengan kekasih gelap saya telah pergi detim ke pantai berhampiran Queensbay (QB).kami ke sana dengan menaiki motor..kekasih gelap saya telah memboncengkan saya sebagai awekkksssnya pada hari ini..untuk pengetahuan semua,masa saya untuk berdetim dengan kekasih gelap saya telah berkurang semenjak dua menjak ini kerana hati beliau telah dicuri oleh insan bernama lelaki jambu.( nama terpaksa dirahsiakan demi kepentingan bersama) jadinya masa detim kami telah terhad n saya hanya dapat detim dengan beliau sekali n sekala aje..biasanya pada waktu petang saya akan menghabiskan masa dengan geng feluk2 saya iaitu wunny..apakah khabar beliau sekarang?? sudah 2hari tidak ketemu sama dengannya. saya windu geng feluk2 saya....hmmm....tadi siang jugak saya n kekasih gelap saya pergi makan rojak tepi pantai..saya sangat kecewa sebab tak dapat makan lok~lok..:( nanti kuar detim hujung minggu ni saya nak ajak la geng feluk2 saya makan lok~lok..kena merasa sebelum kami blahhhhhh dari bumi penang yang terchenta ini...uhuksss~kat pantai QB itu tadi jugak ramai orang detim2 macam kami..tapi diaorang detim lelaki perempuan la..kami berdua aje yang detim perempuan~perempun..hahahaha~di situ jugak ramai lelaki galok2 yang macam tak pernah jumpa perempuan..saya agak mereka itu baru keluar dari hutan kotttttt..lalalalala...tadi kami nak bergambo jugak macam kapel2 yang lain tapi saya terpaksa pasrah saja sebab bateri kekasih gelap saya tue kehabisan bateri..owah tidak..saya rasa nak menangis laju2 dalam hati (T__T)

saya yang *shy~shy kucing*

tapi tak ape sebab selepas itu kekasih gelap saya telah membawa saya makan malam di Restoran Nazri...kami makan2 sambil tengok2 cerita adamaya..selepas makan,kami pulang..hujan tadi turun rintik2..sangat romantik lorrr....tadi masa sama2 naik motor jugak kekasih gelap saya cakap dia berbangga dapat membawa saya sebagai awekss dia pada hari ini..n tetiba jugak saya terfikir adakah saya kena berbangga jugak dapat memboncengkan geng feluk2 saya yang lagi berat dari saya tue?? (?__?)

sekian sahaja untuk kali ini..harapan kita ketemu lagi dalam edisi akan datang..bye~bye

saya + kekasih gelap saya~nadlia


notakaki: malam ini saya dilanda kesengetan..saya rasa macam ada wayar yang putus aje bila terpaksa menghadap nota "ayat~ayat" cinta yang berjela2 ni...(T__T)

Sunday, April 25, 2010

Can mali can

Kisah terjadi ini terjadi masa aku kecik~kecik dulu. masa tue umur aku 7~8 tahun kot. Arwah tokki ada bela kambing yang banyak. Aku dengan sepupu~sepupu semua suka "membuli" anak~anak kambing ni. Pantang aje anak anak kambing baru lahir mesti semua berebut2 nak bagi anak kambing minum susu dalam botol. Tak pun kami main kejar~kejar anak kambing ni sampai diaorang tak cukup tanah nak lari sambil mengembek2 panggil mak dia dia. ~muehehehehehe~ tak pun kami pakat duk tarik2 ekor, tak pun telinga dia (gila kejam kan??) sampaikan arwah tokki terpaksa kunci kandang kambing time kami balik bercuti kat kampung sebab tak mau kami duk lenjan kambimg2 tue sampai lemau ~muehehehe~ tapi kami semua mana reti duk diam..tak dapat masuk kandang ikut pintu kami panjat pagar dia ~hehehe~ pastu ada la satu hari tue..sepupu aku aku la main duk tunggang2 anak kambing yang masa tue baru remaja. Aku pun try jugak "test drive" kat anak kambing remaja tue. Kalau dia tak jalan kami pukul2 ngan daun. Bila dah seround dua bawak kami yang berat ni, anak kambing remaja tue macam penat aje. Masa tue dah nak maghrib. Kami pun balik la rumah. Esoknya arwah tokki cakap anak kambing tue sakit. Tak mau makan minum. *aku rasa anak kambing tue sakit urat sebab kami panjat badan dia hehehe* Kami sepupu sepapat semua pergi la melawat anak kambing tue kat kandang. Kami sua2 dia makan, air. Tapi dia tak nak jugak. Aku dah le tak jenis tak sabar. Aku jadi geram ngan anak kambing yang degil tak nak makan tue. aku pun amek kayu n jolok2 dia. Dia pun duk "mmmbekk~mmmbekkk" panggil mak dia. Dari jauh aku nampak mak dia pandang aku yang duk jolok2 anak dia. ~hahahaha~ aku hanya mampu tersenyum megah sebab mak dia tak dapat marah aku jolok2 anak dia ~lalalalala~ Disebabkan anak kambing ni sakit, arwah tokki asing anak kambing tue kat kandang kosong. yelah..mana taw diaorang gaduh2 ke..sondol menyondol ke..naya aje..~isk3~

