Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, June 2, 2010

only me...

feel like updating my blog again..

being a student again sometimes makes me feel that even though my past is still haunting me and i can't seem to forget those memories..maybe GOD still wants to give me a chance this one time ...maybe to remind me that life isn't over yet by the time i gave up on my dreams...

i have lost my dreams and i have lost myself...those times is still painful for me even now...i'm trying my best even though i know that i still didn't give my very best yet all this time...being a person that stubbornly follows her heart cause me a really deep pain that i know would take me thousand years of my life to heal it...maybe not that long, right?but still, it affect my everything...

sometimes, i wonder what the h*ll is wrong with me at that time...stubbornly follows my heart..maybe yes maybe no or i'm just not sure anymore...

feel like updating this some more..need to write longer..but, i'm totally feel sleepy...maybe cause by the test this morning , CPR or our medical short-drama hours before...mmmm, maybe

till, then...so long =)

Wednesday, May 12, 2010

aku ke yang bersalah???

Pada malam itu, ibu bapa saya tiada di rumah. Saya tinggal di rumah seorang diri. Saya berasa sangat takut.
Tiba-tiba, saya mendegar suara orang menetok pintu. Saya sangat takut. Saya pun membuka pintu. Tiba-tiba saya terlihat seekor seorang seekor hantu. Hantu itu memandang saya. Saya sangat takut, lalu menutup pintu.
Selepas itu pintu saya diketuk lagi. Saya lagi takut. Saya pergi buka pintu. Hantu tadi masih ada di situ. Hantu itu memandang saya. Saya sangat takut lalu menutup pintu.
Selepas itu pintu saya diketuk lagi. Saya sangat takut, lalu saya pergi buka pintu. (Hantu itu sangat takut). Saya pun menutup pintu. Kerana saya sangat takut.
Selepas itu ibu bapa saya balik. Hantu itu sudah tiada. Saya sangat gembira. Ibu saya memeluk saya. Dia sangat gembira. Hantu itu gembira jugak kah?

Jumpa cikgu!


*sila klik untuk paparan lebih meluas*

notakaki: aishhhh~adik sape punya kerja la ni..isk3~nak tergelak pun ada bila aku baca karangan kat atas tue. Kalau aku balik rumah mak je mesti ada menda "pelik2" terjadi kat budak dua orang tue.Bila ditanya kenapa buat karangan cincai je.?? Jawapannya pun mudah saje "nak cepat2 siapkan kerja sekolah, nanti boleh jalan2 ngan angah (aku la tue)". Bila cikgu dah pulangkan balik homework si kak bab ni, pandai pulak nak susah2 hati takut kena+marah ngan cikgu dia. Apa nak jadi ngan peminat fanatik adik2 aku ni??~isk3--->geleng kepla laju2 (=,=") . Anyway.............

AKU KE YANG BERSALAH????


Sunday, May 9, 2010

tata semua.....

saat ini...aku dalam perjalanan pulang ke rumah mak.....tetiba aje rasa syahdu nak tinggalkan bilik aku yang mewah ni...rasa sedih jugak nak berjauhan dengan USM yang terchenta ini...nampak padang USM yang luas terbentang saujana mata memandang tue pun aku da scrotttt scretttt tarik tisu kesat hingus (aku reka je)~lalalalala (T__T)

Malas nak cakap panjang2 lagi..aku cuma nak ucapkan
"SELAMAT TINGGAL USM..BYE2 PENANG"

jangan la sedih2 bila aku dah tak ada kat sini lagi..aku cuma balik umah mak je...jangan riso..aku bukan nak lari ke Lombok pun....doakan aku selamat sampai umah ye~tata USM...
kereta kuda aku dah siap sedia menuggu aku kat luar hostel...

bulan 8 ni aku balik untuk konvo pulak...hehehehe~jangan ada rasa rindu ngan aku taw....

kat bawah ni haaa....
saje aku tayang muka bahagia nak balik umah mak...lalalala


contest SENYUMAN PALING MENAWAN~

First2 aku kena tag tuk contest ni oleh gmah..hari ni pulak kena paksa rela jugak buat entri tuk contest ni oleh mawaddah..yelah...~tadi aku tag dia n dia da selesaikan tag aku tue dengan setangkas kilat..so sekarang turn aku pulak nak kena menjawab tag dia..alooohaiiii~segan wehhh laaa nak masuk contest ni hahahaha~--->rasa nak gelak laju2 je....



okeh..untuk syarat2 penyertaan pulak..boley la terjah kat sini ye

Kenapa aku suka senyum???