Lepas tue kami semua sepupu sepapat main kejar~kejar..sambil duk nyanyi2 lagu "di mana anak kambing saya" (aku tak taw la tajuk lagu ni..kecik2 dulu selalu la nyanyi2) sampai la maghrib. Dah penat main kejar~kejar, kami semua balik rumah. Disebabkan tersangat penat main kejar~kejar tadi, aku tertido la sambil duk tunggu turn nak mandi. Maklumlah bilik mandi satu aje, time cuti sekolah mesti umah Arwah tokki penuh ngan cucu, sampai nak mandi pun kne Q ~muehehehe~

Tetengah tido tue kan, aku termimpi la. Aku duk sorang2 kat umah arwah tokki yang besar tue. semua orang tak ada kat dalam umah. umah tue gelap gelita n sunyi. aku macam terdengar suara mak aku n sedara2 yang lain tengah bersukaria+ bercakap2 kat luar umah. aku pun pergi la nak join diaorang. tetengah aku carik pintu tetiba aje aku dengar bunyi pelik. Bulu roma berdiri tegak,bunyi itu semakin kuat, seakan-akan hendak mengejar aku. Dengan secepat kilat aku... tapi.... tiada orang kat belakang. aku pun jalan lagi tapi bunyi tapak kaki tue ada lagi. Bunyi nya tidak seperti bunyi tapak kaki manusia..... kelekuk... kelekuk... kelekuk.....begitulah lebih kurang bunyinya... macam kuda. Satu gugusan angin (erkkk~betul x penjodoh bilangan yang aku guna ni??) tiba-tiba menerpa menghembus ke muka.... bunyi tapak kaki semakin kuat...... aku pun buat2 la berani dan toleh sekali lagi. Memang aku terkejut gila2 la bila sejenis makhluk berbadan kambing berkepala manusia merenung tepat ke arah aku. Kelihatan darah menitis -nitis dari mulut makhluk tuhan paling seksi tue, matanya merah menyala. Rupanya amat menyeramkan. aku sangat takut sampai tak leh nak gerak, nak menjerit pun tak mampu jugak.
Makhluk tuhan paling seksi itu datang kat aku... setapak demi setapak dia melangkah... terdengar bunyi nafas makhluk tue yg sungguh menggerunkan.aku dah tak dapat nak buka mulut,rasa nak nangis aje mulutnya seakan-akan dikunci, berpeluh2 aku bila aku tengok mulut banda alah tue ada taring n macam nak baham aku. Makhluk itu semakin dekat hingga mukanya bertentangan dgn muka aku. Dengan satu pandangan yg tajam, makhluk itu membuka mulut dan bersuara,

DIMANA DIA ANAK KAMBING SAYA.... ANAK
KAMBING SAYA YG MAKAN DAUN PALAS..... DIMANA DIA BUAH HATI SAYA.... BUAH HATI
SAYA BAGAI TELOR DIKUPAS.........

ooohhhhhhHHHHH.. CHAN MALI
CHAN!" "Oi!
Oi!" (ader suara background lagik)
"CHAN MALI CHAN!" "Oi Oi
"CHAN MALI CHAN KETIPONNNNGGGGPAYONGGGGG...
oooOOOOHHHH"
Everybody!... let's sing together!!!!!! CHAN MALI CHAN
OI OI CHAN MALI CHAN OI OI CHAN MALI
CHAN KETIPONGGGGG PAYONG.....

ngaaaaaaaa~aku jerit kuat bila darah dari mulut makhluk tuhan paling seksi tue terpercik kat aku masa dia duk nyanyi2 tue. time tue jugak aku rasa muka aku sejuk2 aje. rupa~rupanya mak aku dah percik2 air kat muka aku. aku nampak jugak sepupu~sepapat aku semua duk tengok2 aku. mak cakap aku ngigau. macam duk nyanyi2 tapi tak jelas sebutnya. *~omaigod~omaigod* =,=!! erkkk..malu betul bila sepupu2 duk perli2 aku yang macam terbuang tebiat. nasib baik la masa tue aku kecik ag.. kalau dah besar2 macam gini mgaya maunya 40 hari 40 malam aku tak kuar mandi..~hahahaha~last2 aku pun jadi macam kambing..~lalalalalala~

konklusinya...tak baik ye kawan2 tido maghrib2 ni..banyak setan..~isk3~ *geleng kepala laju2* lagi satu..kalau ada binatang belaan tue,jangan la korang duk buli2 dia pulak..kesian dia.lepas dari mimpi tue aku da insaf, xde dah buli2 mana2 anak kambing. anak kambing yang sakit tue pun da sihat balik lepas tue..bagus2~xde la aku bergelar pembunuh kan3??~
ni haa aku saje tepekkan gambar masa aku kecik n jugak gambar sepupu2 aku. kalau korang hebat teka la aku yang mana satu..hehehehehe (~_^)V