Mula~mula sekali mesti la aku nak bagitahu jawapan yang selalu dan sangat2 biasa kita semua dengar..senyuman tuekan sedekah...ye tak?? pastu pulak..aku memang suka sengih2 kerang busuk..nak2 kalau dengan geng feluk2 aku..kami suka gelak2...sengal2 sikit...boleh dikatakan sehari tak gelak2..sengih2..senyum2 memang tak lengkap la..kawan2 au pun selalu cakap kalau aku senyap...tak ada gelak2..mesti dia orang akan rasa pelik...setiap manusia ni ada kelemahan dan kekurangan..aku pun macam tue jugak la kan?? terus terang la aku cakap aku tak mampu nak senyum kalau aku lapar (buruk perangai aku kan??) kalau aku lapar aku jadi senyap je...kalau lapar+penat..lagi la muka aku ketat...aku terpaksa berhibernasi dari bercakap2 or senyum2 semasa proses kelaparan itu sedang berlaku..muehehehe...mujur lah orang2 di sekeliling faham je ngan perangai aku yang satu ni..so kalau diaorang nak ajak jalan2 ke, mesti kena bagi aku makan kenyang2 dulu..kalau tak mesti terpaksa pandang muka ketat+kelat+semput aku...lalalalala~
ok...sebab lain aku suka senyum adalah untuk mengekalkan awekkksss awet muda pada wajah..ehem~ehem...supaya maintain muda chantekkk comel gebu lawa n semua la perkataan yang sama erti dengan cantik...aummm~aummm...bila senyum jugak urat2 muka semua dalam keadaan rilekss taw..so tak ada la korang akan nampak segala urat2 hijau merah biru timbul kat muka korang macam aku.hehehehehe~tue jelah aku nak cakap..so lepas korang baca entri ni sila la senyum lebar2..besar2..senyum sorang2 pun tak pe jugak tapi jangan amalkan selalu sebab nanti konpem korang akan tempah wad kelas satu kat hospital bahagia muehehehe~senyum2 selalu dan selamat beramal:)

seterusnya part paling segan nak kena tayang dalam entri ni...hahaha~kepada sesiapa yang baca tue..harap jangan senyum sorang2 la bila tengok gambar yang aku pertaruhkan untuk join kotest ni..hehehehe~tadaaaaaa

marilah sengih2 kodomo lion bersama yaya ye:)

untuk 4 orang yang bertuah tue..aku nak tag:
  1. Bayu Senja (saja nak dera macam dia dera aku hahahaha--->senyum jahat)
  2. Wunny ( geng feluk2 aku)
  3. Wan Hazel (dia ni suka join2 contest)
  4. Eskrimgoreng (haaaa~saja nak tambah hutang tag dia yang dah berjela tue..lalalala)




Kanak-kanak Ribena...Mari belajar ABC


Ok...senaman otak pada hari ini ialah dengan bermain dengan huruf2 ye....nampak je simple..senak jugak otak nak kena fikir...hehehe~ok here we go:)

A
Abu Bakar Atan ( kesian Atan sungguh kejam Abu)

B
Bulat & besar untuk mata saya

C
Cendawan saya tak suka makan

D
Dolly makhluk tuhan kesayangan saya

E
Epul tukang tag saya

F
Fuluss (duit) itu memang penting ($__$)

G
Gigi bongsu saya tumbuh tak habis lagi

H
Hidung saya kemik je

I
Iman budak manja

J
Jantina saya perempuan

K
Kaki saya pendek je

L
Laju2 memang suka sebut

M
Malam ni saya balik rumah mak

N
Nama saya Hidayah bukannya Hadiah

O
Ogos ni saya konvo yea2 (>,<)//

P
Penat fikir untuk jawab tag ni

Q
Que Haidar saya tak berapa minat

R
Rongak untuk Bayu

S
Saya selimss melimss (perasan sendiri jab)

T
Tinggi saya 149 je

U
Umur baru 22 (saya kecik lagi ok??)

V
Viva belum pernah naik lagi (ada sape2 nak tumpangkan x??)

W
Wanita itu adalah saya

X
X-ray tak perlu sebab saya sihat2 je (alhamdulillah)

Y
Yaya budak baik kesayangan ramai orang (iye ke??)