Friday, April 23, 2010

tata viva~welcome konvo



muehehehehehe~*hemo~hemo*
tadi siang..
ada presentation untuk final year project a.k.a viva.....

yang mana masa nilah korang akan kena hentam hidup2
pasal projek yang korang oleh panel yang buat2 tak ada perasaan...
n masa ni jugak la sesi soal jawab...
sampai solan yang korang tak pernah
terfikir wujud pun akan diutarakan..dikorek2 jugak oleh si panel2 tue semata2 nak tengak tahap confident pelajar tersebut...

n benda yang sama jugak la terjadi ngan aku tadi siang.....
tapi aku rasa viva tadi enjoy gila...memang sempoi abess...
aku rasa aku dah terjatuh lagi2 suka pula ngan supervisor aku yang berbangsa iran tue....
Dr. Abbas Mubarek Al.Kharkhi tue...
anda memang daddy cool la....
memang sporting gila2...*gambo ni aku kidnap dari blog wawa....kiut~miut daddy cool aku ni kan??
duk pun ala2 orang bersanding aje..lalalalala*

sampai aku yng memang nebesssss ni dah tak ada nebesss....
tadi masa nak present buley pulak daddy cool ni sebut nama aku Siti Nor Hadiah?????
apekahhhh~Hidayah dah jadik Hadiah pulak.....tergelak laju2 aku tadi...
presentation hanya dihadkan 10min seorang...
so aku cakap la selaju yang mungkin...nasib baik slide sikit aje...ngam~ngam 10min....uhuksss....ok done ngan presentation...
ok sekarang part Q&A pulak...
haaa...tang ni la yang lame...
dekat sejam jugak le aku rasa berdiri kat depan tue...

ngan muka kerut (dah tak muka ketat ye) ngan kening jungkit2 pikir jawapan yang logik...*muka sempit duk fikir jawapan*

sambil jawap tue ada jugak jawapan back up memback up dari fyp~mate aku si wunnyy...maklumlah..kami kan main cedok2 air sungai yang sama...
mesti la same2 taw segala susah senang
event menangguk di air yang keruh ni....

ada seorang panel ni...
siap nak bet RM100 ag ngan aku dan sedaya upaya argue balik ape yang aku cakap tue...
last2 tak de sape yang menang sebab aku tak salah....
dia pun tak salah...lalalalala

tapi aku tak kisah pun dia duk tanya aku macam2+buat muka tak ada perasaan sebab aku enjoy sangat ngan sesi Q&A tue tadi....
~aloooohaaaiiii~
buat penat aje aku bermuka ketat semalam...
dah la tue sakit gigi jugak..isk3~


tata viva~gud bye tesis
pasni boleh la aku melenggang kangkung baca note..
2 more paper to go......
tapi feel macam sudah konvo aje=))
berusaha menghabiskan ape yang aku dah mulakan....
yoshhhh~

Thursday, April 22, 2010

ViVa BuKaN PeRoDuA ViVa =,=!!

esokkkk...
ye esokkkkk...
presentation untuk final year project....
sangat cuakk....
ketaq kepala lutut~nebes jugakk~tapi makan masih berselera lagi...
owhhhhhhh cepat la hari sabtu....
aku nak bersenang lenang plak....
aiyooo~buat slide....
orang cakap kena kurang dari 15....
tapi bagi aku yang manyak2 graf...
macam mana nak "cut~cut"
3 orang panel...300 ragam agaknya....
mau nanges aku depan diaorang semua tue....
ni sedaya upaya kurangkan jumlah slide...
kasi potong situ sini...
touch cantik2 sikit sambil pikir jugak baju nak pakai hari esok...
alohaaiii~
berdebar jantungku....
nebessssku datang lagi..a'ahh~a'ahh *nyanyi ikut tone dangdut ye*
malam ni jugak...asah lidah bagi lembut sikit...
kalau la ada asam jawa dah lame aku rendam....
ngaaaa~cuak~cuak...
tak mampu nak buat muka ketat...
sakit gigi....
kejam la duniawi ni...
cepat la abes semua penderitaan ni...
aku tak mau la rambut aku botak sebelum tiba masanya....
sob2 (T___T)
viva~jangan main kasar2 ngan aku esok ye...
tak baik taw.....tuhan marah....
sekian dari aku...
anak dara yang jauh dari mak n pa (nangis laju2)

Wednesday, April 21, 2010

Chemo memang bikin EMO =,=!!

tadi exam.....
sangat gedixxx solan dia...
mengada2...memang aku rasa nak geget2 je kertas solan tue...(kalau la boleh)
eiiiiiii~menyampah taw.....
lecturer tue pun satu...
langsung tak dibaginya rumus yang berantai jela2 tue haa....
dah la tak datang jaga masa kami exam tadi...
kalau tak buley jugak aku nak tanya2...(dia nak jawab ke kalau aku tanya)
muehehehehe----->tawa dalam tangisan...
betul2 kejam la duniawi ni....(T__T)

lecturer yang jaga masa exam tue pun kesian ngan kami taw...
tapi depa tak mampu nak bantu sebab luar bidang...
bila da push2..kol situ sini...
baru la pembantu si lecturer chemo tue datang gedek2 bawak senarai rumus....
baru aje muka ketat nak tenyum balik bila taw akan dapat rumus...
tapi harapan hanya tinggal impian...
rumus2 tue hanya harapan palsu taw...
indah khabar dari rupa...--->nangis laju2....
membazir ajelah wehhhh ko p photostat rumus2 yang tak ade gunanya tue la!!!!!
seyes.....muka masih ketat ag....
(sori...muka terlalu ketat sampai gambo pun tak leh diupload)

dah la..tak mampu nak taip panjang2...
sekarang ni masih dalam mode "merawat hati yang lara"
bye2 chemo~aku nyampassss wehhhh ngan ko....
nape la kena belaja subjek engineering dari 1st year sampai 3rd year....
wat da frog la (T___T)

Tuesday, April 20, 2010

aku da cakap aku tak reti tido kejab2 nie (T__T)

aku selalu dengar...
orang cakap nak tido 10min..setengah jam..20 min..
tapi aku???
mana mungkin mampu semua tue...
sape2 yang kenal aku...
mesti korang slalu dengar ayat ni kan...
"aku tak tak reti tido sekejab2 ni..kurang2 pun kena sejam la"
SEJAM...itu pun kalau aku mempunyai keazaman yang tinggi untuk bangun balik...
kalau keazaman yang tak berapa nak tinggi....
aku akan terus la tido sampai 2~3jam yang mendatang...
buktinya malam ni...(T__T)
aku da kunci jam tuk tido 30min...
tapi bila aku buka mata je...(tue pun sebab sarsa tepon)
tengok2 jam..erkkk =,=!!! da pukul 12malam...
uwawawawa~sudah melajak 3jam !!!
kalau tak ada sape telefon sumpah aku tak bangun...
sob2...membazir masa remaja aku...
aku pelik....nape la selalu tak dengar bunyik jam loceng ni haa....
songal bonar...bunyik tepon buley pulak dengar...
check n punya check...
patut laa....aku set jam 9.30 a.m....not 9.30 p.m...
nebes sangat dapat tido~cetttttttt
sob3....(T___T)
~bangun3~pulun study....

be smart...not semak...
be good...not goat...
be wise...not waste...

saje aku tulis tuk sedapkan hati sendiri..
final exam da dekat...

*study mode*

Tuesday, April 13, 2010

bila "artis" nak balik rumah mesti ada yang sanggup ponteng sekolah....


hahahahaha~
tajuk memang tak buley belahhhh kan??
tapi tak pe..aku memang...
memanggg saje tulis macam tue...
saja jugak mau heksyen2 sket....lalalalala

gambo kat atas tue....
adalah gambo "artis" tersebut ngan peminat2 dia yang sanggup tak p sekolah
bila dengar "artis" tue akan balik umah....
haaaa~yang paling kiri tue adalah "artis" tersebut..
yang tetengah tue hannah..N
tudung biru tue adalah kak bab a.k.a huda...
yang si hannah ni mesti bagi alasan nak demam la..sakit perut sebab tak nak pergi sekolah...
yang si kak bab ni pulak mesti bagi alasan"hari ni hari sukan" tak pun "hari ada merentas desa"
lebih kurang macam tue la alasannya sampaikan mak si "artis" terpaksa redha jelah ngan anak2 dara dia yang 2orang ni..
bila ada peminat yang sanggup tak pergi sekolah sebab nak turut serta menjemput "artis" tersebut kat terminal bas...(bas je..bukan flight pun..hahaha)
mesti la "artis" tersebut kena ghase terharu..kan3???
lagi perasaan tak leh blahhhhh~
lalalalalala....

situasi ni same aje setiap kali "artis" tue balik umah masa budak2 skolah...
isk3~nampaknya artis ni dah terfikir...
agaknya dia tak leh balik umah masa budak2 sekolah...
nanti kang terjadi lagi peristiwa2 yang tak diingini macam ni..
sebagai "artis" yang berimej bersih...
mesti la kena bagi contoh n pengaruh yang baik2 aje kat budak2 sekolah kan...
bagus tol artis ni kan?? (wekksss.,,,muntah hijau)
hahahahahaha...