Z
Zoo tempat paling boring kottt???

yang kena tag;
Bayu (hahaha...first time berjaya tag lalalala)
Iman (budak manja yang ada bantal busuk)
Adah (budak yang selalu cakap rindu ngan yaya muehehe)

tag lagi..isk2~

macam biasa la...tag kali ni datang lagi dari pak hincik bayu senja yang memang tak pernah hidup senang dari tak mengetag aku..isk3~--->buruk kan perangai dia??? dengki jew~

Syarat2 nya spt berikut (copy paste jer ahahah) :

It’s harder than it looks…
Copy to your own notes…Erase my answers…
Enter yours and tag twenty (20) people…
Use the first letter of your name to answer each of the following questions…
They have to be real…
Nothing made up…
If the person before u had the same first initial, you must use different answers…
You cannot use any words twice…
and
You can’t use your name for the boy / girl name question…

1. What is your name : Hidayah
2. A four letter word : High
3. A boy’s name : Hanan
4. A girl’s name : Hannah
5. An occupation : Housewife
6. A colour : Hitam
7. Something you wear : High heel
8. A food : Hotdog
9. Something found in the bathroom : Hair Fall Control Syampoo

10. A place : Home
11. A reason for being late : Hurmmm.....i dont know why I'm being late
12. Something u shout : Hoikkkk !!!!
13. A movie title : Halimah Jongang???
14. Something u drink : Horlick
15. A musical group : Handy Black
16. An animal : Horse
17. A street name : Haji Taib
18. A type of car : Honda Jazz

Abes dah jawab, pastuh nk teruskan sesi mengetag nih, jangankan dua puluh..sorang pun aku tak nak tag...muehehehehe~ada rasa dengki x????


Sekian....lalalalalala~

Kontest Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku

9 Mei adalah hari ibu...kamu2 yang kat luar sana da wish belum dekat ibu masing2 Selamat Hari Ibu??hehehehe~yaya sebagai budak yang baik tentu2nya dah telefon mak tadi..
hehehe~gembira dengar suara mak tadi:) tak sabar nak balik rumah esok..hip~hip hooooreayy (>,<)//

ok..sempena hari ibu yang menjelma ni..yaya nak join kontest hari ibu yang dianjurkan oleh kak zai...kontest ni akan berakhir pada 14 mei dan kalau ada sesape nak join sila la terjah sini untuk baca syarat2 penyertaannnya....kontest ni yaya dapat tahu dari blog keyyah yang join jugak kontest ni..tengsss keyyah untuk info kontest ni..sharing is caring *wink3

name kontest ni adalah Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku dan salah satu syarat penyertaan adalah kena upload gambar kita n mak kita..hehehe~setelah penat2 korek gambar dalam my lappy tadi..yaya pilih gambar kat bwah ni untuk join kontest ni..hehehehe:)



dalam gambar ni ada mak..kakakku hajar,yaya n jugak adik perempuan, huda...untuk entri kontest ni pulak dah lame yaya fikir nak tulis ape..yelahhh~peserta2 lain semua kreatif2 belaka tapi yaya pulak kera aktif lalalalalala:) setelah penat2 conteng kat draft ni sekian lama....yaya pun nak tunjukkanlah entri yang yaya dah tulis tuk kontest ni...jangan gelak taw~


Dear Mom,
You are the queen of the family,
There is no love like yours,
You give your best in everything,
You clean, you work, you cook us delicious meals,
But it’s not just that,
You were there when we need you,
You understand every single misery of ours,
You hold us tight when we feel down,
You show us the meaning of love and caring.

For all the thoughtful things you do,
I feel sorry for the burden we put on you,
If I could give you diamonds,
For each tear you cried for me,
If I could give you gold,
For heartache that you have felt,
If I could give you pearls,
For the difficulties you have been through all this life,
You might be the richest woman on earth.

But Mom, I have none of those,
No diamonds, no gold, no pearls,
The only thing that I can promise you,
Is my purest and endless love,
Not to forget my pray,
So please God,
Dry her tears and heal her heart,
Give my mom your blessings,
Provide her with happiness and joy,
Let me hear her laughs and see her beautiful smiles,
Cause YOU know she deserves that.

To you, Mom,
Thanks for all that you have given me,
From I was a baby till turned into a fine young lady,
I will always love you, forever and ever,
Although now we are living apart,
Recalling your love makes me feel glad.
Happy Mother's Day to my dear MAK.

p/s: sayang mak sangat2..wait for me ye:)