Monday, April 12, 2010

tesis siap...balik makang ikang!!!!


hehehehehehe~
saje heksyennn..tayang2 tesis...
walaupun tak buat hard cover lagi...muehehehehe
berbaloi semua jerih payah tak tido malam...
muka yang ketat da kembali kendur...
urat yang da simpul 14 pun da terurai semua...
hahahahahaha~
tata tesis~duk diam2 ye dalam library tue...
nanti kita jumpa lagi masa presentation 23 hb ni ye...
lalalalalalalala...

tadi lepas anto tesis...pergi meronggeng sat ke QB...uhukssss....
wawa belanja tengok wayang...
aku suka~aku suka...(~_^)V
tengok cerita "Semerah Cinta......." (aku lupa tajuk..hahaha)
belaja lagi satu ayat baru...
"lekkkkkkkkkkkk luuuuuuuuuuu" ahakkkssss.....
sebut kena muncung panjang2 taw....
dapat bedal jugak tomyam campur mangkuk besar...
agaknya sama besar ngan muka aku...
hehehehehe~


ni tengah kemas2 lagi...
malam ni mau berangkat balik umah mak...
jenguk ayam itik kat kampung...(erkkk...=,=!! aku ada ke semua tu)
balik mau makang ikang jugak...
hehehehehe~dah lame tak makanggggg ikanggggg...
sadis tol la hidup sebagai perantau ni...
isk3....
mau makan kerepok lekor jugak...
sudah sebut semua list makanan idaman ngan wawa tadi...
aishhhhhh~teruja nak balik umah mak...
yippppieeeee !!!!

wokeyhhhh la.....
selamat jalan romeo untuk aku...
lalalalalalalala~
tata USM....tata jugak Penang...
Kuantan...wait 4 me=))



Thursday, April 8, 2010

~Lia owh lia...buka la pintu ni....~

lately ni...
da jarang sesangat jalan2 kat blog orang...kerja menimbun2...
semua ngah beratur panjang nak rasa air tangan aku...
hmmmm~
tesis pun da nak sampai due...
da double test termo lagi..home test chemo..presentation..assignment...
nak gila rasanya...
luar buleh la senyum2~gelak2...
dalam hati tuhan je tahu betapa resah gelisahnya...
waktu makan..waktu tido pun dah jadik tunggang terbalik...
*sigh*

semalam tido pukul 2..pukul 4 pagi da bangun...
orang lain klu baby orang tak hairan la kalau bangun masa ni...
tapi aku yang tak de anak ni...
kena paksa2 diri jugak bangun...
bangun untuk "my new baby"
thesis !!!!! ye..nak touch up dia kasi cantik2...
pastu pulak due date pun da nak sampai...
terpaksa lah buat2 tabah walaupun urat muka dah berselirat 14...
grrrr =,=!!!

lepas bangun kol4 tue ha..dah tak tido2..
tersenggung2 aku kat meja...
duk study termo..chemo jugak...
aku pun emo (T__T)
ingat nak tido kejab tapi macam tak sampai hati plak mengenangkan "my new baby" yang memerlukan perhatian 100% dari aku...

tadi test termo pukul3...
pukul 1 aku duk study lagi..
tersengguk2 kat meja...
nak melalak pun da xde mood...
so nak hilangkan ngantuk aku pergi la gosok baju...
bilik iron kat aras aku ni rosak...
terpaksa la turun lif g tingkat 3...
masa ngah jalan rasa terawang2 aje..nak tido..penat...semua campur aduk...
da siap gosok baju...
ngan gagah perkasanya aku menapak la balik ke bilik..
tap~tup~tap..jalan2....
buka pintu bilik...
"eh kunci???lia g mana??tadi dia cakap tak pergi mana2 hari ni..kelas pun dah tak de"
*lebih kurang macam tue la monolog dalaman aku*
"tok~tok~tok..lia..buka pintu jab....kita lupa bawak kunci la"
"tok~tok~tok" tak lama lepas tue..pntu pun terbuka...
seorang budak tengah duk tenyeh2 mata...
baru bangun tido kottt....
aku pun cakap "sori kacau lia tido..g gosok baju tadi..lupa plak bawak kunci"
aku pun terus masuk bilik...
nak gantung baju.."aikkk?? mana tempat aku selalu gantung baju ni..tadi ada lagi"
aku pun buat tak tahu n gantung dalam almari...
"rasa macam lain la pulak almari ni" (monolog dalaman)
aku pun tak buang masa..terus g ke meja study nak sambung kerja2 aku...
"budak" yang tadi pun da sambung tido balik bila aku masuk bilik..

kat meja study plak...
"aikk?? mana nota termo aku??laptop??alat tulis??" pelik (?__?)
tengah2 duk fikir..tetiba aje ada orang tepuk bahu aku...
"budak" tadi rupanya..dia cakap.."eh awk siapa??" (*tunjuk muka pelik kat aku*)
masa dia tanya aku tue baru la aku perasan...
ya ampun !!!! aku salah salah masuk bilik ke??...OMG~OMG...mana nak letak muka..!!!
ngan confidentnya da ceroboh almari orang..jugak dah xplore meja studi orang lain jugak..bulp!!!
"eh awak..sori2...salah masuk bilik..."terkulat2 aku bangun...
terus kuar bilik tue...tapi teringat pulak baju...
patah plak balik bilik tadi...tok~tok~tok
"erkkk..awak..baju saya dalam almari rummet awak"
dia pun ambikkan n bagi kat aku...
kami tersenyum2 je...aku nak gelak tapi macam terkejut lagi...
yelah..mana taw dia cakap aku nak rompak dia ke..muehehehehe~
budak tue pun masih ngan muka pelik n terkejut dia...
pastu dia tanya aku.."bilik awak kat mana??"
aku pun pandang nombor bilik dia..."erkkk~no bilik kita sama..tapi aras je berbeza..sori awak..saya tak perasan tadi"
dia pun cakap..."tak pe2..saya pun ngantuk tadi..ingatkan rummet saya dah balik"
konklusinya???kami same2 mamai...jadinya aku pun xsalah la kan??
boleh pulk aku terlupa ak naik lif balik ke aras aku..adoii laa
klu korang nak tahu..
kedudukan n nombor bilik kat semua aras adalah same kecuali aras je berbeza..

lepas tue balik bilik..pandang pintu dulu...tengok no bilik betul ke tak..
tersengih2 aku sesorang..hahaha~
cerah kejab mata aku sebab insiden salah masuk bilik (@_@)
before exam termo...aku cite ngan kosmate2 aku...
sakan kena gelak...
adoiii la...serius r...
penangan tesis...test berderet..esemen....
buat aku jadi tak betul jab...
~isk3~

Friday, March 26, 2010

no more time to "play2"

ini entri serius.....
sila baca dengan muka ketat & dahi berkerut....

korang nampak tak gambar kat atas????
berita baru diterima petang tadi...
masih panas cam pisang goreng...
sedang hangat diperkatakan/diperdebatkan oleh kebanyakan coursemate aku....

12 April... !!!!
dah tak lama...
tic toc tic toc
lebih kurang 2 minggu je lagi untuk siapkan tesis.
sangat cedey...
nak nangis laju2 (T___T)
kenapa tarikh untuk hantar tesis sentiasa berubah n semakin dipendekkan????
aku cdey..kecewa...diri merana...
kerana DIA .....
OMG...~uwawawawawa~
dulu2 dengar kena hantar 21 April..pastu 19 April..15 April...

n terbaru 12 April !!!!
gilak laa....aku dah tak ada masa yang banyak..
tinggal semput2 aje...
no more time to play2...
masa bersama keluarga...
mungkin jugat kena kasi potong masa berblogwalking...
status terkini aku...
in relationship with thesis....
oh tuhan...
sangat bercelaru rasanya....
aku cedey..mau pitam...
uwawawa...
kenapa2???? sape yang pandai2 tukar tarikh ni...
meh aku nak sepak laju2..
cakap berbelit2...
suka2 hati je pinda tarikh...
lain la kalau dari awal lagi cakap nak kutip cepat2...
tak ada la aku "culture shock" macam sekarang ni..
kesian kat aku...kawan2 jugak...
sebab ada yang masih tak siap dengan lab diaorang.....
lepas ni...
apa2 jadi....
aku REDAH aje....
hati sangat susah sekarang...
tapi masih mampu makan kenyang2....
itu je yang boleh ubati kelukaan aku yang parah ni....
sekian....don't play2
~lalala~kerja lah (T___T)

Sunday, March 21, 2010

erkkkk??!! walawehhhh~kena tag la pulak !!!

hahahahaha~kena tag la pulak....adoooiiii~maceh lah ek dia sebab sudi mengetag aku ....lately ni banyak kerja...xde masa pun nak hupdate blog...memandangkan tag ni sangat simple n aku pun tak de idea nak post kat blog ni ha...
aku pun jawab la tag ni..sambil tangan ligat2 kira result eksperimen...(baguskan aku??)


1) siapakah diri anda di rumah?
seorang anak dara kepada mak n pa..seorang adik kepada seorang akak yang bergelar misi..seorang kakak kepada 4 adik lelaki..n 2 orang perempuan..isk3..~ramaikan adik beradik aku?

2) siapakah diri anda di samping rakan?
tak tahu la ape yang diaorang anggap aku ni sebagai ape..tapi yang biasa aku dengar diaorang suka cakap aku sengal+senget+ngokngek..banyak mulut..tapi aku tak kisah pun diaorang nak gelar aku ape....muehehehehe "ada aku kisah???" tak de2...*geleng kepala laju2*

3) 5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai
  • aku nak g haji..kalau buley ngan mak n pa (uhuksss)
  • op kos la..my dream car..."honda jazz" yang mantoppp tuee
  • ingat dulu2 nak tambah ketinggian sikit...tapi nampaknya hajat tue tak akan kesampaian la...aku da 22 tahun..dah bantat pun...muehehehe~redha ajelah ngan 149cm nihhh~
  • nak makan tomyam...mak buat (dah lame tak merasa sob3....)
  • op kos la..muehehehe *due date 19 april 2010* kena siapkan tesis n grad ngan penuh bangganya~hahahahaha
pssss...aku rasa macam tak cukup aje 5 taw..banyak benda lagi tak tercapai ni haa...tapi aku sebagai seorang yang telah membaca soalan dengan betul mestilah menjawab mengikut kehendak soalan,..cheeewahhhhh~bertindak mengikut arahan~dat's rite (~_^)V

4) siapakah nama pasangan anda
erkkkkk~pasangan tue belum didedahkan lagi identiti dia...tapi orang kenal dia ngan nama dolly..donut..sarsa..periuk..debab...muehehehehe

5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda
a)entah la..taw macam mana nak describe...dia tak kuat makan cam aku..tapi montel cam donut terlebih yis...muehehehe
b)dia muncit hahahaha *gelak guling2*
c)tinggi sikit la dari aku...tak ada la kontot montot ajekan??
d)sebab dia sengal jugakk..senget menget sikit...paling penting buley "catch~up" ngan kawan2 aku
e)sebab aku suka kat dia la *blushing* muehehehehe

6) bila tarikh anda couple
hari ni la (21 mac) muehehehehe~anniversary yang ke~4 tuhhh=))

7) apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda
dia gelak sakan bila taw selipar aku putus masA kuar sama2...kejam betul (T___T)

8) lagu tema cinta anda
lagu??
erkkkk...hentah la wehhh...macam banyak aje

9)apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda
tak payah berubah la...aku suka je sape dia sekarang nihhh...huhuhu~kan sarsa *wink3*

10) tag 10 rakan yg lain
1-mira
2-wunny
3-chip
4-cik cahaya
5-kerak nasi
6-jari
7-bilet
8-zafirah
9-ruti
10-ulat geli

okehhhhh~kepada sesapa kat atas tuh..sila kembangka ape2 yang patut sebab aku nak bagitaw aku tag korang sebab korang memang cool~beshhhhh gila~sempaoiiii...uhukssss

ni ada sedikit pesanan penaja
: kepada sesiapa yang tak terkena tag tue..jangan la kesok2 ati ye....
korang lagiiiiiii cool~beshhhhhh gila n sempoi jugak....muhehehehe

Sekian,
Berkhidmat untuk negara...
TERIMA KASIH !!! (sebut macam Alleycats selalu buat time sudah abes nyanyi ye)

Thursday, March 18, 2010

tak payah ada tajuk lah...

dah hampir seminggu aku tak hupdate blog nihhh~
bukan tak ada taip entri baru....
tapi semua tue tersimpan kat draf aje...
masa taip berkobar2 semangat nak publish...
maklumlah...
emo sangat masa tue...
bila da ok...fikiran pun dah tak sewel...
tak tergamak la pulak nak publish...
hahahaha~
kang ada pulak terasa...
hentah lah weiiii...
lately ni banyak sangat kerja n macam2 dah terjadi...
dulu harapkan kat blog la buley sharing sumtin yang tak dapat dikongsi dengan kawan2 kat sini...
tapi sejak "pecah lubang" ni...
malas la...
aishhh...nak buat sumtin pun kena fikir betul2...
mujur la entri2 yang boleh mengundang spekulasi aku dah delete...
simpan kat draft aje...huhuhuhu~
aku tahu tulis sampah je...
aku tak pandai nak berfikiran jauh macam orang lain...
blog ni pun sekadar suka2 aje...tak ada kaitan antara hidup n mati sesiapa pun...
tapi agak terguris la dengan statement mereka2 yang pandang sepi penulisan aku...
yang dianggap sampah...
tak ada paksaan pun nak suruh baca paa yang aku tulis...
klu tak nak baca...
SILAKAN...
anda boleh pergi dari blog ini...
cari teman2 seperjuangan anda yang bombastikkkkkk chopsstikkk tue ha....
ada aku kesahhhh klu korang tak nak baca??
huhuhuhu~aku lagi suka kotttt...
tak ada la aku "kesok hati" macam sekarang...
menci la.....
what da frogggggg la dis people...
very annoying...
sekian dari aku...
*mood tak hokey*

Friday, March 12, 2010

aisshhh~iman aku memang tak kuat...


UNTUK PERHATIAN !!!!!!

sila fokuskan perasaan,minda & hati anda apabila baca entri aku kali ini...

IMAN DI DADA SETIPIS KULIT BAWANG....
itu ajelah konklusi yang aku dapat untuk tika n saat ini...
kenapa saya berkata sedemikian??
SEBABNYA...
sekarang aku kat library...
bersama teman main masak2 aku...si wunny tue ha....
aishhhh~
kami berangan2...
bercita2...berazam...bertekad...berikrar n sekelian ber~ber apa hentah lagi...
ye.....
kami nak start taip thesis...
muahahahaha...
status kat facebook pun ditukarkan semalam....
macam ni bunyinya "i know i can♥ ♥ ♥"
kunun2 nak bagi semangat la kat diri sendiri.....
bangun pagi2 tadi pun semangat jugak...
pergi kelas termo...
pastu membeli belah pulak....
beli window~7 yang ori hanya tuk RM5...
X~klusif untuk student USM..
pastu pergi opis amek surat...
pastu buley pulak berhenti tetengah foyer pusat pengajian semata2 nak copy cerita "adnan sempit"
yang baru di download...(tak puas tengok kat panggung)
pastu pulak...
tumpang harvest tanaman kat barn buddy pulak...miahahahaha
(aku memang barn buddyholic)haaaa...korang nampak tak gambar kebun aku yang chanteeeekk menawan bersama2 dengan haiwan kesayangan aku tuh?
gambar ni aku amek lepas dah harvest semua hasil kebun...
maklumlah..lambat2 harvest kang kene curik pulak...
isk3~jiran2 aku ni pantang nampak kebun aku banyak buah...
ringan tangan aje nak curik..isk3~
*kalau aku yang curik orang lain punya tak ape pulak ekk??*

jam dah pukul 11..dah sejam melagha...
p makan dulu kat restoran mamak...
kunun2 nak dapat feel taip tesis la...
kalau laparkan tak ada idea pulak..hehehehe~
dah kenyang makan merendek pulak ke farmasi...
tanya lebih aje kat ahli farmasi pasal ubat itu n ini...
belinya tak...muahahahaha~
*teruk betul anak mak ni*

isk3
lepas tue tunggu pulak si wunny tue pergi pejabat pos....
dia nak pos kan ubat tambah berat..ape name..B~complex??
aku pun tak tahu nama penuh dia...
eh3~anda semua...jangan salah paham pulak...
ubat tambah berat badan tue bukan tuk cik wunny kita ye...
dia tue dah terlebih zat...
hahahahaha~dia belikan tuk insan terchenta dia...
maklum la laki bini dah berbaik balik..
kena la sayang2~lalalalala

lepas tue...
baru la menapak pergi library...
masuk library aje...
kena mengadap pak guard misai lentik dulu...
"sila buka beg anda..saya nak tengok sama ada betul2 bawak laptop ke x"
*baca dengan nada serius ala2 gentel misai taw*
lepas dah dapat kad laptop...
cari port tersembunyi sikit...
*syok sikit berkhalwat lalalala*

dah on kan laptop...
benda first aku buka...
mesti la barn buddy...
lalalala~harvest lagi...

~kayo dennn~...
aku bercita2 nak beli panda taw...
level dah cukup tapi pitisss aje tak cukup...isk3


tengah sibuk2 duk harvest...si wunny tue cakap...
"eh yaya...ada iklan digi baru la..."
(ala..iklan yang turun escalator tue la..)
mula2 ingatkan iklan tue muncul kat blog otai2 aje....
aku pun buat derkkk @ don't know ajelah...
pastu lagi sekali si wunny tue "eh yaya..blog aku ada iklan la...blog ko pun"
aku pun ape lagi kan...
yea2~ada iklan..
terus mulakan aktiviti blogwalking...
keliksss2 here n there...

ni muka kelat si wunny tengah carik iklan..


nampak tak muka serius aku tengah cari iklan??


terus terpesong niat asal nak start taip tesis lepas
dah harvest tanaman kat barn buddy tuh...

miahahahaha~
lame jugak la main tembak2 nuff ni...
sampai pinggang aku naik lenguh....
sambil jugak mulut ngomel dengan si wunny
"weh...tesis bila nak start ni??"

tapi tangan sebok jugak duk kelikss2 iklan sampai la perang nuff tamat...
jam dah menunjukkan pukul 2.41 pm...
tesis tak start taip lagi nih...
~adoiiii~
jeles betul masa ni ngan aku...
tak pe2..bawak bertendang ye...
eh silap...
bertenang...cool ye...
pergi sembahyang Jumaat dulu....
daaaaaa~

misi lepas sembahyang Jumaat
TAIP TESIS

NOTAKAKI: jangan la ada siapa2 goda aku lagi lepas ni ye...
orang lain g library tuk study..aku pulak pergi klik iklan...
isk3~*mood insaf kejab*